Ρονάλντο: Αποσύρθηκε η καταγγελία για βιασμό στο Λας Βέγκας

Ρονάλντο: Αποσύρθηκε η καταγγελία για βιασμό στο Λας Βέγκας Facebook Twitter
EPA
0

Μία γυναίκα που είχε κατηγορήσει τον Κριστιάνο Ρονάλντο για βιασμό στο Λας Βέγκας, απέσυρε την καταγγελία της. 

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, η Κάθριν Μαγιόρκα που είχε κατηγορήσει τον Πορτογάλο σούπερ-σταρ της Γιουβέντους για σεξουαλική επίθεση το 2009, απέσυρε τελικώς την καταγγελία της και η υπόθεση δεν θα ακολουθήσει τη δικαστική οδό. Άγνωστο παραμένει για την ώρα αν υπήρξε κάποιος εξωδικαστικός συμβιβασμός μεταξύ των δύο πλευρών. 

Εξαιτίας των καταγγελιών, η Γιουβέντους είχε αποφασίσει τον Μάρτιο να μην λάβει μέρος στο International Champions Cup αυτό το καλοκαίρι στις ΗΠΑ, μιας και υπήρχε πιθανότητα ο Κριστιάνο Ρονάλντο να τεθεί υπό κράτηση από τις αστυνομικές αρχές. Πέρυσι, οι μετοχές της ιταλικής ομάδας είχαν πέσει κατά 15% μετά τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης.

Ρονάλντο: Αποσύρθηκε η καταγγελία για βιασμό στο Λας Βέγκας Facebook Twitter
H Κάθριν Μαγιόρκα

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, η αστυνομία του Λας Βέγκας είχε αποφασίσει να ανοίξει εκ νέου τον φάκελο. Η αίτηση με την οποία αποσύρθηκαν οι καταγγελίες κατατέθηκε τον Μάιο στο κρατικό δικαστήριο της Νεβάδα στο Λας Βέγκας. Ο Ρονάλντο είχε διαψεύσει δημοσίως την καταγγελία της 27χρονης. 

Πριν αποσύρει τις καταγγελίες της, η Μαγιόρκα υποστήριζε πως ο Ρονάλντο της είχε επιτεθεί σεξουαλικά το 2009, στη σουίτα - ρετιρέ ενός ξενοδοχείου στο Λας Βέγκας. Στη μήνυσή της, έγραφε πως αν και είχε αρχικά είχε καταλήξει σε συμβιβασμό με τον ποδοσφαιριστή, βίωνε σοβαρό συναισθηματικό τραύμα και δεν επιθυμούσε να συμμετάσχει στις συζητήσεις για κάποια συμφωνία. 

Τόσο ο δικηγόρος του Ρονάλντο όσο και οι αρχές τους Βέγκας δεν έκαναν κάποιο σχόλιο για τις τελευταίες εξελίξεις. 

Οι αποκαλυπτικοί διάλογοι

Στις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου, τo γερμανικό περιοδικό Der Spiegel είχε δημοσιεύσει σοκαριστικούς διαλόγους του άσου με τους δικηγόρους του. Στο δημοσίευμα ο Ρονάλντο φέρεται να παραδέχθηκε ότι η γυναίκα που τον κατηγορεί βιασμό δήλωσε πολλές φορές την άρνησή της προτού κάνει σεξ μαζί του σε ξενοδοχείο στο Λας Βέγκας.

Τα έγγραφα του Der Spiegel περιέχουν ένα ερωτηματολόγιο στο οποίο ο ποδοσφαιριστής της Γιουβέντους, ομολόγησε ότι η Μαγιόρκα, «είπε όχι και μου είπε αρκετές φορές να σταματήσω», όταν έκαναν σεξ στο ξενοδοχείο Palms Place τον Ιούνιο του 2009. Ο Πορτογάλος ποδοσφαιριστής παραδέχθηκε ότι το σεξ «ήταν σκληρό» και πως ζήτησε συγγνώμη αφού τελείωσε.

Στο νομικό έγγραφο το οποίο ήταν μέρος της συμβουλευτικής σε περίπτωση που ο Ρονάλντο καλούνταν σε απολογία ή η υπόθεση έπαιρνε διαστάσεις ο ποδοσφαιριστής αναφέρεται ως «X» και η Μαγιόρκα ως «κα C». Ο δικηγόρος ρωτά τον ποδοσφαιριστή: «Τι είπατε εσείς και τι είπε η κυρία C;». «Είπε ότι δεν ήταν σωστό να κάνουμε σεξ, αφού μόλις συναντηθήκαμε. Αλλά άρπαξε το πέος μου», ισχυρίστηκε ο ποδοσφαιριστής. Ο ποδοσφαιριστής κλήθηκε στη συνέχεια να περιγράψει λεπτομερώς τι συνέβη, «αρχίζοντας από την πρώτη φυσική επαφή».

Ο Ρονάλντο δήλωσε, σύμφωνα με το Spiegel πως ακολούθησε ερωτική επαφή και περιγράφει με λεπτομέρεια το σεξ που κράτησε όπως λέει λίγα λεπτά. «Είπε ότι δεν ήθελε, αλλά ήταν διαθέσιμη. Ίσως να της άφησα μερικούς μώλωπες όταν την άρπαξα», λέει σε κάποιο σημείο. Ο δικηγόρος του Ρονάλντο ρώτησε αν η γυναίκα ύψωσε τον τόνο της φωνής της ή αν φώναξε ενώ έκαναν σεξ. Σύμφωνα με τα έγγραφα, ο Ρονάλντο ομολόγησε: «Είπε όχι και μου ζήτησε να σταματήσω αρκετές φορές».

Με πληροφορίες από Bloomberg

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δεινόσαυροι, Πολ Νιούμαν και Κριστιάν Κλαβιέ από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Δεινόσαυροι, Πολ Νιούμαν και Κριστιάν Κλαβιέ από αύριο στους κινηματογράφους

Η νέα προσθήκη στο franchise του Jurassic World, η επανέκδοση του «Cool Hand Luke» και μια κωμωδία με τον δημοφιλή Γάλλο κωμικό ξεχωρίζουν από το κινηματογραφικό πρόγραμμα αυτής της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Οδύσσεια: «Αψήφησε τους θεούς» - Η πρώτη αφίσα της ταινίας του Κρίστοφερ Νόλαν

Πολιτισμός / Οδύσσεια: «Αψήφησε τους θεούς» - Η πρώτη αφίσα της ταινίας του Κρίστοφερ Νόλαν

Με φόντο, στο κάτω μέρος, το κεφάλι ενός αρχαιοελληνικού αγάλματος η λιτή αφίσα συνοδεύεται από το σύνθημα «Αψήφησε τους Θεούς» τονίζοντας μαζί με τον τίτλο και το όνομα του σκηνοθέτη ότι η ταινία γυρίστηκε «εξ ολοκλήρου με κάμερες IMAX»
LIFO NEWSROOM
Αυτές είναι οι 100 καλύτερες ταινίες του 21ου αιώνα για τους New York Times

Πολιτισμός / Αυτές είναι οι 100 καλύτερες ταινίες του 21ου αιώνα για τους New York Times

Από το "In the Mood for Love" μέχρι το "Get Out" και το "Mad Max: Fury Road", η λίστα που παρουσίασαν οι New York Times συγκεντρώνει τις πιο επιδραστικές ταινίες των τελευταίων 24 ετών, όπως τις ψήφισαν εκατοντάδες δημιουργοί, ηθοποιοί και κριτικοί σε όλο τον κόσμο
LIFO NEWSROOM
Ο Rick Owens επέστρεψε στο Παρίσι για «να προκαλέσει και να σοκάρει», και τα κατάφερε

Πολιτισμός / Ο Rick Owens επέστρεψε στο Παρίσι για «να προκαλέσει και να σοκάρει», και τα κατάφερε

Ο «σκοτεινός μάγος της μόδας» ξεδιπλώνει την 30ή πορεία του με μια αναδρομική έκθεση που περιλαμβάνει από τα φθαρμένα υφάσματα μέχρι τα κοστούμια με βάτες τύπου Φρανκενστάιν και το γλυπτό που παρουσιάζει τον ίδιο να ουρεί
LIFO NEWSROOM