12 χρόνια χωρίς πόσιμο νερό περιοχή έξω από τη Θεσσαλονίκη

12 χρόνια χωρίς πόσιμο νερό περιοχή έξω από τη Θεσσαλονίκη Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash
0

Από τον Δεκέμβριο του 2010 το χωριό Λητή, στον δήμο Ωραιόκαστρου Θεσσαλονίκης, δεν έχει πόσιμο νερό με τους πολίτες να πρέπει να χρησιμοποιούν εμφιαλωμένο για όλες τις ανάγκες τους.

Οι περίπου 2.500 κάτοικοι έχουν προειδοποιηθεί να μην καταναλώνουν το νερό καθώς είναι πλούσιο σε νιτρικά άλατα. 

Ο κ. Μάλαμας Σωτηρίου, κάτοικος της Λητής μίλησε στην ΕΡΤ, για τη δύσκολη κατάσταση, ενώ έχει ενημερώσει σχετικά και τον Συνήγορο του Πολίτη.

«Το πρόβλημα ξεκινάει από το Δεκέμβριο του 2010, μιλάμε για 12 χρόνια χωρίς πόσιμο νερό» είπε, αρχικά.

«Αυτό που λένε οι ειδικοί είναι ότι υπάρχουν αιματολογικά προβλήματα ειδικά στα βρέφη μπορεί να φέρει και θάνατο» εξήγησε και σε σχετική ερώτηση τόνισε πως όλα γίνονται με εμφιαλωμένο νερό, «ακόμα και το βράσιμο κάποιου φαγητού».  

Ερωτώμενος γιατί δεν έχει λυθεί το πρόβλημα τόσα χρόνια, είπε: «Αυτό είναι ένα έργο με χρηματοδότηση της περιφέρειας που έπρεπε να παραδοθεί πέρσι και συνδέθηκαν οι περιοχές που είχαν πρόβλημα, αλλά η Λητή απέτυχε να συνδεθεί. Για το γιατί έχω ζητήσει ενημέρωση, αλλά δεν έχουμε λάβει απάντηση εδώ και 11 μήνες».

Τι λέει ο δήμος

Ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Παντελής Τσακίρης, σε δηλώσεις στο ίδιο μέσο εξήγησε πως το εν λόγω πρόβλημα παρουσιάζεται μόνο στη Λητή και σε μία μικρή περιοχή του Μελισσοχωρίου. 

Εκτίμησε πως εντός της επόμενης 4ετίας θα έχει λυθεί το πρόβλημα. 

Ελλάδα
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ