ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

Οι ταινίες που βγαίνουν στους κινηματογράφους τη Μεγάλη Πέμπτη 21/4

Οι ταινίες που βγαίνουν στους κινηματογράφους την Μεγάλη Πέμπτη 21/4 Facebook Twitter
0

Ενόψει του πασχαλινού πενθημέρου τρεις νέες ταινίες έρχονται για να κρατήσουν συντροφιά σε όσους επιλέξουν να κοινωνήσουν στην εκκλησία του σινεμά.

Ξεχωρίζει, ασφαλώς, ο Άνθρωπος απ’ τον Βορρά, η τρίτη ταινία του Ρόμπερτ Έγκερς (The Witch, The Lighthouse), μια σκληρή ιστορία εκδίκησης με ήρωα έναν Βίκινγκ που βλέπει τον πατέρα του να σκοτώνεται σε νεαρή ηλικία και, μεγαλώνοντας, αναζητά τον υπεύθυνο για να πάρει το αίμα του πίσω. Τον πρωταγωνιστικό ρόλο υποδύεται ο Αλεξάντερ Σκάρσγκαρντ, τον πλαισιώνουν οι Ίθαν Χοκ, Νικόλ Κίντμαν, Κλάες Μπανγκ, Μπιόρκ, Άνια Τέιλορ Τζόι και Γουιλέμ Νταφόε. Η εικονογραφία είναι heavymetalάδικη, με τις πρώτες κριτικές να κάνουν λόγο για ένα επικό θέαμα, κάπου ανάμεσα στον Κόναν τον Βάρβαρο και στο Revenant.

O άλλοτε αγαπημένος του ελληνικού κοινού Ζαν-Ζακ Ανό (Το Όνομα του Ρόδου, Η Αρκούδα, Εχθρός προ των Πυλών) επιστρέφει με το φιλμ η Παναγία των Παρισίων Φλέγεται για να αφηγηθεί την ιστορία της πυρκαγιάς που ξέσπασε στη Νοτρ Νταμ, την οποία παρακολουθήσαμε όλοι καθηλωμένοι προ διετίας. Αξιοποιώντας και υλικό από το πραγματικό γεγονός, ο Ανό στήνει ένα κατά διαστήματα συναρπαστικό θρίλερ που συνιστά μια μερική επιστροφή στη φόρμα.

Τέλος, στις αίθουσες βγαίνει και το Τρεις Ευχές για την Σταχτοπούτα, νορβηγικό ριμέικ μιας τσέχικης εκδοχής του γνωστού παραμυθιού, που θα κυκλοφορήσει μεταγλωττισμένο στο ελληνικά.  

Πολιτισμός
0

ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέδρο Πασκάλ, Λίντσεϊ Λόχαν και Κριστιάν Κλαβιέ από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Πέδρο Πασκάλ, Λίντσεϊ Λόχαν και Κριστιάν Κλαβιέ από αύριο στους κινηματογράφους

Το «Μaterialists» της Σελίν Σονγκ, με τον ευφάνταστο ελληνικό τίτλο «Ταιριάζουμε;», το sequel «Freakier Friday», η αναβίωση των περιπετειών της «Red Sonja» και ο χιτσκοκικός κοσμοπολιτισμός του «To Catch a Thief» ξεχωρίζουν από το πρόγραμμα της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Στο Σαράγεβο τιμάται ο Γουίλεμ Νταφόε για το σύνολο του έργου του στον κινηματογράφο

Πολιτισμός / Στο Σαράγεβο τιμάται ο Γουίλεμ Νταφόε για το σύνολο του έργου του στον κινηματογράφο

Το Ειδικό Βραβείο «Honorary Heart of Sarajevo» θα απονεμηθεί στον σπουδαίο ηθοποιό στο 31ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σαράγεβο, όπου θα δώσει και masterclass για την τέχνη της υποκριτικής
LIFO NEWSROOM
Το Fondation Louis Vuitton υποδέχεται 270 έργα του Gerhard Richter σε μια μεγάλη αναδρομική έκθεση

Εικαστικά / Gerhard Richter: «Τώρα που δεν απέμειναν ιερείς ή φιλόσοφοι, οι καλλιτέχνες είναι οι σημαντικότεροι άνθρωποι στον κόσμο»

270 έργα ενός από τους σημαντικότερους εν ζωή ζωγράφους θα εκτεθούν το φθινόπωρο στο Fondation Louis Vuitton σε μια μεγάλη αναδρομική έκθεση.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Εγκαινιάστηκε το αποκατεστημένο Αρχαιολογικό Μουσείο Λήμνου

Πολιτισμός / Εγκαινιάστηκε το αποκατεστημένο Αρχαιολογικό Μουσείο Λήμνου

Κατά την τελετή των εγκαινίων, η Λίνα Μενδώνη δήλωσε: «Η απόδοση ενός μουσείου σε μια τοπική κοινωνία δεν είναι απλώς ένα χαρμόσυνο γεγονός. Είναι μια πράξη με την οποία τιμάται η μακρά ιστορική διαχρονία του τόπου»
LIFO NEWSROOM
Λίαμ Νίσον, Νταρντέν και Όντρεϊ Χέπμπορν από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Λίαμ Νίσον, Νταρντέν και Όντρεϊ Χέπμπορν από αύριο στους κινηματογράφους

Η σπαρταριστή επιστροφή των «Τρελών Σφαιρών», η νέα ταινία των αδερφών Νταρντέν, η horror-έκπληξη που λέγεται «Together» και το απολαυστικό «Ηow to Steal a Million» του Γουίλιαμ Γουάιλερ είναι μερικές από τις ταινίες που θα προβληθούν στις αίθουσες αυτή την εβδομάδα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Τερζόπουλος

Πολιτισμός / Η επιστροφή του Θεόδωρου Τερζόπουλου στους Δελφούς

Το κοινό παρακολούθησε με ευλαβική προσοχή την πρώτη συνεργασία του Τερζόπουλου με το Εθνικό Θέατρο, που χαρακτηρίστηκε ως μία από τις σημαντικότερες στιγμές στην ιστορία του ελληνικού θεάτρου.
ΚΟΡΙΝΑ ΦΑΡΜΑΚΟΡΗ