Πέθανε η διάσημη ηθοποιός Τζόαν Πλοουράιτ

Πέθανε η ηθοποιός Τζόαν Πλοουράιτ Facebook Twitter
Φωτογραφία: EPA
0

Πέθανε η ηθοποιός Τζόαν Πλοουράιτ, μια από τις πιο καταξιωμένες πρωταγωνίστριες του θεάτρου και του κινηματογράφου στη Βρετανία και χήρα του Σερ Λόρενς Ολίβιε σε ηλικία 95 ετών.

Η καριέρα της διήρκεσε 60 χρόνια και περιελάμβανε μια υποψηφιότητα για Όσκαρ για την ταινία «Μαγεμένος Απρίλιος» του 1991.

Παντρεύτηκε τον Ολίβιε το 1961, αφού πρωταγωνίστησε απέναντί του ως κόρη του στην ταινία The Entertainer, και έγινε ηγετικό μέλος του Εθνικού Θεάτρου, το οποίο ίδρυσε ο ίδιος.

Το 2014 αποσύρθηκε από τη σκηνή - έχοντας χάσει την όρασή της.

Δήλωση της οικογένειάς της ανέφερε: «Με μεγάλη λύπη η οικογένεια της Dame Joan Ploughright, της Lady Olivier, σας ενημερώνει ότι πέθανε ειρηνικά στις 16 Ιανουαρίου 2025 περιτριγυρισμένη από την οικογένειά της στο Denville Hall σε ηλικία 95 ετών. «Απόλαυσε μια μακρά και λαμπρή καριέρα στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση για επτά δεκαετίες μέχρι που η τύφλωση την έκανε να αποσυρθεί».

«Λάτρευε τα τελευταία 10 χρόνια της στο Σάσεξ, όπου δεχόταν συνεχείς επισκέψεις από φίλους και συγγενείς, γεμάτες με πολύ γέλιο και όμορφες αναμνήσεις. Η οικογένεια είναι βαθιά ευγνώμων στη Jean Wilson και σε όλους όσοι εμπλέκονται στην προσωπική της φροντίδα εδώ και πολλά χρόνια».

Αυτή και ο Ολίβιε εμφανίστηκαν μαζί στο West End και στο Broadway στο The Entertainer του John Osborne, ενώ πρωταγωνίστησε και στην κινηματογραφική έκδοση του έργου. Στο Εθνικό θέατρο της Βρετανίας, έπαιξε την Πόρσια στον Σάιλοκ του Ολίβιε στον Έμπορο της Βενετίας καθώς και ρόλους όπως η Μάσα στις Τρεις Αδελφές, και η Σόνια στον θείο Βάνια. 

Με πληροφορίες από BBC / Guardian

 
 
 
Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΠΙΕΝΑΛΕ ΒΕΝΕΤΙΑ ΒΡΑΒΕΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ

Πολιτισμός / Μπιενάλε Βενετίας: Παραιτήθηκε η επιτροπή βραβείων μετά την ένταση για αποκλεισμό καλλιτεχνών

Λίγες ημέρες πριν την έναρξη της κορυφαίας διοργάνωσης σύγχρονης τέχνης, η επιτροπή των βραβείων αποχώρησε – Αφορμή ο αποκλεισμός καλλιτεχνών από χώρες όπως το Ισραήλ και η Ρωσία από τις διακρίσεις
THE LIFO TEAM
Ένας Ρενουάρ, ένα πράσινο καπέλο με κεράσια και η επιστροφή ενός πίνακα στην Ισπανία

Πολιτισμός / Ένας Ρενουάρ, ένα πράσινο καπέλο με κεράσια και η επιστροφή ενός πίνακα στην Ισπανία

Το έργο Το καπέλο με τα κεράσια, που ο Ρενουάρ ζωγράφισε το 1884 και ανήκε κάποτε στη δούκισσα της Άλμπα, αγοράστηκε από Ισπανό συλλέκτη έναντι περίπου 8,7 εκατ. ευρώ και επέστρεψε στην Ισπανία μετά από χρόνια.
THE LIFO TEAM
«Εδώ είναι οι άνθρωποί μου»: Η Melanie C ξαναβρίσκει το κορίτσι που χόρευε πριν γίνει Sporty Spice

Πολιτισμός / «Εδώ είναι οι άνθρωποί μου»: Η Melanie C ξαναβρίσκει το κορίτσι που χόρευε πριν γίνει Sporty Spice

Λίγο πριν κυκλοφορήσει το νέο της άλμπουμ Sweat, η Melanie C θυμάται τα rave χρόνια πριν από τις Spice Girls, την υστερία της παγκόσμιας φήμης, τα μπουκάλια που της πετούσαν στη σκηνή, το τηλεφώνημα της Madonna και το ραντεβού της με τον Anthony Kiedis.
THE LIFO TEAM
Ολλανδικό μουσείο βρήκε ρωμαϊκό φαλλό 20 εκατοστών σε ξεχασμένη συλλογή 16.000 κουτιών

Πολιτισμός / Ολλανδικό μουσείο βρήκε ρωμαϊκό φαλλό 20 εκατοστών σε ξεχασμένη συλλογή 16.000 κουτιών

Το Valkhof Museum στο Ναϊμέχεν εντόπισε ένα σπάνιο φαλλικό αντικείμενο από οστό, πιθανότατα ρωμαϊκής εποχής, μέσα σε τεράστια συλλογή αρχαιολογικών ευρημάτων που παρέμενε σε αποθήκες. Οι Ρωμαίοι χρησιμοποιούσαν συχνά φαλλικά σύμβολα ως φυλαχτά γονιμότητας και προστασίας
THE LIFO TEAM