ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Μετρό Θεσσαλονίκης: Ο μετροπόντικας φτάνει αύριο στον σταθμό «Καλαμαριά»

Μετρό Θεσσαλονίκης: Ο μετροπόντικας φτάνει αύριο στον σταθμό «Καλαμαριά» Facebook Twitter
0

Στον σταθμό του μετρό «Καλαμαριά» του μετρό Θεσσαλονίκης φτάνει αύριο ο δεύτερος μετροπόντικας που έχει ονομαστεί Φρίξος.

Ειδικότερα, στις 12:00 αναμένεται η άφιξη του Μηχανήματος Διάνοιξης Σηράγγων (ΤΒΜ) στο σταθμό της επέκτασης της γραμμής του Mετρό Θεσσαλονίκης προς Καλαμαριά.

Η άφιξη του μετροπόντικα θα γίνει παρουσία του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σπίρτζη, ενω θα παραβρεθεί ο πρόεδρος, Καθηγητής Γιάννης A. Μυλόπουλος, ο Διευθύνων Σύμβουλος, Θεόδωρος Παπαδόπουλος και το Διοικητικό Συμβούλιο της Αττικό Μετρό Α.Ε.

Ο σταθμός «Καλαμαριά» βρίσκεται στη συμβολή των οδών Πόντου και Μεταμορφώσεως.

Το άλλο Μηχάνημα Διάνοιξης Σηράγγων (ΤΒΜ), η Έλλη, έχει διανοίξει 2.220 μέτρα σήραγγας (ποσοστό 63,17% του συνόλου) και σε περίπου δύο εβδομάδες αναμένεται να φτάσει στη διασταύρωση της Νομαρχίας. Το όλο έργο της διάνοιξης των σηράγγων αναμένεται στο τέλος του καλοκαιριού του 2018 να ολοκληρωθεί καθώς μετά απομένει ο μετροπόντικας να φτάσει στον τελικό σταθμό της 25ης Μαρτίου, όπου η βασική γραμμή του Μετρό θα ενώνεται με την επέκταση της Καλαμαριάς.

Το συνολικό ποσοστό διάνοιξης των σηράγγων στην επέκταση Καλαμαριάς ανέρχεται στο 58%, δήλωσε στο ΑΠΕ ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό ΑΕ, Γιάννης Μυλόπουλος.

Ελλάδα
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ