Οι ταινίες που θα δούμε στις αίθουσες από Πέμπτη 12/08

Οι ταινίες που θα δούμε στις αίθουσες από Πέμπτη 12/08 Facebook Twitter
O Ιδρώτας είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα σινεφίλ επιλογή που μελετά το φαινόμενο των σοσιομιντιακών infuencers.
0

Παρά την προσεχή αργία του δεκαπενταύγουστου και τις γενικότερες, δυσάρεστες εξελίξεις, όχι μία, ούτε δύο, αλλά έντεκα νέες ταινίες κάνουν την πρεμιέρα τους στις αίθουσες αυτή την εβδομάδα.

Ταινία της εβδομάδας είναι αναμφίβολα το Free Guy με τον Ράιαν Ρέινολντς, μια υπερπαραγωγή όπου ο συμπαθής σταρ υποδύεται έναν χαρακτήρα που μαθαίνει ότι όλη του τη ζωή είναι περιφερειακός χαρακτήρας σε ένα βιντεοπαιχνίδι κι αποφασίζει να πάρει την κατάσταση στα χέρια του.

Το Ντε Γκωλ είναι ένα βιογραφικό δράμα με τον Λαμπερτ Γουίλσον στον ρόλο του Σαρλ Ντε Γκωλ, o Ιδρώτας είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα σινεφίλ επιλογή που μελετά το φαινόμενο των σοσιομιντιακών infuencers, το Persona Non Grata θέλει δύο φίλους να προσλαμβάνουν εκτελεστή για να ξεφορτωθεί το αφεντικό τους, ενώ η Πεθερά Χτυπάει την Πόρτα επιστρατεύει εκ νέου τη Ζοσιάν Μπαλασκό στον ρόλο της πεθεράς που χώνει τη μύτη της παντού.

Το καστ είναι ικανό να προσελκύσει μερίδα του κοινού τόσο στους Persona Non Grata, μια ταινία απάτης δια χειρός Ρένι Χάρλιν με τον Πιρς Μπρόσναν και τον Τιμ Ροθ, όσο και στον Βιρτουόζο, μια ταινία που παντρεύει την περιπέτεια με την ταινία μυστηρίου και αποτελεί την πρώτη μετα-οσκαρική εμφάνιση του Άντονι Χόπκινς, αμφότερες όμως κινούνται σε ρηχά νερά.

Οι μικροί μας φίλοι έχουν να επιλέξουν ανάμεσα σε δυο animation, το σίκουελ Σπίριτ ο Ατίθασος  και το νοτιοκορεατικής παραγωγής Τα Κόκκινα Γοβάκια και οι Επτά Νάνοι.  Η παρέλαση των νέων ταινιών κλείνει με μια παλιά δόξα του βρετανικού free cinema, τον Μπίλυ τον Ψεύτη του Τζον Σλέσινγκερ, και τον Μεγάλο Δικτάτορα του Τσάρλι Τσάπλιν, που προβάλλονται σε επανέκδοση.

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΡΟΜΠΕΡΤ ΝΤΕ ΝΙΡΟ ΛΥΚΑΙΝΑ ΚΑΠΙΤΩΛΙΟΥ ΜΑΜΝΤΑΝΙ

Πολιτισμός / Ρόμπερτ Ντε Νίρο: Βραβεύθηκε με τη «Λύκαινα του Καπιτωλίου» - «Με τον Μαμντάνι, να ξαναπάρουμε πίσω τη χώρα μας»

Η τελετή πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερα λιτό τρόπο, σε ένδειξη σεβασμού προς τον θάνατο εργάτη εξαιτίας της κατάρρευσης μέρους του «Πύργου των Κόμηδων»
LIFO NEWSROOM
Η Ελβετία προτείνει επίσημα τον λαρυγγισμό ως υποψήφιο για ένταξη στον Κατάλογο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO

Πολιτισμός / Η Ελβετία προτείνει τον λαρυγγισμό ως υποψήφιο για ένταξη στον Κατάλογο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO

Η Ελβετία έχει τέσσερις επίσημες γλώσσες — γερμανικά, γαλλικά, ιταλικά και ρομανσικά — αλλά, όπως λέει η καθηγήτρια Nadja Räss, θα έπρεπε να αναγνωριστεί και μια πέμπτη: ο λαρυγγισμός
LIFO NEWSROOM
«Ο Μισάνθρωπος» του Μολιέρου σε σκηνοθεσία Γιάννη Μπουραζάνα

Πολιτισμός / «Ο Μισάνθρωπος» του Μολιέρου σε σκηνοθεσία Γιάννη Μπουραζάνα

Με την έμμετρη, αιχμηρή κωμωδία του Μολιέρου «Ο Μισάνθρωπος» θ’ αναμετρηθεί τη χειμερινή σεζόν η ομάδα Aether, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Γιάννη Μπουραζάνα. Τη μετάφραση υπογράφει η Θεοδώρα Τσάμη, η οποία κρατά και τον ρόλο της Αρσινόης.
LIFO NEWSROOM
Λάνθιμος και ένα συγκλονιστικό ντοκουμέντο από την Παλαιστίνη από αύριο στα σινεμά

Πολιτισμός / Λάνθιμος και ένα συγκλονιστικό ντοκουμέντο από την Παλαιστίνη από αύριο στα σινεμά

Η «Bugonia», καθώς και η νοτιοκορεατική ταινία στην οποία βασίστηκε, το νέο πρωταγωνιστικό όχημα της Σίντνεϊ Σουίνι και το σοκαριστικό «Put your Soul on your Hand and walk», που οδήγησε στη δολοφονία της φωτορεπόρτερ Φάτμα Χασόνα από τον ισραηλινό στρατό, ξεχωρίζουν από το κινηματογραφικό πρόγραμμα της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Λίνα Μενδώνη σε UNESCO για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα: «Καλώ όλα τα κράτη-μέλη να στηρίξουν το αίτημα της Ελλάδας»

Πολιτισμός / Λίνα Μενδώνη σε UNESCO για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα: «Καλώ όλα τα κράτη-μέλη να στηρίξουν το αίτημα της Ελλάδας»

«Πιστεύουμε ακράδαντα πως τα Γλυπτά πρέπει να επανενωθούν στη γενέτειρά τους», τόνισε η υπουργός Πολιτισμού στη Γενική Συνέλευση του οργανισμού
LIFO NEWSROOM