Μεγαλύτερη διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια στους δήμους θέλει ο Μπουτάρης

Μεγαλύτερη διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια στους δήμους θέλει ο Μπουτάρης Facebook Twitter
SOOC
0

Την ανάγκη για μεγαλύτερη διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια των δήμων υπογράμμισε ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

Μιλώντας στην κεντρική εκδήλωση του 11ου Περιφερειακού Συνεδρίου για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση της Κεντρικής Μακεδονίας, ο κ.Μπουτάρης εστίασε στις θεσμικές αλλαγές που είναι απαραίτητες να γίνουν από την κυβέρνηση.

«Εμείς ξέρουμε πού χωλαίνουμε και πού έχουμε ελλείψεις. Όχι η κεντρική κυβέρνηση», τόνισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, αναφερόμενος και στη δυνατότητα αξιοποίησης δημόσιων εκτάσεων και κτιρίων που μένουν αναξιοποίητα.

«Η ανασφάλειά μου πηγάζει από την προηγούμενη εμπειρία μου: από την εμπειρία όλων των κυβερνήσεων της τελευταίας εικοσαετίας, ανεξάρτητα από το ποια κόμματα τις αποτελούσαν. Φαίνεται πως παρά τις κατά καιρούς εξαγγελίες των κομμάτων, οι κυβερνήσεις γίνονται φοβικές όταν διαχειρίζονται την εξουσία. Φοβούνται μήπως χάσουν κάποιο κομμάτι διαχείρισής της. Δεν εξηγείται αλλιώς», είπε χαρακτηριστικά. 

Ο ίδιος εμφανίστηκε ικανοποιημένος για την μικρή αύξηση των πόρων που προορίζονται για τους Δήμους το 2018. 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνελήφθη 38χρονος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Ομάδα Σύμπραξης Εκδίκησης»

Ελλάδα / Συνελήφθη 38χρονος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Ομάδα Σύμπραξης Εκδίκησης»

Ανάμεσα στις τρομοκρατικές ενέργειες που τους αποδίδονται είναι και η αποστολή του παγιδευμένου με εκρηκτικά φακέλου στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης τον Φεβρουάριο
NEWSROOM
Μενδώνη για Νίσυρο: Ο αρχαιοφύλακας τέθηκε σε αναστολή καθηκόντων από την πρώτη καταγγελία

Ελλάδα / Μενδώνη για Νίσυρο: Ο αρχαιοφύλακας τέθηκε σε αναστολή καθηκόντων από την πρώτη καταγγελία

«Διαβάζω ότι υπήρχαν καταγγελίες, ότι δεν τις έλαβε κανείς υπόψη και λοιπά. Αυτοί οι οποίοι τα γράφουν θα βρεθούν στα ποινικά και στα αστικά δικαστήρια από μένα», ξεκαθαρίζει η υπουργός
NEWSROOM