Poor Things: Ο Γουίλεμ Νταφόε εξηγεί γιατί έπρεπε να βρίσκεται στα γυρίσματα από τις 3 τα ξημερώματα

Poor Things: Ο Γουίλεμ Νταφόε εξηγεί γιατί έπρεπε να βρίσκεται στα γυρίσματα από τις 3 τα ξημερώματα Facebook Twitter
Φωτό: Poor Things Film - Instagram
0

Στην πολυαναμενόμενη και βραβευμένη νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου Poor Things ο Γουίλεμ Νταφόε υποδύεται τον Dr. Baxter,  έναν παράφρονα επιστήμονα που το τραύμα του συναγωνίζεται τη γνώση και τα επιτεύγματά του. 

Μόνο που γι' αυτόν τον ρόλο κάπως βασανίστηκε ο επίσης βραβευμένος ηθοποιός καθώς κατά πρώτον έπρεπε να συμβιβαστεί με τη συνθήκη της πλήρους ακινησίας (χωρίς να μπορεί καν να κοιμηθεί για λίγο, όπως κάνουν οι περισσότεροι ηθοποιοί όταν πρέπει να κάνουν ένα εξαιρετικά απαιτητικό και πολύωρο μακιγιάζ). Κατά δεύτερον και ακριβώς γι' αυτές τις ατέλειωτες ώρες μακιγιάζ, αναγκαζόταν να βρίσκεται στα γυρίσματα 4 ώρες πριν αυτά ξεκινήσουν (για όλους τους υπόλοιπους του καστ).

Συγκεκριμένα, ο Νταφόε μίλησε στο Vanity Fair αμέσως μετά την απεργία των ηθοποιών στο Χόλιγουντ, αποκαλύπτοντας το πώς είναι να συνεργάζεται με τον Γιώργο Λάνθιμο, αλλά και για τις τεχνικές δυσκολίες της νέας ταινίας του. 

Βάσει της πλοκής, ο Dr. Baxter αποφασίζει να επαναφέρει στη ζωή το σώμα μίας νεκρής γυναίκας και να της τοποθετήσει τον εγκέφαλο ενός αγέννητου παιδιού.  Αυτή η γυναίκα γίνεται η Bella (Emma Stone), η οποία πρέπει να περιηγηθεί στο σύμπαν των ενηλίκων ως παιδί, ένα παιδί που "πατέρα" έχει τον τρομακτικό Dr Baxter. 

Στην ταινία, ο συγκεκριμένος χαρακτήρας -δηλαδή ο Νταφόε- εμφανίζεται παραμορφωμένος, με τρομακτικές ουλές στο πρόσωπο, μία φρικτή προίκα που ο Baxter κληρονόμησε από τον χειρουργό πατέρα του, όταν εκείνος του ακρωτηρίασε το πρόσωπο. Για να μεταμορφωθεί, όμως, ο Νταφόε σε αυτόν τον παράφρονα επιστήμονα, έπρεπε να προετοιμάζεται τουλάχιστον 6 ώρες για να "μπει" στον ρόλο. 

"Τέσσερις ώρες μέσα, δύο ώρες έξω κάθε μέρα - εμφανίζομαι στις τρεις το πρωί, κάθομαι στην καρέκλα, διαλογίζομαι και προσπαθώ να αντιμετωπίσω τη συνθήκη του να στέκομαι ακίνητος. Δεν μπορείς να κοιμηθείς γιατί είναι αρκετά περίπλοκο και πρέπει να συνεργαστείς με τους ανθρώπους που το εφαρμόζουν", τόνισε ο Νταφόε. 

Και φυσικά αυτό σήμαινε ότι έπρεπε να φτάνει στα γυρίσματα από τις 3 το ξημέρωμα, ενώ όλοι οι άλλοι κατέφθαναν στις 7 το πρωί. Ο ίδιος αποκάλυψε ότι αν και ήταν ταλαιπωρία το να δημιουργείται κάθε μέρα αυτή η μάσκα, απόλαυσε το γεγονός ότι έπρεπε να δουλεύει πίσω από το προσωπείο, κυριολεκτικά. 

Υπενθυμίζεται ότι η ταινία αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις 8 Δεκεμβρίου. 

Με στοιχεία από Vanity Fair 

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κατερίνα Γιουλάκη: Το συγκινητικό «αντίο» της Φίνος Φιλμ – «Αγαπήθηκε βαθιά από κοινό τεσσάρων δεκαετιών»

Πολιτισμός / Κατερίνα Γιουλάκη: Το συγκινητικό «αντίο» της Φίνος Φιλμ – «Αγαπήθηκε βαθιά από κοινό τεσσάρων δεκαετιών»

«Η Κατερίνα Γιουλάκη ήταν μια ηθοποιός με ψυχή και ταλέντο, που κατάφερε κάτι άπιαστο: να αγαπηθεί βαθιά και αυθεντικά από κοινό τεσσάρων δεκαετιών χωρίς να φθαρεί στο πέρασμα του χρόνου»
LIFO NEWSROOM
Δράκοι, Εξορκιστές και Κεκάτος από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Δράκοι, Εξορκιστές και Κεκάτος από αύριο στους κινηματογράφους

Δυο μεγάλα γαλλικά εισπρακτικά σουξέ, οι «Άγριες Μέρες Μας» του Βασίλη Κεκάτου και η live-action διασκευή του «How to train your Dragon» είναι μερικές από τις νέες ταινίες αυτής της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
BET Awards 2025: Η στιγμή που ο Τζέιμι Φοξ παραλαμβάνει φανερά συγκινημένος το βραβείο Ultimate Icon

Πολιτισμός / BET Awards 2025: Η στιγμή που ο Τζέιμι Φοξ παραλαμβάνει συγκινημένος το βραβείο Ultimate Icon

«Δεν ξέρω γιατί πέρασα ό,τι πέρασα, αλλά ξέρω πως αυτή τη δεύτερη ευκαιρία δεν θα την αφήσω να πάει χαμένη» ανέφερε ο δημοφιλής καλλιτέχνης αναφερόμενος στην περιπέτεια της υγείας του
LIFO NEWSROOM