Poor Things: Ο Γουίλεμ Νταφόε εξηγεί γιατί έπρεπε να βρίσκεται στα γυρίσματα από τις 3 τα ξημερώματα

Poor Things: Ο Γουίλεμ Νταφόε εξηγεί γιατί έπρεπε να βρίσκεται στα γυρίσματα από τις 3 τα ξημερώματα Facebook Twitter
Φωτό: Poor Things Film - Instagram
0

Στην πολυαναμενόμενη και βραβευμένη νέα ταινία του Γιώργου Λάνθιμου Poor Things ο Γουίλεμ Νταφόε υποδύεται τον Dr. Baxter,  έναν παράφρονα επιστήμονα που το τραύμα του συναγωνίζεται τη γνώση και τα επιτεύγματά του. 

Μόνο που γι' αυτόν τον ρόλο κάπως βασανίστηκε ο επίσης βραβευμένος ηθοποιός καθώς κατά πρώτον έπρεπε να συμβιβαστεί με τη συνθήκη της πλήρους ακινησίας (χωρίς να μπορεί καν να κοιμηθεί για λίγο, όπως κάνουν οι περισσότεροι ηθοποιοί όταν πρέπει να κάνουν ένα εξαιρετικά απαιτητικό και πολύωρο μακιγιάζ). Κατά δεύτερον και ακριβώς γι' αυτές τις ατέλειωτες ώρες μακιγιάζ, αναγκαζόταν να βρίσκεται στα γυρίσματα 4 ώρες πριν αυτά ξεκινήσουν (για όλους τους υπόλοιπους του καστ).

Συγκεκριμένα, ο Νταφόε μίλησε στο Vanity Fair αμέσως μετά την απεργία των ηθοποιών στο Χόλιγουντ, αποκαλύπτοντας το πώς είναι να συνεργάζεται με τον Γιώργο Λάνθιμο, αλλά και για τις τεχνικές δυσκολίες της νέας ταινίας του. 

Βάσει της πλοκής, ο Dr. Baxter αποφασίζει να επαναφέρει στη ζωή το σώμα μίας νεκρής γυναίκας και να της τοποθετήσει τον εγκέφαλο ενός αγέννητου παιδιού.  Αυτή η γυναίκα γίνεται η Bella (Emma Stone), η οποία πρέπει να περιηγηθεί στο σύμπαν των ενηλίκων ως παιδί, ένα παιδί που "πατέρα" έχει τον τρομακτικό Dr Baxter. 

Στην ταινία, ο συγκεκριμένος χαρακτήρας -δηλαδή ο Νταφόε- εμφανίζεται παραμορφωμένος, με τρομακτικές ουλές στο πρόσωπο, μία φρικτή προίκα που ο Baxter κληρονόμησε από τον χειρουργό πατέρα του, όταν εκείνος του ακρωτηρίασε το πρόσωπο. Για να μεταμορφωθεί, όμως, ο Νταφόε σε αυτόν τον παράφρονα επιστήμονα, έπρεπε να προετοιμάζεται τουλάχιστον 6 ώρες για να "μπει" στον ρόλο. 

"Τέσσερις ώρες μέσα, δύο ώρες έξω κάθε μέρα - εμφανίζομαι στις τρεις το πρωί, κάθομαι στην καρέκλα, διαλογίζομαι και προσπαθώ να αντιμετωπίσω τη συνθήκη του να στέκομαι ακίνητος. Δεν μπορείς να κοιμηθείς γιατί είναι αρκετά περίπλοκο και πρέπει να συνεργαστείς με τους ανθρώπους που το εφαρμόζουν", τόνισε ο Νταφόε. 

Και φυσικά αυτό σήμαινε ότι έπρεπε να φτάνει στα γυρίσματα από τις 3 το ξημέρωμα, ενώ όλοι οι άλλοι κατέφθαναν στις 7 το πρωί. Ο ίδιος αποκάλυψε ότι αν και ήταν ταλαιπωρία το να δημιουργείται κάθε μέρα αυτή η μάσκα, απόλαυσε το γεγονός ότι έπρεπε να δουλεύει πίσω από το προσωπείο, κυριολεκτικά. 

Υπενθυμίζεται ότι η ταινία αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στις 8 Δεκεμβρίου. 

Με στοιχεία από Vanity Fair 

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σαλαμέ, Ρέιφ Φάινς και Ράντου Ζούντε από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Σαλαμέ, Ρέιφ Φάινς και Ράντου Ζούντε από αύριο στους κινηματογράφους

Ο οσκαρικός διεκδικητής «Marty Supreme», το ωραιότατο και πολιτικά καίριο «28 Years Later: The Bone Temple», το βραβευμένο στη Μπερλινάλε «Kontinental 25» και το What Does that Nature Say to you» του Χονγκ Σανγκ-Σου.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
ΓΙΑ ΣΚ - Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν ενδείξεις ρωμαϊκού βιομηχανικού κέντρου στην Αγγλία

Πολιτισμός / Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν ενδείξεις ρωμαϊκού βιομηχανικού κέντρου στην Αγγλία

Η ανακάλυψη περισσότερων από 800 ακονόλιθων, που χρησιμοποιούνταν για το ακόνισμα όπλων, θεωρείται μία από τις σημαντικότερες αρχαιολογικές ανακαλύψεις στη βόρεια Αγγλία τον τελευταίο αιώνα
THE LIFO TEAM