To Spotify ανέδειξε τις "βασίλισσες" του

To Spotify ανέδειξε τις "βασίλισσες" του Facebook Twitter
0

Η σούπερ σταρ της R&B Ριάννα είναι η γυναίκα καλλιτέχνης που τα τραγούδια της έχουν ακουστεί περισσότερες φορές στο Spotify και η Αμερικανίδα Μπιγιονσέ είναι η αγαπημένη των γυναικών που κάνουν χρήση της υπηρεσίας της ιντερνετικής πλατφόρμας μουσικής, ανακοίνωσε το Spotify με αφορμή την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας.

Το τραγούδι "Diamonds" της Ριάννα, που κυκλοφόρησε το 2012, ακούστηκε στην υπηρεσία streaming του Spotify σχεδόν 240 εκατομμύρια φορές σε όλο τον κόσμο.

Το τραγούδι "FourFiveSeconds", στο οποίο η τραγουδίστρια από το νησί Μπαρμπέιντος συνεργάστηκε με το πρώην Σκαθάρι, τον Πολ Μακ Κάρτνεϊ και τον ράπερ Κάνιε Γουέστ, παίχτηκε περισσότερες από 282 εκατομμύρια φορές.

Ωστόσο η Μπιγιονσέ είναι η αγαπημένη των ακροατριών της πλατφόρμας, σύμφωνα με τις μετρήσεις του Spotify. Και η αμερικανίδα τραγουδίστρια έρχεται επίσης πρώτη όσον αφορά τον αριθμό που έχουν ακουστεί τα τραγούδια της στις ΗΠΑ. Ο ύμνος της στη συζυγική αγάπη τον οποίο επίσης τραγουδά ο σύζυγός της, Τζέι Ζι, "Drunk in Love" ακούστηκε περισσότερο από 180 εκατομμύρια φορές στη μουσική πλατφόρμα.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, μια άλλη Αμερικανίδα, η Αριάνα Γκραντ, είναι στη δεύτερη θέση και ακολουθούν η Μπιγιονσέ, η Βρετανίδα Έλι Γκούλντινγκ, η Αμερικανίδα Κέιτι Πέρι, η Λάνα Ντελ Ρέι, η Αυστραλέζα Σία και η Αντέλ.

Μοναδική γυναίκα που έχει βραβευθεί δύο φορές με το Γκράμι του καλύτερου άλμπουμ, η 27χρονη Αμερικανίδα Τέιλορ Σουίφτ αρνείται να δημοσιεύσει τη μουσική της στην πλατφόρμα, εκτιμώντας ότι οι καλλιτέχνες λαμβάνουν ελάχιστα ποσοστά επί των δικαιωμάτων τους με αντάλλαγμα τη μετάδοση των τραγουδιών τους.

Προβάλλοντας το ίδιο επιχείρημα, η Βρετανίδα Αντέλ δεν διέθεσε τον τελευταίο της δίσκο "25" στην πλατφόρμα Spotify, ωστόσο η 28χρονη τραγουδίστρια περιλαμβάνεται στη λίστα για άλλα της τραγούδια, καταλαμβάνοντας την όγδοη θέση παγκοσμίως αλλά και στις ΗΠΑ.

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΒΑΛ ΚΙΛΜΕΡ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ

Πολιτισμός / «Ο χειρότερος άνθρωπος που έχω γνωρίσει»: Σκηνοθέτης επιτίθεται στον Βαλ Κίλμερ μετά τον θάνατό του

Ο Βαλ Κίλμερ πέθανε τον Απρίλιου του 2025 από πνευμονία, έπειτα από πολυετή προβλήματα υγείας που συνδέονταν με καρκίνο στον λαιμό και τις θεραπείες που είχε ακολουθήσει
THE LIFO TEAM
Ο Fe Avila φωτογραφίζει την επιθυμία σαν έναν τόπο ελευθερίας

Πολιτισμός / Σώματα χωρίς ντροπή: ο queer κόσμος του Fe Avila

Το έργο του Fe Avila παρουσιάζεται στη φετινή Carnegie International, την 59η διοργάνωση της ιστορικής έκθεσης στο Πίτσμπεργκ, με εικόνες όπου queer σώματα, φύση, διαμαρτυρία και επιθυμία συναντιούνται έξω από τους κανόνες της αρρενωπότητας
THE LIFO TEAM
Η κουλτούρα των influencers στην Ινδία μέσα από τα υπνοδωμάτια των κοριτσιών που τη ζουν

Πολιτισμός / Η κουλτούρα των influencers στην Ινδία μέσα από τα υπνοδωμάτια των κοριτσιών που τη ζουν

Η φωτογράφος Megha Singha καταγράφει νεαρές γυναίκες στην Ινδία που κινούνται ανάμεσα στην online ορατότητα, την παγκόσμια κουλτούρα της ομορφιάς και τις οικογενειακές προσδοκίες γύρω από τη θηλυκότητα.
THE LIFO TEAM
Γιατί ο Ρούφους Γουέινραϊτ επιστρέφει στην Τζούντι Γκάρλαντ όταν η Αμερική σκοτεινιάζει ξανά

Πολιτισμός / Γιατί ο Ρούφους Γουέινραϊτ επιστρέφει στην Τζούντι Γκάρλαντ όταν η Αμερική σκοτεινιάζει ξανά

Με αφορμή την τελευταία αναβίωση του Rufus Does Judy στο Royal Albert Hall, ο Ρούφους Γουέινραϊτ μιλά για την Τζούντι Γκάρλαντ, τον εθισμό, τα τρανς δικαιώματα, τη μητέρα του Kate McGarrigle και τα τραγούδια μιας Αμερικής που κάποτε έμοιαζε με υπόσχεση.
THE LIFO TEAM
Ο Τζορτζ Μάικλ ήθελε να ελέγχει τα πάντα εκτός από την καταστροφή του

Πολιτισμός / Ο Τζορτζ Μάικλ δεν χόρεψε ποτέ ξανά όπως πριν

Το νέο βιβλίο Tonight the Music Seems So Loud του Σάτναμ Σανγκέρα ξαναδιαβάζει τον Τζορτζ Μάικλ ως pop ιδιοφυΐα, gay σύμβολο, παιδί ελληνοκυπριακής οικογένειας και άνθρωπο που έκρυβε την κατάρρευση πίσω από μια άψογη δημόσια εικόνα.
THE LIFO TEAM
Ο Χάντσον Γουίλιαμς κέρδισε βραβείο και ευχαρίστησε τον συμπρωταγωνιστή του για τα «gay bottom eyes» του

Πολιτισμός / Ο Χάντσον Γουίλιαμς κέρδισε βραβείο και ευχαρίστησε τον συμπρωταγωνιστή του για τα «gay bottom eyes» του

Η queer σειρά για το χόκεϊ κέρδισε 16 βραβεία στα Canadian Screen Awards, ενώ ο Χάντσον Γουίλιαμς μοιράστηκε τη νίκη του με τον συμπρωταγωνιστή του Κόνορ Στόρι με μια ατάκα που έγινε αμέσως viral.
THE LIFO TEAM
«Κι αν βγω από την πισίνα χωρίς τίποτα;»: Η Μέριλιν Μονρόε στην τελευταία της μεγάλη φωτογράφιση

Πολιτισμός / «Κι αν βγω από την πισίνα χωρίς τίποτα;»: Η Μέριλιν Μονρόε στην τελευταία της μεγάλη φωτογράφιση

Με αφορμή την έκθεση Marilyn Monroe: A Portrait στην National Portrait Gallery του Λονδίνου, ο Λόρενς Σίλερ θυμάται τη γυμνή φωτογράφιση του 1962 και μια Μέριλιν που δεν παραδινόταν στον φακό, αλλά ήξερε να τον καθοδηγεί.
THE LIFO TEAM
Ο πίνακας που ο Λούσιαν Φρόιντ αρνιόταν μέχρι τέλους ότι ήταν δικός του εκτίθεται για πρώτη φορά

Πολιτισμός / Ο πίνακας που ο Λούσιαν Φρόιντ αρνιόταν μέχρι τέλους ότι ήταν δικός του εκτίθεται για πρώτη φορά

Το Man in a Black Scarf ζωγραφίστηκε το 1939, όταν ο Φρόιντ ήταν ακόμη μαθητής. Ο ίδιος το αποκήρυξε όσο ζούσε, αλλά νέα αρχειακά στοιχεία δείχνουν ότι τελικά ήταν δικό του.
THE LIFO TEAM