Υπόθεση A$AP Rocky: Οργή στη Σουηδία για την απαίτηση Τραμπ να αφεθεί ελεύθερος ο ράπερ

Υπόθεση A$AP Rocky: Οργή στη Σουηδία για την απαίτηση Τραμπ να αφεθεί ελεύθερος ο ράπερ Facebook Twitter
0

Η υπόθεση της σύλληψης και της απαγγελίας κατηγοριών για ξυλοδαρμό στον Αμερικανό ράπερ A$AP Rocky στη Στοκχόλμη προκαλεί τριγμούς στις σχέσεις ΗΠΑ και Σουηδίας, μετά και την οργισμένη ανάρτηση του Ντόναλντ Τραμπ όταν έγιναν γνωστές οι κατηγορίες. 

Ο Αμερικανός πρόεδρος σχολίασε στο Twitter πως η Σουηδία «απογοήτευσε την Αφρο-αμερικανική μας κοινότητα», σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως «οι ΗΠΑ έχουν κάνει πολλά για τη Σουηδία αλλά δεν συμβαίνει και το αντίστροφο» και πρόσθεσε πως η Σουηδία πρέπει να εστιάσει στο δικό της πρόβλημα εγκληματικότητας.

Ο Τραμπ έλαβε απάντηση από τον πρώην πρωθυπουργό της Σουηδίας, τον Καρλ Μπιλντ. «To κράτος δικαίου ισχύει για όλους το ίδιο και η συγκεκριμένη αρμοδιότητα ασκείται από ένα ανεξάρτητο δικαστικό σώμα. Αυτό ισχύει στις ΗΠΑ και σίγουρα αυτό ισχύει στη Σουηδία. Η πολιτική ανάμειξη είναι σαφέστατα εκτός επιτρεπτών ορίων», έγραψε στο Twitter o Mπιλντ.

Επίσης, ο Σουηδός πολιτικός δήλωσε σε εφημερίδα της χώρας του πως θεωρεί «σωστό πως η κυβέρνηση δεν μπαίνει σε μια λασπομαχία με τον Τραμπ. Αυτό είναι το δικό του χαρακτηριστικό, δεν πρέπει να γίνει της Σουηδίας. Η κυβέρνηση είπε όσα είχε να πει, πρέπει να είναι αρκετά»

Και άλλοι Σουηδοί πολιτικοί αντέδρασαν στο σχόλιο του Τραμπ υπογραμμίζοντας πως οι κατηγορίες κατά του ράπερ δεν είναι αυθαίρετες και σχολιάζοντας πως ο Τραμπ δεν έχει το δικαίωμα να έχει τέτοιες απαιτήσεις. «Δηλαδή τι κάνεις για εμάς κύριε Πρόεδρε» έγραψε ειρωνικά στο Twitter o ευρωβουλευτής Φρέντρικ Φέντερλεϊ. 

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γκρέτα Γκάρμπο: Η μυστηριώδης ζωή της «σφίγγας της Σουηδίας» που «αποπλάνησε» το Χόλιγουντ

Πολιτισμός / Γκρέτα Γκάρμπο: Η μυστηριώδης ζωή της «σφίγγας της Σουηδίας» που «αποπλάνησε» το Χόλιγουντ

Η Σουηδέζα ηθοποιός, θα αποσυρθεί σε ηλικία μόλις 36 χρόνων από το σινεμά, όταν βρισκόταν στην κορυφή, ζώντας τα υπόλοιπα 49 χρόνια, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και τροφοδοτώντας μία ασυγκράτητη μυθολογία γύρω από την προσωπικότητά της, με φήμες, ιστορίες, πληροφορίες, για τη ζωή της, τους πολυάριθμους έρωτές της, την αθεράπευτη προσμονή μίας επιστροφής της στα πλατό
LIFO NEWSROOM
Το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης γιορτάζει τα 25 χρόνια του με Argerich, Κουρεντζή, Nagano και Gheorghiu 

Πολιτισμός / Argerich, Κουρεντζής, Nagano, Gheorghiu: Το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης γιορτάζει τα 25 χρόνια του

Ο οργανισμός που άλλαξε τον πολιτιστικό χάρτη της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας βρίσκεται στην πιο εξωστρεφή φάση του και υποδέχεται τη νέα σεζόν με ένα πρόγραμμα γεμάτο σημαντικές διεθνείς συμμετοχές.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Οι τελευταίες συλλογές του Τζόρτζιο Αρμάνι θα παρουσιαστούν κανονικά στην Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνο

Πολιτισμός / Οι τελευταίες συλλογές του Τζόρτζιο Αρμάνι θα παρουσιαστούν κανονικά στην Εβδομάδα Μόδας του Μιλάνο

Ο οίκος ανακοίνωσε ότι ο σχεδιαστής εργαζόταν «μέχρι το τέλος» πάνω στις νέες γραμμές Emporio Armani και Giorgio Armani, αλλά και σε μια μεγάλη έκθεση για τα 50 χρόνια του οίκου
LIFO NEWSROOM
Τζόρτζιο Αρμάνι: Στη μεγάλη οθόνη η ζωή του «βασιλιά της μόδας»

Πολιτισμός / Τζόρτζιο Αρμάνι: Η ζωή του «βασιλιά της μόδας» μεταφέρεται στη μεγάλη οθόνη

Προς το παρόν, δεν έχει διευκρινιστεί αν η φιλόδοξη παραγωγή θα εστιάσει μόνο στην επαγγελματική πορεία του σχεδιαστή στις πασαρέλες και το κόκκινο χαλί ή αν θα συμπεριλάβει και την προσωπική του ζωή
LIFO NEWSROOM
Τρίερ, Στίβεν Κινγκ και Ανιές Βαρντά από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Τρίερ, Στίβεν Κινγκ και Ανιές Βαρντά από αύριο στους κινηματογράφους

Η νέα ταινία του δημιουργού του «Worst Person in the World», ακόμα μια διασκευή Στίβεν Κινγκ, το φεμινιστικό «Vagabond» της γιαγιάς της νουβέλ βαγκ και η επιστροφή του «Toy Story» με αφορμή την 30η επέτειο από την πρεμιέρα του ξεχωρίζουν από το πρόγραμμα της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ