Όσκαρ 2024: H Τζέιμι Λι Κέρτις εμφανίστηκε με χρυσό βραχιόλι που είχε πάνω τη Νίκη της Σαμοθράκης

Όσκαρ 2024: H Τζέιμι Λι Κέρτις εμφανίστηκε με χρυσό βραχιόλι που είχε πάνω τη Νίκη της Σαμοθράκης Facebook Twitter
Φωτ.: Instagram
0

Η Τζέιμι Λι Κέρτις περπάτησε στο κόκκινο χαλί των βραβείων Όσκαρ το βράδυ της Κυριακής φορώντας ένα στενό μαύρο, μακρύ φόρεμα και χρυσά κοσμήματα, ένα από τα οποία τράβηξε την προσοχή.

Συγκεκριμένα, η ηθοποιός επέλεξε να φορέσει ένα μαύρο φόρεμα με ουρά και πόζαρε χαμογελαστή στο κόκκινο χαλί των Όσκαρ, το οποίο συνδύασε με ένα χρυσό βραχιόλι που είχε «άρωμα» Ελλάδας, καθώς πάνω του απεικονιζόταν αντίγραφο της Νίκης της Σαμοθράκης. Σε ανάρτησή της στο Instagram, αναφέρθηκε στο βραχιόλι λέγοντας «φοράω μια χρυσή μανσέτα με ένα διαμαντένιο αντίγραφο της Νίκης της Σαμοθράκης. Το άγαλμα λατρεύτηκε σε ναό που χτίστηκε για εκείνη»

«Η Κάθυ Γουότερμαν την είδε για πρώτη φορά στην κορυφή της σκάλας στο Λούβρο όταν ήταν έφηβη και της έκανε κάτι αξιοσημείωτο εκείνη τη στιγμή. Της έδειξε ότι υπήρχε ένας τεράστιος άγνωστος κόσμος εκεί έξω και την οδήγησε στη μελέτη της αρχαίας ιστορίας. Υπήρξε μεγάλη έμπνευση για την Κάθι και είναι μεγάλη μου τιμή να τη φοράω στον καρπό μου στα Όσκαρ!», συμπλήρωσε καταλήγοντας.

Σημειώνεται πως η ηθοποιός έφτασε αρκετά νωρίτερα στην τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ, σχεδόν τέσσερις ώρες πριν ξεκινήσουν, μαζί με την επίσης ηθοποιό, Έβα Λονγκόρια. Νωρίτερα την Κυριακή, η Τζέιμι Λι Κέρτις ανέβασε στο προσωπικό της προφίλ στο Instagram μία φωτογραφία της στην οποία ετοιμαζόταν. Φορώντας ένα μαύρο πουκάμισο και γυαλιά μυωπίας, έβγαλε μία σέλφι με μία πράσινη μάσκα περιποίησης προσώπου.

Όσκαρ 2024: Ο Αλ Πατσίνο εξηγεί τι συνέβη με την ανακοίνωση της «Καλύτερης Ταινίας»

Μια από τις πιο viral σκηνές των Όσκαρ 2024, ήταν επίσης η στιγμή που ο Αλ Πατσίνο βρέθηκε στη σκηνή για να αναγγείλει το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας, το κορυφαίο της βραδιάς. Αντί όμως, να ανακοινώσει τους υποψηφίους αναλυτικά, όπως παραδοσιακά συμβαίνει στις απονομές όλων των βραβείων Όσκαρ, ο Αλ Πατσίνο εξέπληξε το κοινό με τον… λακωνικό τρόπο που επίλεξε. Κρατώντας τον φάκελο στα χέρια του, τον άνοιξε και είπε μόνο: «Δέκα υπέροχες ταινίες ήταν υποψήφιες, αλλά μόνο μία θα πάρει το βραβείο Καλύτερης Ταινίας -και πρέπει να πάω στον φάκελο γι' αυτό».

Αμέσως μετά, άνοιξε τον φάκελο και είπε: «Και τα μάτια μου βλέπουν Oppenheimer»!Το γεγονός σχολιάστηκε αρνητικά, κατά κύριο λόγο στο διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, γεγονός που υποχρέωσε τον δημοφιλή ηθοποιό να προβεί σε επεξηγηματική δήλωση.

«Δεν ήταν πρόθεσή μου να τους μειώσω. Αντίθετα, ήταν επιλογή της παραγωγής να μην τους ξαναπούμε (τους υποψήφιους) ξανά, αφού όλοι τους είχαν ανακοινωθεί ξεχωριστά κατά τη διάρκεια της τελετής», ανέφερε ο 83χρονος Αλ Πατσίνο στη δήλωσή του και συνέχισε: «Συνειδητοποιώ ότι το να είσαι υποψήφιος είναι τεράστιος σταθμός στη ζωή καθενός και το να μην αναγνωρίζεται αυτό εξολοκλήρου είναι προσβλητικό και επίπονο».

«Αυτό το λέω ως κάποιος που σχετίζεται με τους δημιουργούς ταινιών, ηθοποιούς και παραγωγούς κι έτσι κατανοώ απολύτως, όσους επισήμαναν αυτό το θέμα και αισθάνομαι υποχρεωμένος να κάνω αυτή τη δήλωση», συμπλήρωσε.

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το The Devil Wears Prada 2 κατηγορείται για στερεοτυπική απεικόνιση ασιατικού χαρακτήρα

Πολιτισμός / Το The Devil Wears Prada 2 κατηγορείται για στερεοτυπική απεικόνιση ασιατικού χαρακτήρα

Ένα clip 38 δευτερολέπτων που παρουσιάζει τη νέα βοηθό της Άντι Σακς, Jin Chao, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις σε Κίνα, Ιαπωνία, Νότια Κορέα και Χονγκ Κονγκ, με θεατές να κατηγορούν την ταινία ότι επιστρέφει σε παλιά στερεότυπα για Ασιάτες χαρακτήρες ως άχαρους, nerdy και υπερ-μορφωμένους.
THE LIFO TEAM
Πέθανε ο Νταγκ Άλαν, ο θρυλικός κάμεραμαν των πολικών ντοκιμαντέρ του Ντέιβιντ Άτενμπορο

Πολιτισμός / Πέθανε ο Νταγκ Άλαν, ο θρυλικός κάμεραμαν των ντοκιμαντέρ του Ντέιβιντ Άτενμπορο

Ο Νταγκ Άλαν, ο Σκωτσέζος κάμεραμαν που γύρισε μερικές από τις πιο εντυπωσιακές εικόνες άγριας ζωής για τα ντοκιμαντέρ του Ντέιβιντ Άτενμπορο, πέθανε στα 74 του ενώ έκανε πεζοπορία στο Νεπάλ. Είχε κινηματογραφήσει πιγκουίνους, πολικές αρκούδες, φώκιες και φάλαινες σε μερικά από τα πιο ακραία περιβάλλοντα του πλανήτη, κερδίζοντας οκτώ Emmy και πέντε BAFTA.
THE LIFO TEAM
Η Σίνθια Ερίβο θα γίνει Μίριαμ Μακέμπα σε μια ταινία για το Graceland και το απαρτχάιντ

Πολιτισμός / Η Σίνθια Ερίβο θα γίνει Μίριαμ Μακέμπα σε μια ταινία για το απαρτχάιντ

Στα τέλη της δεκαετίας του 1980, το Graceland του Πολ Σάιμον έφερε τη μουσική της Νότιας Αφρικής σε παγκόσμιο κοινό, αλλά άνοιξε και μια μεγάλη σύγκρουση γύρω από το πολιτιστικό μποϊκοτάζ του απαρτχάιντ. Το The Road Home επιστρέφει σε εκείνη τη στιγμή, μέσα από τη Μακέμπα, τον Χιου Μασακέλα και μια μουσική που έγινε πεδίο αντίστασης.
THE LIFO TEAM
70 ημέρες στο Οβέρ: Εκεί που ο Βαν Γκογκ χάθηκε μέσα στα σιταροχώραφα

Πολιτισμός / 70 ημέρες στο Οβέρ: Εκεί που ο Βαν Γκογκ χάθηκε μέσα στα σιταροχώραφα

Στο Auvers-sur-Oise, το χωριό έξω από το Παρίσι όπου ο Βαν Γκογκ πέρασε τις τελευταίες 70 ημέρες της ζωής του, ανοίγουν δύο εκθέσεις αφιερωμένες στον ζωγράφο και στο τοπίο που τον σημάδεψε. Δεν είναι απλώς ακόμη ένας φόρος τιμής, αλλά ένας τρόπος να ξαναδιαβαστεί ο τόπος μέσα από το βλέμμα που τον έκανε αθάνατο.
THE LIFO TEAM
Γιατί όλοι τρέχουν ακόμα στα σκαλιά του Rocky;

Πολιτισμός / Γιατί όλοι τρέχουν ακόμα στα σκαλιά του Rocky;

Το αυθεντικό άγαλμα του Rocky μπαίνει για πρώτη φορά μέσα στο Philadelphia Museum of Art, το μουσείο που κάποτε δεν ήξερε αν το ήθελε. Με έργα των Κιθ Χάρινγκ, Άντι Γουόρχολ, Κάρα Γουόκερ και Κάρι Μέι Γουίμς, η έκθεση Rising Up εξετάζει πώς ένα κινηματογραφικό αντικείμενο έγινε λαϊκό μνημείο μιας πόλης.
THE LIFO TEAM
Ένα νέο μουσείο στην Πορτογαλία ανοίγει πρώτα για τους εργάτες που το έχτισαν

Πολιτισμός / Ένα νέο μουσείο στην Πορτογαλία ανοίγει πρώτα για τους εργάτες που το έχτισαν

Το MuzeuThought and Contemporary Art DST ανοίγει στην Μπράγκα με έργα των Ναν Γκόλντιν, Άλεξ Κατς, Φραντσέσκο Κλεμέντε και Φραντς Βεστ. Πριν υποδεχτεί το κοινό, όμως, θα ανοίξει αποκλειστικά για τους εργαζόμενους του DST Group, της κατασκευαστικής εταιρείας που βρίσκεται πίσω από τη συλλογή και το κτίριο.
THE LIFO TEAM
Το Claude μπαίνει στα πιο κλειστά πάρτι των Καννών: Ο «βοηθός» που έγινε συνδαιτυμόνας

Πολιτισμός / Το Claude μπαίνει στα πιο κλειστά πάρτι των Καννών: Ο «βοηθός» που έγινε συνδαιτυμόνας

Ο Ντάριο Αμοντέι, CEO της Anthropic, θα συνδιοργανώσει με τον Γκρέιντον Κάρτερ και τον Μπράιαν Λορντ της CAA ένα από τα πιο περιζήτητα πάρτι του Φεστιβάλ Καννών. Η είδηση έρχεται την ώρα που το Χόλιγουντ εξακολουθεί να κοιτάζει την τεχνητή νοημοσύνη με δέος και καχυποψία.
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
Η Νταϊάνα Ρος κόπηκε από τη βιογραφική ταινία για τον Μάικλ Τζάκσον

Πολιτισμός / Η Νταϊάνα Ρος κόπηκε από τη βιογραφική ταινία για τον Μάικλ Τζάκσον

Η Κατ Γκράχαμ είχε γυρίσει σκηνές ως Νταϊάνα Ρος στο Michael, όμως αποκάλυψε ότι ο ρόλος της δεν υπάρχει στο τελικό μοντάζ λόγω «νομικών παραμέτρων». Η απουσία της Ρος ανοίγει ακόμη μία συζήτηση γύρω από το τι χωρά και τι μένει έξω από τη νέα βιογραφία του Μάικλ Τζάκσον.
THE LIFO TEAM
Η Αν Χάθαγουεϊ έπαιξε μια pop star και κατάλαβε ότι δεν θέλει να γίνει ποτέ μία

Πολιτισμός / Η Αν Χάθαγουεϊ έπαιξε μια pop star και κατάλαβε ότι δεν θέλει να γίνει ποτέ μία

Στο Mother Mary, η Αν Χάθαγουεϊ υποδύεται μια μεγάλη pop star, με τραγούδια των FKA Twigs, Jack Antonoff και Charli xcx. Η εμπειρία, όπως είπε, τη βοήθησε να καταλάβει ότι η pop μουσική απαιτεί μια «αβίαστη δύναμη» και μια δημόσια έκθεση του εαυτού που δεν της ταιριάζει.
THE LIFO TEAM
Ο Έλιοτ Πέιτζ δείχνει ότι και η φύση μπορεί να είναι queer― όχι μόνο οι άνθρωποι

Πολιτισμός / Ο Έλιοτ Πέιτζ δείχνει ότι και η φύση μπορεί να είναι queer― όχι μόνο οι άνθρωποι

Το Second Nature, με αφηγητή και συμπαραγωγό τον Έλιοτ Πέιτζ, εξερευνά ομόφυλες σχέσεις, αλλαγές φύλου και μητριαρχικές κοινωνίες σε περισσότερα από 1.500 είδη ζώων, αμφισβητώντας με επιστημονικά στοιχεία την ιδέα ότι η φύση υπήρξε αποκλειστικά straight.
THE LIFO TEAM
Μετά το «Baby Reindeer», ο Ρίτσαρντ Γκαντ επιστρέφει με το σκοτεινό «Half Man»

Πολιτισμός / Μετά το «Baby Reindeer», ο Ρίτσαρντ Γκαντ επιστρέφει με το σκοτεινό «Half Man»

Ο Ρίτσαρντ Γκαντ επιστρέφει με το «Half Man» σε έναν ρόλο που τον βγάζει εντελώς έξω από τη γνώριμη περσόνα του. Στις Κάννες μίλησε για την ανδρική βία, τη σωματική μεταμόρφωση και το γιατί η αυθεντικότητα είναι, για εκείνον, το μόνο αληθινό μυστικό μιας επιτυχίας.
THE LIFO TEAM
Από τη «Χορτοφάγο» στο Light and Thread: γιατί η Χαν Κανγκ μιλά σήμερα για την τέχνη σαν ανάγκη επιβίωσης

Πολιτισμός / Από τη «Χορτοφάγο» στο Light and Thread: γιατί η Χαν Κανγκ μιλά σήμερα για την τέχνη σαν ανάγκη επιβίωσης

Με αφορμή το Light and Thread, το πρώτο της nonfiction βιβλίο στα αγγλικά, η νομπελίστρια Χαν Κανγκ μιλά για τη βία, το πένθος, τη μνήμη και τη γραφή ως πράξη επιμονής. Και για το ελληνικό κοινό που έχει ήδη αγαπήσει τη «Χορτοφάγο» και το «Μάθημα ελληνικών», θυμίζει γιατί η λογοτεχνία της δεν παρηγορεί από τον κόσμο, αλλά σε εμποδίζει να νεκρωθείς μέσα του.
THE LIFO TEAM