Υπόθεση A$AP Rocky: Οργή στη Σουηδία για την απαίτηση Τραμπ να αφεθεί ελεύθερος ο ράπερ

Υπόθεση A$AP Rocky: Οργή στη Σουηδία για την απαίτηση Τραμπ να αφεθεί ελεύθερος ο ράπερ Facebook Twitter
0

Η υπόθεση της σύλληψης και της απαγγελίας κατηγοριών για ξυλοδαρμό στον Αμερικανό ράπερ A$AP Rocky στη Στοκχόλμη προκαλεί τριγμούς στις σχέσεις ΗΠΑ και Σουηδίας, μετά και την οργισμένη ανάρτηση του Ντόναλντ Τραμπ όταν έγιναν γνωστές οι κατηγορίες. 

Ο Αμερικανός πρόεδρος σχολίασε στο Twitter πως η Σουηδία «απογοήτευσε την Αφρο-αμερικανική μας κοινότητα», σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως «οι ΗΠΑ έχουν κάνει πολλά για τη Σουηδία αλλά δεν συμβαίνει και το αντίστροφο» και πρόσθεσε πως η Σουηδία πρέπει να εστιάσει στο δικό της πρόβλημα εγκληματικότητας.

Ο Τραμπ έλαβε απάντηση από τον πρώην πρωθυπουργό της Σουηδίας, τον Καρλ Μπιλντ. «To κράτος δικαίου ισχύει για όλους το ίδιο και η συγκεκριμένη αρμοδιότητα ασκείται από ένα ανεξάρτητο δικαστικό σώμα. Αυτό ισχύει στις ΗΠΑ και σίγουρα αυτό ισχύει στη Σουηδία. Η πολιτική ανάμειξη είναι σαφέστατα εκτός επιτρεπτών ορίων», έγραψε στο Twitter o Mπιλντ.

Επίσης, ο Σουηδός πολιτικός δήλωσε σε εφημερίδα της χώρας του πως θεωρεί «σωστό πως η κυβέρνηση δεν μπαίνει σε μια λασπομαχία με τον Τραμπ. Αυτό είναι το δικό του χαρακτηριστικό, δεν πρέπει να γίνει της Σουηδίας. Η κυβέρνηση είπε όσα είχε να πει, πρέπει να είναι αρκετά»

Και άλλοι Σουηδοί πολιτικοί αντέδρασαν στο σχόλιο του Τραμπ υπογραμμίζοντας πως οι κατηγορίες κατά του ράπερ δεν είναι αυθαίρετες και σχολιάζοντας πως ο Τραμπ δεν έχει το δικαίωμα να έχει τέτοιες απαιτήσεις. «Δηλαδή τι κάνεις για εμάς κύριε Πρόεδρε» έγραψε ειρωνικά στο Twitter o ευρωβουλευτής Φρέντρικ Φέντερλεϊ. 

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ THE WEEK 783

Πολιτισμός / 18 πολιτιστικές εκδηλώσεις γι' αυτή την εβδομάδα (22-28/9/2023)

Οι Villagers of Ioannina City ανηφορίζουν στον Λυκαβηττό, η μεγάλη αναδρομική έκθεση έργων του Γιώργου Χατζημιχάλη ανοίγει τις πόρτες της και το πρώτο Αγοραφοβικό Φεστιβάλ καταφθάνει στην Αθήνα.
ΙΩΝΑΣ ΚΑΛΛΙΜΑΝΗΣ