Πανελλήνιο σοκ προκάλεσε η είδηση πως ένα νεκρό βρέφος εντοπίστηκε από ρακοσυλλέκτη μέσα σε κάδο απορριμάτων στην οδό Πίνδου στην Πετρούπολη.

 

Ο ρακοσυλλέκτης την ώρα που έψαχνε στον κάδο βρήκε το νεκρό βρέφος τυλιγμένο σε μία σακούλα και αμέσως, σε κατάσταση σοκ, ενημέρωσε την αστυνομία. Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικοί του τμήματος εγκλημάτων κατά ζωής και ιατροδικαστής.

 

Οι λεπτομέρειες για την υπόθεση που βλέπον το φως της δημοσιότητας είναι εξίσου δυσάρεστες καθώς αναφέρεται πως το βρέφος- μόλις λίγων ημερών όπως εκτιμάται- βρέθηκε μέσα σε ένα σεντόνι και ήταν τυλιγμένο ακόμη με τον ομφάλιο λώρο.

 

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στο στόμα του είχαν τοποθετήσει χαρτοπετσέτες ώστε να το φιμώσουν, κάτι που εκτιμάται πως έγινε για να μην ακούγεται το κλάμα του,

 

Ωστόσο δεν είναι ακόμη βέβαιο πως το μωρό πετάχτηκε εκεί ενώ ήταν ζωντανό ενώ η νεκροψία-νεκροτομή που θα γίνει την Τρίτη θα αποκαλύψει αν υπάρχει ενδεχόμενο το μωρό να είχε γεννηθεί νεκρό ή να πέθανε αμέσως μετά τη γέννα.

 

Οι αρχές φαίνεται πάντως πως έχουν στα χέρια τους υλικό που ίσως οδηγήσει στον εντοπισμό των γονιών. Πληροφορίες αναφέρουν πως οι αστυνομικοί εξετάζουν υλικό από κάμερα στο οποίο έχει εντοπιστεί ένας ύποπτος άντρας να πετά στον κάδο μια σακούλα, όμοια με αυτή στην οποία βρέθηκε μέσα το βρέφος.

 

Τις έρευνες έχει αναλάβει το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής το οποίο συνεχίσει να συγκεντρώνει καταθέσεις από γείτονες στην περιοχή και ψάχνει για μαρτυρίες που ίσως βοηθήσουν να βρεθεί ο δράστης.

 

Στοιχεία και μαρτυρίες παρέθεσε η εκπομπή Tatiana Live: