Wild Wonder: Το χρώμα της χρονιάς για το 2023 δεν είναι όσο αισιόδοξο μας λένε

Wild Wonder: Το χρώμα της χρονιάς για το 2023 δεν είναι όσο αισιόδοξο μας λένε Facebook Twitter
0

Η μάρκα χρωμάτων Dulux αποκάλυψε το Wild Wonder, ένα ανοιχτό κίτρινο χρώμα που περιγράφεται "ένα απαλό χρυσό με πινελιές πράσινου" ως το χρώμα της χρονιάς για το 2023.

Το Wild Wonder επιλέχθηκε για τη στενή σχέση του με τη φύση. Η μάρκα δήλωσε ότι αυτό απηχεί την παγκόσμια στροφή προς τη βιωσιμότητα, την επανασύνδεση με την ύπαιθρο και την επιθυμία να είμαστε πιο προσγειωμένοι, ιδιαίτερα μετά την πρόσφατη περίοδο αβεβαιότητας.

"Η σχέση μας με τον φυσικό κόσμο μοιάζει πιο πολύτιμη και επισφαλής από ποτέ", δήλωσε  ο εκπρόσωπος της Dulux. "Το Wild Wonder είναι ένα απαλό χρυσό χρώμα με πινελιές πράσινου εμπνευσμένο από φρέσκους λοβούς σπόρων και σιτηρά συγκομιδής"

Εκτός από τη σύνδεσή του με τη φύση και τις πρώτες ύλες, το Wild Wonder προορίζεται επίσης να αποτυπώσει τη συλλογική αναζήτηση για καλύτερη ψυχική υγεία, η οποία έχει γίνει όλο και πιο σημαντική υπό το πρίσμα παγκόσμιων γεγονότων όπως η κλιματική κρίση και ο αποκλεισμός από τον κορωνοϊό.

Wild Wonder: Το χρώμα της χρονιάς για το 2023 δεν είναι όσο αισιόδοξο μας λένε Facebook Twitter

"Καθώς οι άνθρωποι αναζητούν υποστήριξη, σύνδεση, έμπνευση και ισορροπία στον κόσμο σήμερα, βουτούν στα θαύματα του φυσικού κόσμου για να τα βρουν", δήλωσαν οι εκπρόσωποι της μάρκας. "Το Wild Wonder είναι ένας θετικός, φυσικός τόνος που, που συνδέοντάς μας με τον φυσικό κόσμο, μπορεί να μας βοηθήσει να νιώσουμε καλύτερα στα σπίτια μας. Εκτός του ότι κατανοούμε την αξία της φύσης πιο έντονα, με την κλιματική αλλαγή να γίνεται πραγματικότητα για όλους μας, νιώθουμε επίσης την επείγουσα ανάγκη επανασύνδεσης με τη φύση και την ανάγκη να συνεργαστούμε μαζί της αντί να την πολεμάμε.

Σύμφωνα με τη μάρκα, το Wild Wonder μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να προσθέσει χρώμα σε χώρους του σπιτιού, όπως τα σαλόνια, που απαιτούν ζεστασιά και φως. Η μάρκα δήλωσε επίσης ότι η απόχρωση είναι κατάλληλη για εμπορικούς χώρους σε όλους τους τομείς, συμπεριλαμβανομένων των σχολείων και των νοσοκομείων.

Wild Wonder: Το χρώμα της χρονιάς για το 2023 δεν είναι όσο αισιόδοξο μας λένε Facebook Twitter

Η μητρική εταιρεία AkzoNobel της Dulux αποφάσισε για την απόχρωση, η οποία είναι το 20ό χρώμα που επιλέγεται ως Χρώμα της Χρονιάς της Dulux, μετά από τριήμερο εργαστήριο με μια ομάδα εμπειρογνωμόνων του κλάδου από όλο τον κόσμο και μήνες έρευνας με την εταιρεία χρωμάτων.

Το Wild Wonder είναι μια ελαφρώς πιο αισιόδοξη απόχρωση από το Brave Ground, ένα γήινο μπεζ που η Dulux επέλεξε ως το χρώμα της χρονιάς για το 2021 με φόντο την πανδημία του κοροναϊού. Το χρώμα αποτελεί μια σημαντική αλλαγή από το περσινό ουράνιο μπλε χρώμα Bright Skies, το οποίο, σύμφωνα με την εταιρεία, αποτύπωσε τις συλλογικές επιθυμίες για ένα νέο ξεκίνημα.

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με Μαρμαρινό, Κουρεντζή, Ράσσε, Mouawad και Ζυλιέτ Μπινός στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ Επιδαύρου

Πολιτισμός / Μαρμαρινός, Κουρεντζής, Ράσε, Mouawad και Ζιλιέτ Μπινός στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ Επιδαύρου

Καλλιτέχνες με ιστορικό ίχνος στην Επίδαυρο θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους δίπλα σε ξένους και άλλους Έλληνες δημιουργούς, ενώ στις 19 Ιουλίου θα ακούσουμε την ορχήστρα Utopia υπό τη διεύθυνση του Θ. Κουρεντζή.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Η εντυπωσιακή τοποθέτηση του ανδριάντα του Μεγάλου Αλεξάνδρου του Γιάννη Παππά στο Μουσείο Μπενάκη

Πολιτισμός / Η εντυπωσιακή τοποθέτηση του ανδριάντα του Μεγάλου Αλεξάνδρου του Γιάννη Παππά στο Μουσείο Μπενάκη

Πρόκειται για τον μπρούτζινο αδριάντα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, σαν αυτόν που βρίσκεται στη συμβολή των λεωφόρων Αμαλίας και Όλγας, στο κέντρο της Αθήνας
LIFO NEWSROOM
Κώστας Γαβράς, Στίβεν Σόντερμπεργκ και Στίβεν Κινγκ από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Κώστας Γαβράς, Στίβεν Σόντερμπεργκ και Στίβεν Κινγκ από αύριο στους κινηματογράφους

Η «Τελευταία Πνοή» του Κώστα Γαβρά, το φαντασματικό «Presence» του Στίβεν Σόντερμπεργκ και το «Monkey» του Οζ Πέρκινς είναι μερικές από τις επιλογές του προγράμματος αυτής της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Ο σκηνοθέτης του «The Brutalist» δεν έβγαλε «ούτε ένα δολάριο» από την ταινία που είναι υποψήφια για 10 όσκαρ

Πολιτισμός / Ο σκηνοθέτης του «The Brutalist» δεν έβγαλε «ούτε ένα δολάριο» από την ταινία που είναι υποψήφια για 10 όσκαρ

Ο Μπρέιντι Κόρμπετ αποκάλυψε ότι δεν έβγαλε κανένα κέρδος από τις τελευταίες δύο ταινίες του - «Μόλις σκηνοθέτησα τρεις διαφημίσεις στην Πορτογαλία και είναι η πρώτη φορά που έβγαλα χρήματα εδώ και χρόνια»
LIFO NEWSROOM
Ο 7χρονος «χορευτής με τα εγκαύματα» που επιβίωσε από τον πόλεμο στην Ουκρανία, έγινε ταινία

Πολιτισμός / Ο 7χρονος «χορευτής με τα εγκαύματα» που επιβίωσε από τον πόλεμο στην Ουκρανία, έγινε ταινία

Τον Ιούλιο του 2022 ένα παιδί με όνειρο να γίνει επαγγελματίας χορευτής ballroom τραυματίζεται από βόμβα στην Ουκρανία σε ηλικία επτά ετών και η ιστορία του γίνεται
LIFO NEWSROOM
Η Leica γιορτάζει τα 100 της με μια έκθεση αφιερωμένη σε δύο εμβληματικoύς φωτογράφους της

Πολιτισμός / Η Leica γιορτάζει τα 100 της με μια έκθεση αφιερωμένη σε δύο εμβληματικoύς φωτογράφους της

Η έκθεση-ορόσημο με τα αξιοσέβαστα στον κόσμο της φωτογραφίας ονόματα των Joel Meyerowitz και Barbara Davidson προσφέρει στον επισκέπτη την ευκαιρία να βιώσει τη δύναμη της φωτογραφίας στην πιο εντυπωσιακή της μορφή.
LIFO NEWSROOM