Ο Ράσελ Κρόου παραδέχθηκε δημοσίως πως σοδόμισε «κατά λάθος» μια συμπρωταγωνίστριά του

Ο Ράσελ Κρόου παραδέχθηκε δημοσίως πως σοδόμισε «κατά λάθος» μια συμπρωταγωνίστριά του Facebook Twitter
2

Αίσθηση προκάλεσε η ιστορία που μοιράστηκε ο Ράσελ Κρόου στα Βραβεία Aacta, σε μια αίθουσα γεμάτη κόσμο από τη βιομηχανία του θεάματος που εξακολουθεί να κλυδωνίζεται από το μπαράζ σεξουαλικών παρενοχλήσεων με θύτες διάσημους άντρες και θύματα δεκάδες γυναίκες. Ο ηθοποιός παραδέχθηκε δημοσίως πως «σοδόμισε» μια συνάδελφό του στα γυρίσματα ταινίας το 1992 αλλά το έκανε «κατά λάθος».

«Σοδόμισα την Ζακελίν Μακένζι στο πλατό του "Romper Stomper"», είπε επί σκηνής ο Ράσελ Κρόου, σε μια αμφιλεγόμενη δήλωση που οι υπεύθυνοι αποφάσισαν να κόψουν από την τηλεοπτική προβολή της απονομής των Aactas, των βραβείων της Australian Academy of Cinema and Television Arts, στο Σίδνεϊ. Η ιστορία του ηθοποιού, ειπώθηκε μπροστά σε ένα κοινό από ανθρώπους της βιομηχανίας του κινηματογράφου και της τηλεόρασης με ανάμικτες αντιδράσεις, καθώς κάποιοι γέλασαν κι άλλοι δυσαρεστήθηκαν έντονα. 

«Για να είμαι ειλικρινής δεν είχα καμία πρόθεση να κάνω κάτι τέτοιο- προσπαθούσα να κρατηθώ μακριά κι εκείνη φορούσε ένα από αυτά τα κομμάτια ελαστικού που δίνουν στα κορίτσια σε τέτοιες σκηνές, για να προστατεύονται και τα δικά μου γεννητικά όργανα ήταν μέσα σε ένα μικρό σακουλάκι με κορδόνι. Αλλά στην πρεμιέρα η αγαπημένη της μητέρα, που έχει πια πεθάνει, μας διευκρίνισε πώς το αντιλήφθηκε και για εκείνη ήταν σοδομισμός. Όπως και να έχει, αυτή ήταν απλώς μια ιστορία για την ευαισθησία», είπε ο διάσημος ηθοποιός σχετικά με την ερωτική σκηνή. 

Το απόσπασμα από τις δηλώσεις του Ράσελ Κρόου, που αφαιρέθηκε από την βραδιά της απονομής:

 

Από την πλευρά της η Ζακελίν Μακένζι έσπευσε να διευκρινίσει πως σε καμία περίπτωση αυτό που συνέβη στα γυρίσματα τότε και στο οποίο αναφέρθηκε ο Ράσελ Κρόου δεν ήταν σοδομισμός. «Σε καμία περίπτωση δεν ήταν μια στιγμή #MeToo. Ήταν αμήχανο αλλά το χειριστήκαμε όσο πιο διακριτικά γινόταν και μετά κάναμε πλάκα για τα επόμενα 25 χρόνια», δήλωσε η ηθοποιός.

Η Ζακελίν Μακένζι, έχει δηλώσει στο πλαίσιο του κινήματος #Metoo, πως έχει πέσει θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης αλλά με αφορμή τις δηλώσεις του Ράσελ Κρόου έσπευσε να διευκρινίσει πως υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα σε κάτι που δεν εμπεριέχει δόλο και σε μια καθαρά σεξουαλική κίνηση που υπονοεί σεξουαλική παρενόχληση.

2017 AACTA awards! So thrilled and honored for the Best Supporting Actress in a feature nomination in “Don’t Tell”, directed by Tori Garrett. Here I am, red carpet ready with thanks to the inimitable Mr. Georgio Armani (thank you Sally Pitt!) and thank you to Valonz hair in Paddington, Sydney for the Colour/cut, thank you Chief for keeping me fit and thank you so much @alibaeker15 for being my date and for all the fun! Love you so much and IOU for the Uber! #aactaawards #aactas #donttellmovie #nominee #redcarpet #armani #georgioarmani #actorslife #lovethelifeyoulive #blondeagain @valonzhaircutters @renyaxydiseditorial @giorgioarmani @marqueemgt @joannieburstein @stanaustralia @theholisticfitnesscoach

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jacqueline McKenzie (@jacquelinemckenzie) στις


Η ίδια, προς υπεράσπιση του Ράσελ Κρόου, δημοσίευσε ένα κείμενο στο λογαριασμό της στο Facebook, όπου ξεκαθάριζε και γραπτώς πως δεν υπήρχαν «θολά σημεία» στην συγκεκριμένη ερωτική σκηνή, αλλά μόνο αμηχανία.

«Εδώ και χρόνια, εκείνος [Ράσελ Κρόου] κι εγώ έχουμε γελάσει επανειλημμένα με το πόσο άβολα νιώσαμε σε εκείνο το γύρισμα. Πώς προσπαθούσαμε να προστατεύσουμε τα γεννητικά μας όργανα όσο μπορούσαμε, όσο το δυνατόν με περισσότερη ευαισθησία ο ένας απέναντι στον άλλον, αλλά όταν ο σκηνοθέτης είπε "action", η σκηνή στο σενάριο ήταν βίαιη και πολύ τολμηρή. Τότε ήμασταν και οι δύο πολύ νέοι στην πιάτσα -εμένα ήταν η πρώτη μου ταινία- και ναι, όλο αυτό ήταν πολύ άβολο. Για όλους. Τέτοιες σκηνές πάντα είναι άβολες. Επίσης και για τις οικογένειες και τους φίλους που τις βλέπουν μετά στη μεγάλη οθόνη. Η πολύ σημαντική συζήτηση σχετικά με τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις στον εργασιακό χώρο δεν έχει καμία σχέση με όλο αυτό. Τότε σε εμάς δεν υπήρξαν θολά σημεία και βασικά ποτέ δεν πρέπει να υπάρχουν. Η ειρωνεία είναι πως αυτό που ζητούν σε εμάς τους ηθοποιούς να κάνουμε στις σκηνές και πώς τελικά τις γυρίζουμε είναι πάντα κάτι με το οποίο γελάμε πάρα πολύ. Τότε και τώρα», έγραψε στο μήνυμά της η ηθοποιός.

Μετά τις αντιδράσεις και τον αμφιλεγόμενο τρόπο που παρουσιάστηκε στα μέσα ενημέρωσης η ιστορία που αφηγήθηκε, ο Ράσελ Κρόου επέστρεψε με νέες δηλώσεις στις οποίες έσπευσε να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του και το λόγο που το έκανε.

«Άντρες και γυναίκες ηθοποιοί λόγω της φύσης της δουλειάς μας καλούμαστε να αντεπεξέλθουμε σε μερικές πολύ ντροπιαστικές, περίεργες και ακραίες συνθήκες. Είναι ειρωνικό που η ευαισθησία για τη δουλειά πρέπει να συνδυαστεί με την ικανότητα να βάλεις στην άκρη την ντροπή και τον φόβο σου και να διαχειριστείς τον εξευτελισμό. Η Ζάκι κι εγώ επιζήσαμε της στιγμής στις αρχές της καριέρας μας επειδή φροντίσαμε ο ένας τον άλλον. Τα τελευταία δέκα χρόνια η φιλία μας μόνο δυνάμωσε και είναι μια ιστορία με την οποία και οι δυο γελάμε. Την είπα απλώς για να υπογραμμίσω αυτήν την αντίδραση, που είναι μισή γέλιο και μισή γκριμάτσα. Προφανώς και η μοναδική μου πρόθεση ήταν να κάνω τον κόσμο να γελάσει. Ειδικά την Ζάκι, που όντως γέλασε», σχολίασε ο ηθοποιός, προσθέτοντας πως δεν είχε καμία πρόθεση να σχολιάσει «άλλα ζητήματα». 

To trailer της ταινίας «Romper Stomper»:

 

Με πληροφορίες από Guardian

Πολιτισμός
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διεθνές Βραβείο Booker για την Ινδή Banu Mushtaq, που γράφει ιστορία με τη νίκη της

Πολιτισμός / Διεθνές Βραβείο Booker για την Ινδή Banu Mushtaq, που γράφει ιστορία με τη νίκη της

Η ανθολογία Heart Lamp για την οποία βραβεύτηκε περιλαμβάνει 12 διηγήματα που έγραψε η Mushtaq σε διάστημα τριών δεκαετιών, από το 1990 έως το 2023, αποτυπώνοντας με συγκίνηση και ευαισθησία τις δυσκολίες που βιώνουν οι μουσουλμάνες γυναίκες στη νότια Ινδία
LIFO NEWSROOM
Τομ Κρουζ, Λεός Καράξ και Ρίτσαρντ Γκιρ από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Τομ Κρουζ, Λεός Καράξ και Ρίτσαρντ Γκιρ από αύριο στους κινηματογράφους

Από το κινηματογραφικό πρόγραμμα της εβδομάδας ξεχωρίζουν το «Mission Impossible: Τhe Final Reckoning» και δυο προσωπικές ταινίες μεγάλων δημιουργών, το «Δεν είμαι Εγώ» του Λεός Καράξ και το «Oh, Canada» του Πολ Σρέιντερ. 
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Τομ Κρουζ: «Θα κάνω ταινίες μέχρι τα 100 μου» – Τι είπε για το τέλος του Mission: Impossible

Πολιτισμός / Τομ Κρουζ: «Θα κάνω ταινίες μέχρι τα 100 μου» – Τι είπε για το τέλος του Mission: Impossible

Ο Τομ Κρουζ βρέθηκε στις Κάννες για την πανευρωπαϊκή πρεμιέρα της νέας ταινίας του δημοφιλούς franchise, η οποία αποτελεί το δεύτερο μέρος της ιστορίας που ξεκίνησε με το Dead Reckoning
LIFO NEWSROOM
Αντιγόνη Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Ούλριχ Ράσε

Πολιτισμός / Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου & Εθνικό Θέατρο: Πρώτες εικόνες από την Αντιγόνη του Ούλριχ Ράσε

Το φετινό επετειακό πρόγραμμα του Φεστιβάλ στην Επίδαυρο ξεκινά με την Αντιγόνη, σε συμπαραγωγή με το Εθνικό Θέατρο και σε σκηνοθεσία ενός από τους πιο συναρπαστικούς Γερμανούς σκηνοθέτες.
LIFO NEWSROOM
Βρέθηκε εντυπωσιακό μωσαϊκό σε ερείπια στη Νίκαια της Βιθυνίας

Πολιτισμός / Βρέθηκε εντυπωσιακό ψηφιδωτό του 1ου αιώνα μ.Χ. στη Νίκαια της Βιθυνίας

Η αρχαιολογική σκαπάνη, στην περιοχή όπου πραγματοποιήθηκε η α' Οικουμενική Σύνοδος, αποκάλυψε ένα ψηφιδωτό με μοτίβα γαλέρας και ελαφιού, το οποίο φέρεται να χρονολογείται στον πρώτο αιώνα μ.Χ.
LIFO NEWSROOM
In a Bright Green Field, η νέα μεγάλη έκθεση του ΔΕΣΤΕ στο Μουσείο Μπενάκη

Πολιτισμός / Έλληνες και Κύπριοι καλλιτέχνες στη νέα έκθεση του ΔΕΣΤΕ στο Μουσείο Μπενάκη

Με έργα 27 δημιουργών κάτω των 40 ετών, η έκθεση «In a Bright Green Field» –μια σύμπραξη τριών ιδρυμάτων, μεταξύ των οποίων και το New Museum της Νέας Υόρκης– εξετάζει μερικές από τις πιο συναρπαστικές και αναδυόμενες καλλιτεχνικές πρακτικές στην Αθήνα και τη Λευκωσία.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ