ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

10.000 Αθηναίοι πήγαν σήμερα στο Σύνταγμα για να αφήσουν κάτι για τους πρόσφυγες

10.000 Αθηναίοι πήγαν σήμερα στο Σύνταγμα για να αφήσουν κάτι για τους πρόσφυγες Facebook Twitter
Alexandros Michailidis / SOOC
3

Μέχρι και την τελευταία στιγμή λίγο μετά τις 6 το απόγευμα οι Αθηναίοι έφταναν στην πλατεία Συντάγματος και άφηναν σακούλες με ρούχα, τρόφιμα, φάρμακα, βρεφικά είδη, είδη υγιεινής.

Σχεδόν 10.000 άτομα ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του «Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης» και με αμείωτο ρυθμό συνέχιζαν να προσέρχονται στην πλατεία.

10.000 Αθηναίοι πήγαν σήμερα στο Σύνταγμα για να αφήσουν κάτι για τους πρόσφυγες Facebook Twitter
Alexandros Michailidis / SOOC

«Από τις 10 το πρωί δεν έχουν σταματήσει ούτε λεπτό να έρχονται και να προσφέρουν» δηλώνει στο ΑΠΕ ΜΠΕ μέλος του «Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης» και υπογραμμίζει ότι η προσέλευση του κόσμου έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία. «Είναι συγκινητική αυτή η ανταπόκριση. Δεν περιμέναμε όλη αυτήν την ευαισθησία που έχει δείξει ο κόσμος και τα κύματα αγάπης που σήμερα εισπράξαμε». Άνθρωποι σε αναπηρικό καροτσάκι, ηλικιωμένοι, γονείς με τα παιδιά στην αγκαλιά τους, νεαρός κόσμος, όλοι περνούσαν και άφηναν και κάτι για τους πρόσφυγες, τους άστεγους, τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

Οι 200 εθελοντές παραλάμβαναν τις σακούλες και τις ταξινομούσαν. «Κατευθύνουμε τον κόσμο ανάλογα με το τι προσφέρει σε ποιο τομέα να τα τοποθετεί. Έχουμε μαζέψει τρόφιμα, ρούχα και παπούτσια ακόμη και χαλί» μας λέει ένας από τους εθελοντές.

10.000 Αθηναίοι πήγαν σήμερα στο Σύνταγμα για να αφήσουν κάτι για τους πρόσφυγες Facebook Twitter
Alexandros Michailidis / SOOC

Τα δυο φορτηγά που διατέθηκαν από εταιρεία μεταφορών γέμισαν με κούτες, τσάντες ακόμη και βαλίτσες, ενώ αυτοκίνητα εθελοντών έκαναν αμέτρητες διαδρομές προς τις αποθήκες όπου θα γίνει η ταξινόμηση, διαλογή και τέλος η παράδοση.

«Τελικός προορισμός είναι τα κέντρα υποδοχής προσφύγων σε Ελληνικό, Πειραιά και γενικά όπου υπάρχει δομή εδώ στην Αθήνα, ενώ θα σταλούν αρκετά πράγματα και στην Ειδομένη. Παράλληλα, θα προσφέρουμε ένα μέρος και στην 'Κοινωνική Κουζίνα ο Άλλος Άνθρωπος', αλλά και στο Στέκι Μεταναστών» υπογραμμίζει ένα μέλος του Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Αρκετά τρόφιμα και είδη υγιεινής βέβαια δίνονταν εκείνη την ώρα σε πρόσφυγες και άστεγους που βρέθηκαν στην πλατεία Συντάγματος. Στα άμεσα σχέδια πάντως του Δικτύου είναι να οργανωθεί σύντομα μια ανάλογη πρωτοβουλία για να συγκεντρωθούν εκ νέου κυρίως τρόφιμα, φάρμακα και είδη υγιεινής, καθώς «πολύς κόσμος μας πλησίασε και μας ζήτησε κάτι τέτοιο γιατί ήθελε να έρθει, αλλά δεν πρόλαβε» συμπληρώνει ένας εθελοντής.

3

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Χαρακτηριστικά σχόλια στα social media για τη σημερινή πρωτοβουλία υπέρ των προσφύγων στο Σύνταγμα:"θα τους νικησουμε τους σκατόψυχους" "Απάντηση στην σκατοψυχία!""Κόντρα στην σκατοψυχία κάποιων"Και κάπως έτσι πάει άκλαυτη η προσπάθεια να μας πείσουν κάποιοι ότι είναι όντως "καλύτεροι άνθρωποι" και όχι απλώς εκείνοι που ψάχνουν κάθε ευκαιρία για να σπείρουν τον διχασμό. Η "ανθρωπχιά" τους μάρανε κατά τα άλλα... # ithiko pleonektima tis aristeras

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ