Superpower: Κυκλοφόρησε το πρώτο τρέιλερ του ντοκιμαντέρ του Σον Πεν για την Ουκρανία

Superpower: Κυκλοφόρησε το πρώτο τρέιλερ του ντοκιματέρ του Σον Πεν για την Ουκρανία Facebook Twitter
Φωτ.: Paramount
0

Κυκλοφόρησε το πρώτο τρέιλερ για το Superpower, το ντοκιμαντέρ του Σον Πεν για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Το τρέιλερ δείχνει πώς ο Σον Πεν αιφνιδιάστηκε από την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Πρόθεσή του εξάλλου, ήταν να κάνει μια ταινία για το προσωπικό ταξίδι του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος από κωμικός ηθοποιός έγινε πρόεδρος της Ουκρανίας. Όπως συνέβη δηλαδή και στη σειρά που πρωταγωνιστούσε, πριν γίνει πρόεδρος.

Το Superpower περιλαμβάνει σκηνές με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο Κίεβο, όταν οι πρώτες βόμβες άρχισαν να πέφτουν στην πόλη από τις ρωσικές δυνάμεις τον Φεβρουάριο του 2022. «Είμαστε απλοί άνθρωποι που θέλουμε να ζήσουμε στη χώρα μας», λέει ο Ζελένσκι στον Σον Πεν από το καταφύγιό του.

Ο Σον Πεν και το συνεργείο του έκαναν επτά ταξίδια στην Ουκρανία για τα γυρίσματα του ντοκιμαντέρ. «Χρειαζόμαστε τους Αμερικανούς να καταλάβουν το τίμημα που πρέπει να πληρώσουμε για να είμαστε ελεύθεροι» λέει ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι στον Σον Πεν. Ο Σον Πεν από την άλλη περιγράφει τον Ζελένσκι ως «την ενσάρκωση μιας ελπίδας» που έψαχνε.

Η επίσημη σύνοψη της Superpower χαρακτηρίζει τον Ζελένσκι «τον πιο σημαντικό ηγέτη της σύγχρονης εποχής εν καιρώ πολέμου», προσθέτοντας πως «Αυτός ο ηθοποιός που έγινε πρόεδρος ηγείται της χώρας του σε σύγκρουση με μια πυρηνική υπερδύναμη. Ανάμεσα σε στιγμές έμπνευσης και αφήγησης, η ταινία δείχνει ότι η υπερδύναμη της Ουκρανίας βρίσκεται στη δύναμη του ηγέτη της, του λαού της και τελικά της καρδιάς της».

Στο Superpower, ο Σον Πεν μιλά επίσης σε βετεράνους από τη ρωσική εισβολή στην Κριμαία το 2014, τη χήρα ενός άνδρα που πέθανε στο Μαϊντάν, καθώς και με παιδιά, δασκάλους, ανθρώπους που έχασαν τα σπίτια τους, μουσικούς και πολιτικούς. Μιλάει επίσης σε όσους κάνουν στρατιωτική εκπαίδευση, συμπεριλαμβανομένων νέων νεοσύλλεκτων γυναικών.

Τον περασμένο Νοέμβριο, ο Σον Πεν δάνεισε ένα από τα Όσκαρ του στον Ζελένσκι, λέγοντας ότι είναι «ένα συμβολικό ανόητο πράγμα». Του ζήτησε να του το επιστρέψει μόλις θριαμβεύσει η Ουκρανία.

Ο Σον Πεν έχει κερδίσει Όσκαρ για την ερμηνεία του στο Mystic River και Milk. Είναι ένας από τους πιο διακεκριμένους ακτιβιστές του Χόλιγουντ: έχει μιλήσει εναντίον Αμερικανών προέδρων, συμπεριλαμβανομένων των Τζορτζ Μπους και Ντόναλντ Τραμπ, και βοήθησε τα θύματα του τυφώνα Κατρίνα και του σεισμού της Αϊτής το 2010.

Το Superpower θα κάνει πρεμιέρα στις 18 Σεπτεμβρίου στο Paramount+.

Με πληροφορίες του Guardian

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

UNESCO: Τα Μινωικά Ανάκτορα στον κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς

Πολιτισμός / UNESCO: Τα Μινωικά Ανάκτορα στον κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς

Η εξέλιξη συνιστά τη διεθνή αναγνώριση της εξέχουσας οικουμενικής αξίας των έξι εξαιρετικά σημαντικών αρχαιολογικών χώρων της Κρήτης: της Κνωσού, της Φαιστού, των Μαλίων, της Ζάκρου, της Ζωμίνθου και της Κυδωνίας
LIFO NEWSROOM
Γλυπτά του Παρθενώνα: «Μυστική και εντατική εκστρατεία» για την επιστροφή τους, αποκαλύπτει επιστολή ακτιβιστών

Πολιτισμός / Γλυπτά του Παρθενώνα: «Μυστική και εντατική εκστρατεία» για την επιστροφή τους, αποκαλύπτει επιστολή ακτιβιστών

Η δεξιά βρετανική ομάδα εκφράζει μάλιστα «ανησυχία» πως μπορεί πράγματι, η επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα, να πραγματοποιηθεί στο προσεχές μέλλον και απειλεί με νομικές προσφυγές
LIFO NEWSROOM
Η Nan Goldin συγκλονίζει στην Aρλ: «Αυτό που συμβαίνει στη Γάζα είναι η πρώτη γενοκτονία σε live μετάδοση»

Πολιτισμός / Η Nan Goldin συγκλονίζει στην Aρλ: «Αυτό που συμβαίνει στη Γάζα είναι η πρώτη γενοκτονία σε live μετάδοση»

Την Τρίτη 8 Ιουλίου, στο Ρωμαϊκό Θέατρο της Αρλ, η Αμερικανίδα φωτογράφος Nan Goldin καταδίκασε τον πόλεμο στη Γάζα, προκαλώντας έντονη αντιπαράθεση με τους φιλοϊσραηλινούς θεατές.
LIFO NEWSROOM
Η Ρέινορ Γουιν απαντά στις κατηγορίες ότι επινόησε την ιστορία του best seller της

Πολιτισμός / Η Ρέινορ Γουιν απαντά στις κατηγορίες ότι επινόησε την ιστορία του best seller της

Η Ρέινορ Γουιν υπερασπίζεται τα απομνημονεύματά της, δημοσιεύει ιατρικά έγγραφα και καταγγέλλει «παραπλανητική και άδικη» δημοσίευση από την Observer – Η φιλανθρωπική οργάνωση PSPA τερμάτισε τη συνεργασία της
LIFO NEWSROOM
Superman, καρχαρίες και Νταλί από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Superman, καρχαρίες και Νταλί από αύριο στους κινηματογράφους

Η πρώτη ταινία του αναγεννημένου διευρυμένου σύμπαντος της DC, ο υβριδικός μεταμεσονύκτιος χαβαλές του «Dangerous Animals» και το χιτσκοκικό «Spellbound», με την ονειρική σεκάνς ανθολογίας που σχεδίασε ο Σαλβαδόρ Νταλί, ξεχωρίζουν από το πρόγραμμα αυτής της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ