Υπόθεση A$AP Rocky: Κρίθηκε ένοχος για ξυλοδαρμό από δικαστήριο της Σουηδίας

Υπόθεση A$AP Rocky: Κρίθηκε ένοχος για ξυλοδαρμό από δικαστήριο της Σουηδίας Facebook Twitter
0

O Αμερικανός ράπερ, A$AP Rocky κρίθηκε ένοχος για ξυλοδαρμό από σουηδικό δικαστήριο. Η δίκη αφορούσε έναν βίαιο καβγά σε δρόμο της Στοκχόλμης στις 30 Ιουνίου. 

Ο ράπερ είχε συλληφθεί τότε και αφέθηκε ελεύθερος στις 2 Αυγούστου μετά την ολοκλήρωση της δίκης. Έφυγε λίγο μετά από τη Σουηδία. Η απόφαση ανακοινώθηκε σήμερα. Αν και κρίθηκε ένοχος δεν πρόκειται να υπάρξει προσπάθεια να επιστραφεί στη Σουηδία καθώς του επιβλήθηκε μεν ποινή φυλάκισης, αλλά με αναστολή. Το δικαστήριο όμως επιδίκασε χρηματική αποζημίωση στο θύμα της επίθεσης. 

Ο ράπερ και δύο μέλη της συνοδείας του ισχυρίστηκαν κατά τη διάρκεια της δίκης πως ήταν σε κατάσταση αυτοάμυνας κάτι που απέρριψε το δικαστήριο. Η απόφαση του δικαστηρίου βασίστηκε στις καταθέσεις δύο μαρτύρων που ήταν παρόντες στο περιστατικό. «Το δικαστήριο κρίνει πως οι οι κατηγορούμενοι δεν ήταν στόχος άμεσης εγκληματικής επίθεσης. Επομένως δεν υπήρξε κάποια συνθήκη που οι κατηγορούμενοι δικαιούνταν να χρησιμοποιήσουν βία ως αυτοάμυνα. Ούτε μπορεί να είχαν την εντύπωση πως ήταν σε μία τέτοια συνθήκη», αναφέρεται στην απόφαση του δικαστηρίου. 

Ο Σουηδός δημόσιος κατήγορος , ο Ντάνιελ Σούνεσον, τόνισε κατά τη διάρκεια της δίκης πως ο καλλιτέχνης και οι άλλοι δύο άντρες, ο Ντέιβιντ Ρίσπερς και ο Μπλάντιμιρ Κορνιέλ επιτέθηκαν στο θύμα με κλωτσιές και τον χτύπησαν με ένα γυάλινο μπουκάλι ενώ εκείνο ήταν ξαπλωμένο στο έδαφος. 

Η υπόθεση του A$AP Rocky είχε οργίσει τους φαν του αλλά και συνάδελφους του καλλιτέχνες ,ενώ δημιούργησε  ένταση στις διπλωματικές σχέσεις ΗΠΑ - Σουηδίας καθώς ο Ντόναλντ Τραμπ είχε ζητήσει επανειλημμένα την απελευθέρωση του ράπερ, θέτοντας το ζήτημα ακόμα και στον πρωθυπουργό της Σουηδίας. 

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η πανσέληνος του Αυγούστου 2022 σε επιλεγμένους αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία, ιστορικούς τόπους και μνημεία

Πολιτισμός / Η πανσέληνος του Αυγούστου 2022 σε επιλεγμένους αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία, ιστορικούς τόπους και μνημεία

Φέτος, εκατό χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή, η διοργάνωση είναι αφιερωμένη στο γεγονός της Εξόδου του ελληνισμού από τη Μικρά Ασία και του ίχνους που άφησε στη συλλογική μνήμη
Οι κήποι της Πινακοθήκης Ουφίτσι αποκτούν ξανά την αίγλη των Μεδίκων

Πολιτισμός / Οι κήποι της Πινακοθήκης Ουφίτσι αποκτούν ξανά την αίγλη των Μεδίκων

Το πάρκο, που αποτελεί μέρος του δικτύου Γκαλερί Ουφίτσι, σχεδιάστηκε από την οικογένεια Μέντιτσι από τον 16ο αιώνα και μετά και καθιέρωσε το ιταλικό στυλ κήπων που έγινε πρότυπο για τις ευρωπαϊκές αυλές.
THE LIFO TEAM
«Νίκη, απόψε στο πάρτι»: Η παράσταση της Ρούλας Πατεράκη παρουσιάζεται για δεύτερη χρονιά στο θέατρο Φούρνος

Πολιτισμός / «Νίκη, απόψε στο πάρτι»: Η παράσταση της Ρούλας Πατεράκη παρουσιάζεται για δεύτερη χρονιά στο θέατρο Φούρνος

Η «Νίκη, απόψε στο πάρτι» επανέρχεται από το Σάββατο 1 Οκτωβρίου και θα παρουσιάζεται κάθε Σάββατο και Κυριακή, έως 30 Οκτωβρίου, για 10 μόνο παραστάσεις.
THE LIFO TEAM

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ