To Spotify ανέδειξε τις "βασίλισσες" του

To Spotify ανέδειξε τις "βασίλισσες" του Facebook Twitter
0

Η σούπερ σταρ της R&B Ριάννα είναι η γυναίκα καλλιτέχνης που τα τραγούδια της έχουν ακουστεί περισσότερες φορές στο Spotify και η Αμερικανίδα Μπιγιονσέ είναι η αγαπημένη των γυναικών που κάνουν χρήση της υπηρεσίας της ιντερνετικής πλατφόρμας μουσικής, ανακοίνωσε το Spotify με αφορμή την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας.

Το τραγούδι "Diamonds" της Ριάννα, που κυκλοφόρησε το 2012, ακούστηκε στην υπηρεσία streaming του Spotify σχεδόν 240 εκατομμύρια φορές σε όλο τον κόσμο.

Το τραγούδι "FourFiveSeconds", στο οποίο η τραγουδίστρια από το νησί Μπαρμπέιντος συνεργάστηκε με το πρώην Σκαθάρι, τον Πολ Μακ Κάρτνεϊ και τον ράπερ Κάνιε Γουέστ, παίχτηκε περισσότερες από 282 εκατομμύρια φορές.

Ωστόσο η Μπιγιονσέ είναι η αγαπημένη των ακροατριών της πλατφόρμας, σύμφωνα με τις μετρήσεις του Spotify. Και η αμερικανίδα τραγουδίστρια έρχεται επίσης πρώτη όσον αφορά τον αριθμό που έχουν ακουστεί τα τραγούδια της στις ΗΠΑ. Ο ύμνος της στη συζυγική αγάπη τον οποίο επίσης τραγουδά ο σύζυγός της, Τζέι Ζι, "Drunk in Love" ακούστηκε περισσότερο από 180 εκατομμύρια φορές στη μουσική πλατφόρμα.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, μια άλλη Αμερικανίδα, η Αριάνα Γκραντ, είναι στη δεύτερη θέση και ακολουθούν η Μπιγιονσέ, η Βρετανίδα Έλι Γκούλντινγκ, η Αμερικανίδα Κέιτι Πέρι, η Λάνα Ντελ Ρέι, η Αυστραλέζα Σία και η Αντέλ.

Μοναδική γυναίκα που έχει βραβευθεί δύο φορές με το Γκράμι του καλύτερου άλμπουμ, η 27χρονη Αμερικανίδα Τέιλορ Σουίφτ αρνείται να δημοσιεύσει τη μουσική της στην πλατφόρμα, εκτιμώντας ότι οι καλλιτέχνες λαμβάνουν ελάχιστα ποσοστά επί των δικαιωμάτων τους με αντάλλαγμα τη μετάδοση των τραγουδιών τους.

Προβάλλοντας το ίδιο επιχείρημα, η Βρετανίδα Αντέλ δεν διέθεσε τον τελευταίο της δίσκο "25" στην πλατφόρμα Spotify, ωστόσο η 28χρονη τραγουδίστρια περιλαμβάνεται στη λίστα για άλλα της τραγούδια, καταλαμβάνοντας την όγδοη θέση παγκοσμίως αλλά και στις ΗΠΑ.

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Χάντσον Γουίλιαμς κέρδισε βραβείο και ευχαρίστησε τον συμπρωταγωνιστή του για τα «gay bottom eyes» του

Πολιτισμός / Ο Χάντσον Γουίλιαμς κέρδισε βραβείο και ευχαρίστησε τον συμπρωταγωνιστή του για τα «gay bottom eyes» του

Η queer σειρά για το χόκεϊ κέρδισε 16 βραβεία στα Canadian Screen Awards, ενώ ο Χάντσον Γουίλιαμς μοιράστηκε τη νίκη του με τον συμπρωταγωνιστή του Κόνορ Στόρι με μια ατάκα που έγινε αμέσως viral.
THE LIFO TEAM
«Κι αν βγω από την πισίνα χωρίς τίποτα;»: Η Μέριλιν Μονρόε στην τελευταία της μεγάλη φωτογράφιση

Πολιτισμός / «Κι αν βγω από την πισίνα χωρίς τίποτα;»: Η Μέριλιν Μονρόε στην τελευταία της μεγάλη φωτογράφιση

Με αφορμή την έκθεση Marilyn Monroe: A Portrait στην National Portrait Gallery του Λονδίνου, ο Λόρενς Σίλερ θυμάται τη γυμνή φωτογράφιση του 1962 και μια Μέριλιν που δεν παραδινόταν στον φακό, αλλά ήξερε να τον καθοδηγεί.
THE LIFO TEAM
Ο πίνακας που ο Λούσιαν Φρόιντ αρνιόταν μέχρι τέλους ότι ήταν δικός του εκτίθεται για πρώτη φορά

Πολιτισμός / Ο πίνακας που ο Λούσιαν Φρόιντ αρνιόταν μέχρι τέλους ότι ήταν δικός του εκτίθεται για πρώτη φορά

Το Man in a Black Scarf ζωγραφίστηκε το 1939, όταν ο Φρόιντ ήταν ακόμη μαθητής. Ο ίδιος το αποκήρυξε όσο ζούσε, αλλά νέα αρχειακά στοιχεία δείχνουν ότι τελικά ήταν δικό του.
THE LIFO TEAM
ΚΛΙΝΤ ΙΣΤΓΟΥΝΤ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Πολιτισμός / Ο Κλιντ Ίστγουντ έγινε 96 ετών: Ο γιος του λέει ότι αποσύρθηκε οριστικά από τον κινηματογράφο

Η καριέρα του Κλιντ Ίστγουντ εκτείνεται σε περισσότερες από έξι δεκαετίες και περιλαμβάνει μερικές από τις πιο αναγνωρίσιμες ταινίες του αμερικανικού κινηματογράφου
THE LIFO TEAM
Πέθανε ο Εντγκάρ Μορέν στα 104 του χρόνια – Κορυφαίος σύγχρονος διανοούμενος με ρίζες στη Θεσσαλονίκη

Πολιτισμός / Πέθανε ο Εντγκάρ Μορέν στα 104 του χρόνια – Κορυφαίος σύγχρονος διανοούμενος με ρίζες στη Θεσσαλονίκη

Ο Εντγκάρ Μορέν, ένας από τους σημαντικότερους διανοούμενους της σύγχρονης Ευρώπης, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 104 ετών. Μέχρι το τέλος παρέμεινε ένας ακούραστος ερμηνευτής της Ιστορίας και των μεγάλων προκλήσεων του καιρού του.
THE LIFO TEAM