Το πόρισμα του ιατροδικαστή για τον θάνατο της Κάρι Φίσερ

Το πόρισμα του ιατροδικαστή για τον θάνατο της Κάρι Φίσερ Facebook Twitter
0

Ο θάνατος πέρυσι της ηθοποιού Κάρι Φίσερ, η οποία έγινε γνωστή για τον ρόλο της ως Πριγκίπισσα Λέια στον "Πόλεμο των Άστρων", οφείλετο σε υπνική άπνοια και άλλες αιτίες, ανακοίνωσε αργά χθες βράδυ το Γραφείο του Ιατροδικαστή της Κομητείας του Λος Άντζελες.


Η Φίσερ πέθανε σε ηλικία 60 ετών στις 27 Δεκεμβρίου, τέσσερις ημέρες αφότου έχασε τις αισθήσεις της κατά τη διάρκεια πτήσης από το Λονδίνο στο Λος Άντζελες και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.


Η Φίσερ που αγωνιζόταν για το θέμα της ψυχικής υγείας, είχε μιλήσει για τη μάχη που έδινε με τη διπολική διαταραχή και την εξάρτησή της από την κοκαΐνη. Πέρα από τη δουλειά της στον κινηματογράφο, ήταν επίσης δημοφιλής ως συγγραφέας και κωμικός. Τα απομνημονεύματά της με τίτλο "The Princess Diarist" κυκλοφόρησαν λίγες εβδομάδες πριν από τον θάνατό της.

Το πόρισμα του ιατροδικαστή για τον θάνατο της Κάρι Φίσερ Facebook Twitter


Το Γραφείο του Ιατροδικαστή της Κομητείας του Λος Άντζελες πραγματοποίησε τη νεκροψία στις 30 Δεκεμβρίου και τότε διαπιστώθηκε ότι η Φίσερ πέθανε από υπνική άπνοια και "άλλους απροσδιόριστους παράγοντες", αναφέρει η ανακοίνωση. Η Φίσερ έπασχε επίσης από αθηροσκληρωτική καρδιοπάθεια και για μια περίοδο έκανε χρήση ναρκωτικών, αναφέρει η ανακοίνωση που όμως τονίζει ότι δεν εξακριβώθηκε αν οι παράγοντες αυτοί συνέβαλαν σημαντικά στον θάνατό της. Δεν έγιναν γνωστές άλλες πληροφορίες σε σχέση με τα ευρήματα της νεκροψίας.

Η Κάρι Φίσερ προερχόταν από οικογένεια του Χόλιγουντ, καθώς ήταν η κόρη της ηθοποιού Ντέμπι Ρέινολντς και του τραγουδιστή Έντι Φίσερ. Την επομένη ημέρα του θανάτου της Φίσερ, η Ρέινολντς που πρωταγωνίστησε σε μιούζικαλ όπως το "Singin' in the Rain" υπέστη εγκεφαλικό και πέθανε σε ηλικία 84 ετών. Ο Έντι Φίσερ πέθανε το 2010.

Το πόρισμα του ιατροδικαστή για τον θάνατο της Κάρι Φίσερ Facebook Twitter


Γεννημένη στο Μπέβερλι Χιλς, η Κάρι άρχισε σε ηλικία 12 ετών να εμφανίζεται στην παράσταση της μητέρας της σε νυκτερινό κέντρο του Λας Βέγκας. Έκανε το ντεμπούτο της στον κινηματογράφο στην εφηβεία της το 1975 στην κωμωδία "Shampoo", δύο χρόνια πριν από τη μεγάλη της επιτυχία στην πρώτη ταινία της σειράς "Πόλεμος των Άστρων".


Μετά την αγωγή απεξάρτησης από την κοκαΐνη στην οποία υποβλήθηκε στα μέσα της δεκαετίας του 1980, η Φίσερ έγραψε το μυθιστόρημα "Postcards from the Edge" που αναφερόταν σε μια εθισμένη στα ναρκωτικά ηθοποιό που αναγκάζεται να πάει να μείνει μαζί με τη μητέρα της. Το βιβλίο που είχε μεγάλες πωλήσεις διασκευάστηκε αργότερα για τον κινηματογράφο. Στην ταινία πρωταγωνίστησαν η Μέριλ Στριπ και η Σίρλεϊ Μακ Λέιν.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ναός Οσίου Νικολάου Σικελιώτη

Πολιτισμός / Ναός Οσίου Νικολάου Σικελιώτη: Ένα σημαντικό μνημείο κινδυνεύει με κατάρρευση

Ένα θρησκευτικό, ιστορικό αλλά και αρχιτεκτονικό ορόσημο στους πρόποδες της Δίρφυος, έχει περιέλθει σε τραγική κατάσταση και αντιμετωπίζει πλήθος σοβαρών προβλημάτων.
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ
Τζεμ Γιγίτ Ουζούμογλου: Ποιος είναι ο Τούρκος πρωταγωνιστής του Netflix που δεν μπορεί να ταξιδέψει στην Αθήνα

Πολιτισμός / Τζεμ Γιγίτ Ουζούμογλου: Ποιος είναι ο Τούρκος ηθοποιός του Netflix που δεν μπορεί να ταξιδέψει στην Αθήνα

Ο δημοφιλής Τούρκος ηθοποιός Τζεμ Γιγίτ Ουζούμογλου δεν θα εμφανιστεί στη θεατρική σκηνή της Αθήνας λόγω κρατικής λογοκρισίας και περιοριστικών όρων
LIFO NEWSROOM
«Δεν σιωπούμε» γράφει ο Τούρκος ηθοποιός που ακύρωσε εμφάνισή του σε ελληνικό θέατρο λόγω απαγόρευσης Ερντογάν

Πολιτισμός / «Δεν σιωπούμε» γράφει ο Τούρκος ηθοποιός που ακύρωσε εμφάνισή του σε ελληνικό θέατρο λόγω απαγόρευσης Ερντογάν

Ο ηθοποιός θα πρωταγωνιστούσε στα «Σκυλιά» του Ανέστη Αζά αλλά συνελήφθη για «υποκίνηση μίσους» κατά του Ερντογάν και αφέθηκε ελεύθερος υπό όρους
LIFO NEWSROOM
«Όσα Παίρνει ο Άνεμος»: Φωτογραφίες από τις τελευταίες πρόβες λίγο πριν την πολυαναμενόμενη πρεμιέρα

Πολιτισμός / «Όσα Παίρνει ο Άνεμος»: Φωτογραφίες από τις τελευταίες πρόβες λίγο πριν την πολυαναμενόμενη πρεμιέρα

Η μεγάλη ερωτική ιστορία της Μάργκαρετ Μίτσελ ζωντανεύει επί σκηνής με φόντο τον αμερικανικό εμφύλιο - Από 25 Απριλίου, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
LIFO NEWSROOM
Τούρκος ηθοποιός ακύρωσε την εμφάνισή του σε ελληνικό θέατρο λόγω απαγόρευσης Ερντογάν

Πολιτισμός / Τούρκος ηθοποιός ακύρωσε την εμφάνισή του σε ελληνικό θέατρο λόγω απαγόρευσης Ερντογάν

Τη θέση του στο έργο αναλαμβάνει ο ηθοποιός Μιχάλης Πητίδης - Η παράσταση «Τα Σκυλιά», που έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Αθηνών το 2024, επιστρέφει από την Παρασκευή 25 Απριλίου για δέκα παραστάσεις στο Θέατρο Κιβωτός
LIFO NEWSROOM
Αμαρτωλά βαμπίρ, επίδοξοι bodybuilders και χαριτωμένα πάντα από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Αμαρτωλά βαμπίρ, επίδοξοι bodybuilders και χαριτωμένα panda από αύριο στους κινηματογράφους

Το κινηματογραφικό πρόγραμμα της (Μεγάλης) εβδομάδας απαρτίζεται από τρεις ταινίες, από τις οποίες ξεχωρίζει το μεγάλο, πρωτότυπο στοίχημα του Ράιαν Κούγκλερ με τίτλο «Sinners».
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
UNESCO: Προτείνει να ανακηρυχθεί η 9η Φεβρουαρίου ως Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας

Πολιτισμός / UNESCO: Προτείνει να ανακηρυχθεί η 9η Φεβρουαρίου ως Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας

Η UNESCO επισημαίνει ότι η ελληνική υπήρξε η πρώτη lingua franca της Μεσογείου κατά την Ελληνιστική περίοδο, γλώσσα των Ευαγγελίων, των πρώτων επιστημονικών εγχειριδίων και των κειμένων που γέννησαν την Αναγέννηση και τον Διαφωτισμό
LIFO NEWSROOM
Λευτέρης Χαρίτος: Ο Γιώργος Λάνθιμος ψάχνει εναλλακτική λύση μετά την άρνηση του ΚΑΣ

Πολιτισμός / Λευτέρης Χαρίτος: Ο Γιώργος Λάνθιμος ψάχνει εναλλακτική λύση μετά την άρνηση του ΚΑΣ

«Δεν γίνεται κάθε φορά να βάζουμε μια ταυτότητα στην Ακρόπολη ανάλογα με το τι θέλουμε» ξεκαθάρισε ο γνωστός σκηνοθέτης και πρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου
LIFO NEWSROOM