Σάρον Στόουν: «Όλοι προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε τους δαίμονές μας»

Σάρον Στόουν για ψυχική υγεία: «Όλοι προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε τους δαίμονές μας» Facebook Twitter
Σάρον Στόοντ/ Φωτ.: Youtube
0

«Όλοι προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε τους δαίμονές μας και όλοι υποκρινόμαστε. Κι εγώ υποκρίνομαι» δήλωσε η Σάρον Στόουν μιλώντας για τα θέματα ψυχικής υγείας σε πρόσφατη τηλεοπτική συνέντευξη. 

Η Σάρον Στόουν, η οποία έγινε ευρύτερα γνωστή από την ταινία «Βασικό Ένστικτο» που κυκλοφόρησε το 1992, ανέφερε σε συνέντευξή της στο Turkish Tea Talk ότι εξακολουθεί να παλεύει με τη μνήμη της μετά το εγκεφαλικό επεισόδιο που υπέστη το 2001 και το οποίο οδήγησε σε μια σχεδόν θανατηφόρα εγκεφαλική αιμορραγία. «Δεν τα θυμόμουν όλα για πολύ καιρό, και ακόμα δεν τα θυμάμαι όλα», είπε η Στόουν, «αλλά επανακτώ σταδιακά κομμάτια». 

Μίλησε επίσης για το έργο της ως πρέσβειρα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και δήλωσε ότι η ψυχική υγεία είναι ένα πρόβλημα «σε παγκόσμιο επίπεδο», που οξύνθηκε με την έλευση της πανδημίας. 

«Αυτό συνέβη επειδή κλειστήκαμε μέσα και έπρεπε να είσαι μόνος σου με τον εαυτό σου» είπε η σταρ. «Αυτό ήταν υπέροχο για τους ανθρώπους που ήθελαν να μάθουν να φτιάχνουν ψωμί. Όλος ο κόσμος ήθελε να μάθει να φτιάχνει ψωμί, σωστά; Μετά οι άνθρωποι ήθελαν να μάθουν άλλες γλώσσες. Εγώ ήθελα να επιστρέψω στη ζωγραφική μου. Πλέον όμως ένας στους 10 ανθρώπους αντιμετωπίζει ψυχικό πρόβλημα γιατί δεν τους άρεσε αυτός με τον οποίο έπρεπε να μείνει μέσα μαζί του και δεν μπορεί ακόμα να το διαχειριστεί αυτό». 

Η μητέρα τριών παιδιών δήλωσε ότι το ταξίδι για τη βελτίωση της ψυχικής υγείας «πρέπει να ξεκινήσει από το άτομο  που είναι ευγενικό με τον εαυτό του, αλλά  παράλληλα έχει ευθύνη για τις πράξεις του. Πρέπει να σταθείς δυνατός και όταν τα θαλασσώσεις - εντάξει, και τι έγινε; Αυτό ήταν δύο βήματα πριν» ανέφερε χαρακτηριστικά. 

«Πρέπει να ξανασηκωθείς, να συνέλθεις και να βοηθήσεις όποιον νομίζεις ότι χτύπησες. Και να συνεχίσεις να προχωράς μπροστά» συμπλήρωσε. 

Η στιγμή που η Σάρον Στόουν ξέσπασε σε δάκρυα

Η ηθοποιός συγκινήθηκε όταν μίλησε για το πώς εκμεταλλεύτηκε τη δημοτικότητά της για να υπερασπιστεί ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Το 2013 έλαβε   το βραβείο Peace Summit Award για το έργο της υπέρ των ανθρώπων με HIV.

«Ξαφνικά, ένοιωσα ένα «είμαι στο σωστό δωμάτιο. Αυτοί είναι οι άνθρωποί μου» είπε και ξέσπασε σε δάκρυα. «Θα στεκόμουν στο δρόμο με αυτούς τους ανθρώπους. Θα διακινδύνευα τη ζωή μου γι' αυτούς τους ανθρώπους. Αυτοί οι άνθρωποι με καταλαβαίνουν, τους καταλαβαίνω».

Τον Μάρτιο, η πρωταγωνίστρια του "Running Wild" αποκάλυψε για πρώτη φορά το όνομα του κινηματογραφικού παραγωγού που φέρεται να την πίεσε να κάνει σεξ με έναν πρώην συμπρωταγωνιστή της, σε μια προσπάθεια να έχει μια "καλύτερη" ερμηνεία.

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αίγυπτος: Εγκαινιάζεται το νέο Μεγάλο Αιγυπτιακό Μουσείο δίπλα στις Πυραμίδες της Γκίζας

Πολιτισμός / Αίγυπτος: Εγκαινιάζεται το νέο Μεγάλο Αιγυπτιακό Μουσείο δίπλα στις Πυραμίδες της Γκίζας

Το επιβλητικό κτίριο εκτείνεται σε περίπου 500.000 τετραγωνικά μέτρα και φιλοξενεί περισσότερα από 100.000 εκθέματα που καλύπτουν επτά χιλιετίες αιγυπτιακής ιστορίας
LIFO NEWSROOM
Γκοντάρ, Φατίχ Ακίν και Κόλιν Χούβερ από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Γκοντάρ, Φατίχ Ακίν και Κόλιν Χούβερ από αύριο στους κινηματογράφους

Ο φόρος τιμής στη «Nouvelle Vague» του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ, το «Amrum» του αγαπητού στη χώρα μας Φατίχ Ακίν και μια ακόμα διασκευή μυθιστορήματος της Κόλιν Χούβερ είναι μερικές από τις νέες ταινίες που κυκλοφορούν από αυτή την Πέμπτη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Το νέο Terminal One στο JFK υπόσχεται να μετατρέψει το αεροδρόμιο σε «πολιτιστικό προορισμό»

Πολιτισμός / Η Νέα Υόρκη σχεδιάζει το πιο καλλιτεχνικό αεροδρόμιο στον κόσμο: Το νέο Terminal One στο JFK

Με την ολοκλήρωσή του το Terminal One φιλοδοξεί να λειτουργεί όχι μόνο ως πύλη εισόδου στη Νέα Υόρκη αλλά και ως πολιτιστικός προορισμός που αντανακλά την ενέργεια και τη δημιουργικότητα της πόλης που ποτέ δεν κοιμάται
LIFO NEWSROOM
ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΑΝΘΙΜΟΣ ΤΑΙΝΙΕΣ

Πολιτισμός / Γιώργος Λάνθιμος: Το New York Magazine κατέταξε τις 10 ταινίες του

Το αμερικανικό περιοδικό New York Magazine παρουσίασε τη δική του λίστα με τις δέκα καλύτερες ταινίες του Γιώργου Λάνθιμου, βάζοντας στην κορυφή το φιλμ που έκανε γνωστό τον Έλληνα σκηνοθέτη σε όλο τον κόσμο.
LIFO NEWSROOM