Όσκαρ 2024: H Τζέιμι Λι Κέρτις εμφανίστηκε με χρυσό βραχιόλι που είχε πάνω τη Νίκη της Σαμοθράκης

Όσκαρ 2024: H Τζέιμι Λι Κέρτις εμφανίστηκε με χρυσό βραχιόλι που είχε πάνω τη Νίκη της Σαμοθράκης Facebook Twitter
Φωτ.: Instagram
0

Η Τζέιμι Λι Κέρτις περπάτησε στο κόκκινο χαλί των βραβείων Όσκαρ το βράδυ της Κυριακής φορώντας ένα στενό μαύρο, μακρύ φόρεμα και χρυσά κοσμήματα, ένα από τα οποία τράβηξε την προσοχή.

Συγκεκριμένα, η ηθοποιός επέλεξε να φορέσει ένα μαύρο φόρεμα με ουρά και πόζαρε χαμογελαστή στο κόκκινο χαλί των Όσκαρ, το οποίο συνδύασε με ένα χρυσό βραχιόλι που είχε «άρωμα» Ελλάδας, καθώς πάνω του απεικονιζόταν αντίγραφο της Νίκης της Σαμοθράκης. Σε ανάρτησή της στο Instagram, αναφέρθηκε στο βραχιόλι λέγοντας «φοράω μια χρυσή μανσέτα με ένα διαμαντένιο αντίγραφο της Νίκης της Σαμοθράκης. Το άγαλμα λατρεύτηκε σε ναό που χτίστηκε για εκείνη»

«Η Κάθυ Γουότερμαν την είδε για πρώτη φορά στην κορυφή της σκάλας στο Λούβρο όταν ήταν έφηβη και της έκανε κάτι αξιοσημείωτο εκείνη τη στιγμή. Της έδειξε ότι υπήρχε ένας τεράστιος άγνωστος κόσμος εκεί έξω και την οδήγησε στη μελέτη της αρχαίας ιστορίας. Υπήρξε μεγάλη έμπνευση για την Κάθι και είναι μεγάλη μου τιμή να τη φοράω στον καρπό μου στα Όσκαρ!», συμπλήρωσε καταλήγοντας.

Σημειώνεται πως η ηθοποιός έφτασε αρκετά νωρίτερα στην τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ, σχεδόν τέσσερις ώρες πριν ξεκινήσουν, μαζί με την επίσης ηθοποιό, Έβα Λονγκόρια. Νωρίτερα την Κυριακή, η Τζέιμι Λι Κέρτις ανέβασε στο προσωπικό της προφίλ στο Instagram μία φωτογραφία της στην οποία ετοιμαζόταν. Φορώντας ένα μαύρο πουκάμισο και γυαλιά μυωπίας, έβγαλε μία σέλφι με μία πράσινη μάσκα περιποίησης προσώπου.

Όσκαρ 2024: Ο Αλ Πατσίνο εξηγεί τι συνέβη με την ανακοίνωση της «Καλύτερης Ταινίας»

Μια από τις πιο viral σκηνές των Όσκαρ 2024, ήταν επίσης η στιγμή που ο Αλ Πατσίνο βρέθηκε στη σκηνή για να αναγγείλει το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας, το κορυφαίο της βραδιάς. Αντί όμως, να ανακοινώσει τους υποψηφίους αναλυτικά, όπως παραδοσιακά συμβαίνει στις απονομές όλων των βραβείων Όσκαρ, ο Αλ Πατσίνο εξέπληξε το κοινό με τον… λακωνικό τρόπο που επίλεξε. Κρατώντας τον φάκελο στα χέρια του, τον άνοιξε και είπε μόνο: «Δέκα υπέροχες ταινίες ήταν υποψήφιες, αλλά μόνο μία θα πάρει το βραβείο Καλύτερης Ταινίας -και πρέπει να πάω στον φάκελο γι' αυτό».

Αμέσως μετά, άνοιξε τον φάκελο και είπε: «Και τα μάτια μου βλέπουν Oppenheimer»!Το γεγονός σχολιάστηκε αρνητικά, κατά κύριο λόγο στο διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, γεγονός που υποχρέωσε τον δημοφιλή ηθοποιό να προβεί σε επεξηγηματική δήλωση.

«Δεν ήταν πρόθεσή μου να τους μειώσω. Αντίθετα, ήταν επιλογή της παραγωγής να μην τους ξαναπούμε (τους υποψήφιους) ξανά, αφού όλοι τους είχαν ανακοινωθεί ξεχωριστά κατά τη διάρκεια της τελετής», ανέφερε ο 83χρονος Αλ Πατσίνο στη δήλωσή του και συνέχισε: «Συνειδητοποιώ ότι το να είσαι υποψήφιος είναι τεράστιος σταθμός στη ζωή καθενός και το να μην αναγνωρίζεται αυτό εξολοκλήρου είναι προσβλητικό και επίπονο».

«Αυτό το λέω ως κάποιος που σχετίζεται με τους δημιουργούς ταινιών, ηθοποιούς και παραγωγούς κι έτσι κατανοώ απολύτως, όσους επισήμαναν αυτό το θέμα και αισθάνομαι υποχρεωμένος να κάνω αυτή τη δήλωση», συμπλήρωσε.

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στη Βενετία, η Μαρίνα Αμπράμοβιτς δεν θέλει θεατές. Θέλει σώματα

Πολιτισμός / Στη Βενετία, η Μαρίνα Αμπράμοβιτς δεν θέλει θεατές. Θέλει σώματα

Η πρώτη εν ζωή γυναίκα καλλιτέχνιδα με ατομική έκθεση στις Gallerie dell’Accademia παρουσιάζει στις 6 Μαΐου το Transforming Energy στη Βενετία, ζητώντας από τους επισκέπτες να αφήσουν τα κινητά, να αγγίξουν τα έργα και να συμμετάσχουν σωματικά στην εμπειρία
THE LIFO TEAM
Η Ντομινίκ Τζάκσον ξαναγράφει τον πιο διάσημο μονόλογο του Devil Wears Prada ως μάθημα για το φύλο

Πολιτισμός / Η Ντομινίκ Τζάκσον ξαναγράφει τον πιο διάσημο μονόλογο του Devil Wears Prada ως μάθημα για το φύλο

Η σταρ του Pose εμφανίζεται σε νέο βίντεο του Gender Liberation Movement, που μετατρέπει τον περίφημο cerulean μονόλογο της Μιράντα Πρίστλι σε καυστικό μάθημα για τη σχέση των τρανς δικαιωμάτων με την queer απελευθέρωση.
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
Πάνω από 200 συγγραφείς απέναντι στον Grasset: Η μεγάλη κρίση της γαλλικής λογοτεχνίας

Πολιτισμός / «Όχι» στον δισεκατομμυριούχο Μπολορέ: Εκατοντάδες συγγραφείς εγκαταλείπουν μαζικά τον ιστορικό εκδοτικό οίκο Grasset

Μετά την απομάκρυνση του Ολιβιέ Νορά από τον ιστορικό εκδοτικό οίκο Grasset, εκατοντάδες συγγραφείς δηλώνουν ότι θέλουν να φύγουν. Πίσω από την κρίση βρίσκεται η αυξανόμενη επιρροή του Βενσάν Μπολορέ, του ακροδεξιού δισεκατομμυριούχου που ελέγχει τον όμιλο Hachette Livre.
THE LIFO TEAM
Η Άλεξ Κονσάνι έγραψε ιστορία στο Met Gala και εμφανίστηκε σαν τρανς ηρωίδα του Μποτιτσέλι

Πολιτισμός / Η Άλεξ Κονσάνι έγραψε ιστορία στο Met Gala και εμφανίστηκε σαν τρανς ηρωίδα του Μποτιτσέλι

Η Άλεξ Κονσάνι, πρώτη τρανς γυναίκα στην επιτροπή οικοδεσποτών του Met Gala, εμφανίστηκε με δημιουργία Gucci του Ντέμνα, εμπνευσμένη από την Άνοιξη του Μποτιτσέλι, σε μια θεατρική μεταμόρφωση από λευκό σε μαύρο κύκνο.
THE LIFO TEAM
Η Μέριλιν Μονρόε όπως δεν χωρούσε στην εικόνα της: ποιήματα και σημειώσεις σε δημοπρασία

Πολιτισμός / Η Μέριλιν Μονρόε όπως δεν χωρούσε στην εικόνα της: ποιήματα και σημειώσεις σε δημοπρασία

Με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννησή της, βγαίνουν σε δημοπρασία ποιήματα, χειρόγραφες σημειώσεις, γράμματα, σχέδια και προσωπικά αντικείμενα της Μέριλιν Μονρόε, φωτίζοντας τη γυναίκα πίσω από τον πιο ανθεκτικό μύθο του Χόλιγουντ.
THE LIFO TEAM
Ο Ντουέιν Τζόνσον φόρεσε φούστα στο Met Gala: «Στην πολυνησιακή κουλτούρα οι πιο αρρενωποί άνδρες φορούν φούστες»

Πολιτισμός / Ο Ντουέιν Τζόνσον φόρεσε φούστα στο Met Gala: «Στην πολυνησιακή κουλτούρα οι πιο αρρενωποί άνδρες φορούν φούστες»

Ο ηθοποιός εμφανίστηκε στο Met Gala με σύνολο του Τομ Μπράουν και συνέδεσε την πλισέ φούστα του με τα παραδοσιακά lavalava της πολυνησιακής κουλτούρας.
THE LIFO TEAM
Η «Οδύσσεια» του Κρίστοφερ Νόλαν έχει νέο τρέιλερ και δείχνει για πρώτη φορά τον Κύκλωπα

Πολιτισμός / Η «Οδύσσεια» του Κρίστοφερ Νόλαν έχει νέο τρέιλερ και δείχνει για πρώτη φορά τον Κύκλωπα

Ο Ματ Ντέιμον επιστρέφει στην Ιθάκη ως Οδυσσέας, ο Ρόμπερτ Πάτινσον απειλεί τον θρόνο ως Αντίνοος και ο Κρίστοφερ Νόλαν ανοίγει για πρώτη φορά το μυθολογικό σκοτάδι της πιο φιλόδοξης ταινίας του.
THE LIFO TEAM
Μόδα, Τέχνη και Σάρκα: Η μεγάλη έκθεση «Costume Art» του Met μας θυμίζει τι σημαίνει να κατοικείς ένα σώμα

Πολιτισμός / Μόδα, Τέχνη και Σάρκα: Η μεγάλη έκθεση «Costume Art» του Met μας θυμίζει τι σημαίνει να κατοικείς ένα σώμα

Η νέα μεγάλη έκθεση του Costume Institute, Costume Art, ανοίγει στις 10 Μαΐου στη Νέα Υόρκη και εγκαινιάζει τις νέες Conde M. Nast Galleries του Metropolitan Museum of Art. Ο Αντριου Μπόλτον στήνει έναν διάλογο ανάμεσα στη μόδα, την τέχνη και τα σώματα που δεν χωρούν πια στο παλιό ιδανικό της ομορφιάς.
THE LIFO TEAM