Οι ταινίες που θα δούμε στις αίθουσες από Πέμπτη 12/08

Οι ταινίες που θα δούμε στις αίθουσες από Πέμπτη 12/08 Facebook Twitter
O Ιδρώτας είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα σινεφίλ επιλογή που μελετά το φαινόμενο των σοσιομιντιακών infuencers.
0

Παρά την προσεχή αργία του δεκαπενταύγουστου και τις γενικότερες, δυσάρεστες εξελίξεις, όχι μία, ούτε δύο, αλλά έντεκα νέες ταινίες κάνουν την πρεμιέρα τους στις αίθουσες αυτή την εβδομάδα.

Ταινία της εβδομάδας είναι αναμφίβολα το Free Guy με τον Ράιαν Ρέινολντς, μια υπερπαραγωγή όπου ο συμπαθής σταρ υποδύεται έναν χαρακτήρα που μαθαίνει ότι όλη του τη ζωή είναι περιφερειακός χαρακτήρας σε ένα βιντεοπαιχνίδι κι αποφασίζει να πάρει την κατάσταση στα χέρια του.

Το Ντε Γκωλ είναι ένα βιογραφικό δράμα με τον Λαμπερτ Γουίλσον στον ρόλο του Σαρλ Ντε Γκωλ, o Ιδρώτας είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα σινεφίλ επιλογή που μελετά το φαινόμενο των σοσιομιντιακών infuencers, το Persona Non Grata θέλει δύο φίλους να προσλαμβάνουν εκτελεστή για να ξεφορτωθεί το αφεντικό τους, ενώ η Πεθερά Χτυπάει την Πόρτα επιστρατεύει εκ νέου τη Ζοσιάν Μπαλασκό στον ρόλο της πεθεράς που χώνει τη μύτη της παντού.

Το καστ είναι ικανό να προσελκύσει μερίδα του κοινού τόσο στους Persona Non Grata, μια ταινία απάτης δια χειρός Ρένι Χάρλιν με τον Πιρς Μπρόσναν και τον Τιμ Ροθ, όσο και στον Βιρτουόζο, μια ταινία που παντρεύει την περιπέτεια με την ταινία μυστηρίου και αποτελεί την πρώτη μετα-οσκαρική εμφάνιση του Άντονι Χόπκινς, αμφότερες όμως κινούνται σε ρηχά νερά.

Οι μικροί μας φίλοι έχουν να επιλέξουν ανάμεσα σε δυο animation, το σίκουελ Σπίριτ ο Ατίθασος  και το νοτιοκορεατικής παραγωγής Τα Κόκκινα Γοβάκια και οι Επτά Νάνοι.  Η παρέλαση των νέων ταινιών κλείνει με μια παλιά δόξα του βρετανικού free cinema, τον Μπίλυ τον Ψεύτη του Τζον Σλέσινγκερ, και τον Μεγάλο Δικτάτορα του Τσάρλι Τσάπλιν, που προβάλλονται σε επανέκδοση.

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Victoria’s Secret Fashion Show 2025: Ο λόγος που η Κένταλ Τζένερ δεν περπάτησε στο φετινό σόου

Πολιτισμός / Victoria’s Secret Fashion Show 2025: Ο λόγος που η Κένταλ Τζένερ δεν περπάτησε στο φετινό σόου

Το θρυλικό σόου επέστρεψε στη Νέα Υόρκη, σηματοδοτώντας τη δεύτερη χρονιά του μεγάλου comeback του μετά την εξαετή παύση και την επανεκκίνηση του 2024, με μία ηχηρή ωστόσο απουσία
LIFO NEWSROOM
Baby Reindeer: Ο Μάκης Παπαδημητρίου σκηνοθετεί την επιτυχία του Netflix στο Θέατρο Ιλίσια-Βολανάκης

Πολιτισμός / Baby Reindeer: Ο Μάκης Παπαδημητρίου σκηνοθετεί την επιτυχία του Netflix στο Θέατρο Ιλίσια-Βολανάκης

Το «Baby Reindeer» είναι μια δραματική μαύρη κωμωδία, βασισμένη στην αληθινή ιστορία του Βρετανού κωμικού Ρίτσαρντ Γκαντ, ο οποίος υπήρξε θύμα εμμονικής παρακολούθησης από μια γυναίκα
LIFO NEWSROOM
Στο μυαλό του Τζον Λε Καρέ

Πολιτισμός / Ένα βότσαλο με την ένδειξη «to fix» και άλλες 1200 κούτες είναι το αρχείο του Τζον Λε Καρέ

Μια νέα έκθεση ανοίγει το δαιδαλώδες αρχείο του πιο διάσημου συγγραφέα κατασκοπείας, φωτίζοντας τη συναρπαστική, συχνά ιδιόμορφη δημιουργική διαδικασία που έκρυβαν τα μυθιστορήματά του.
LIFO NEWSROOM
«Φάρμα»: Τα ζώα «ζωντανεύουν» μέσα από τη Νεοελληνική Γλυπτική στην Εθνική Γλυπτοθήκη

Πολιτισμός / «Φάρμα»: Τα ζώα της συλλογής της Εθνικής Γλυπτοθήκης αποκτούν μόνιμη έκθεση

Ένα πιο σπάνιο, αλλά πολύ ενδιαφέρον θέμα της Γλυπτικής, όχι μόνο μέσα από την ιδιαίτερη προσέγγιση, αλλά και μέσα από το ύφος του κάθε καλλιτέχνη, άλλοτε έντονα ρεαλιστικό και άλλοτε λιτό και αφαιρετικό, από τη δεκαετία του 1940 έως και τη δεκαετία του 1970.
ΕΛΠΙΔΑ ΜΟΥΡΚΑΚΟΥ
Η Τζούλια Ρόμπερτς, ο αγγελικός Κιάνου Ριβς και ο δαιμονικός Ίθαν Χοκ από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Η Τζούλια Ρόμπερτς, ο αγγελικός Κιάνου Ριβς και ο δαιμονικός Ίθαν Χοκ από αύριο στους κινηματογράφους

Η προκλητική δημιουργία του Λούκα Γκουντανίνο «After the Hunt», ο Χρυσός Φοίνικας του Παναχί, το «Good Fortune», το «Black Phone 2» και 4 ακόμα ταινίες στο κινηματογραφικό πρόγραμμα της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ