LIVE!

Ο Ράσελ Κρόου παραδέχθηκε δημοσίως πως σοδόμισε «κατά λάθος» μια συμπρωταγωνίστριά του

Ο Ράσελ Κρόου παραδέχθηκε δημοσίως πως σοδόμισε «κατά λάθος» μια συμπρωταγωνίστριά του Facebook Twitter
2

Αίσθηση προκάλεσε η ιστορία που μοιράστηκε ο Ράσελ Κρόου στα Βραβεία Aacta, σε μια αίθουσα γεμάτη κόσμο από τη βιομηχανία του θεάματος που εξακολουθεί να κλυδωνίζεται από το μπαράζ σεξουαλικών παρενοχλήσεων με θύτες διάσημους άντρες και θύματα δεκάδες γυναίκες. Ο ηθοποιός παραδέχθηκε δημοσίως πως «σοδόμισε» μια συνάδελφό του στα γυρίσματα ταινίας το 1992 αλλά το έκανε «κατά λάθος».

«Σοδόμισα την Ζακελίν Μακένζι στο πλατό του "Romper Stomper"», είπε επί σκηνής ο Ράσελ Κρόου, σε μια αμφιλεγόμενη δήλωση που οι υπεύθυνοι αποφάσισαν να κόψουν από την τηλεοπτική προβολή της απονομής των Aactas, των βραβείων της Australian Academy of Cinema and Television Arts, στο Σίδνεϊ. Η ιστορία του ηθοποιού, ειπώθηκε μπροστά σε ένα κοινό από ανθρώπους της βιομηχανίας του κινηματογράφου και της τηλεόρασης με ανάμικτες αντιδράσεις, καθώς κάποιοι γέλασαν κι άλλοι δυσαρεστήθηκαν έντονα. 

«Για να είμαι ειλικρινής δεν είχα καμία πρόθεση να κάνω κάτι τέτοιο- προσπαθούσα να κρατηθώ μακριά κι εκείνη φορούσε ένα από αυτά τα κομμάτια ελαστικού που δίνουν στα κορίτσια σε τέτοιες σκηνές, για να προστατεύονται και τα δικά μου γεννητικά όργανα ήταν μέσα σε ένα μικρό σακουλάκι με κορδόνι. Αλλά στην πρεμιέρα η αγαπημένη της μητέρα, που έχει πια πεθάνει, μας διευκρίνισε πώς το αντιλήφθηκε και για εκείνη ήταν σοδομισμός. Όπως και να έχει, αυτή ήταν απλώς μια ιστορία για την ευαισθησία», είπε ο διάσημος ηθοποιός σχετικά με την ερωτική σκηνή. 

Το απόσπασμα από τις δηλώσεις του Ράσελ Κρόου, που αφαιρέθηκε από την βραδιά της απονομής:

 

Από την πλευρά της η Ζακελίν Μακένζι έσπευσε να διευκρινίσει πως σε καμία περίπτωση αυτό που συνέβη στα γυρίσματα τότε και στο οποίο αναφέρθηκε ο Ράσελ Κρόου δεν ήταν σοδομισμός. «Σε καμία περίπτωση δεν ήταν μια στιγμή #MeToo. Ήταν αμήχανο αλλά το χειριστήκαμε όσο πιο διακριτικά γινόταν και μετά κάναμε πλάκα για τα επόμενα 25 χρόνια», δήλωσε η ηθοποιός.

Η Ζακελίν Μακένζι, έχει δηλώσει στο πλαίσιο του κινήματος #Metoo, πως έχει πέσει θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης αλλά με αφορμή τις δηλώσεις του Ράσελ Κρόου έσπευσε να διευκρινίσει πως υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα σε κάτι που δεν εμπεριέχει δόλο και σε μια καθαρά σεξουαλική κίνηση που υπονοεί σεξουαλική παρενόχληση.

2017 AACTA awards! So thrilled and honored for the Best Supporting Actress in a feature nomination in “Don’t Tell”, directed by Tori Garrett. Here I am, red carpet ready with thanks to the inimitable Mr. Georgio Armani (thank you Sally Pitt!) and thank you to Valonz hair in Paddington, Sydney for the Colour/cut, thank you Chief for keeping me fit and thank you so much @alibaeker15 for being my date and for all the fun! Love you so much and IOU for the Uber! #aactaawards #aactas #donttellmovie #nominee #redcarpet #armani #georgioarmani #actorslife #lovethelifeyoulive #blondeagain @valonzhaircutters @renyaxydiseditorial @giorgioarmani @marqueemgt @joannieburstein @stanaustralia @theholisticfitnesscoach

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jacqueline McKenzie (@jacquelinemckenzie) στις


Η ίδια, προς υπεράσπιση του Ράσελ Κρόου, δημοσίευσε ένα κείμενο στο λογαριασμό της στο Facebook, όπου ξεκαθάριζε και γραπτώς πως δεν υπήρχαν «θολά σημεία» στην συγκεκριμένη ερωτική σκηνή, αλλά μόνο αμηχανία.

«Εδώ και χρόνια, εκείνος [Ράσελ Κρόου] κι εγώ έχουμε γελάσει επανειλημμένα με το πόσο άβολα νιώσαμε σε εκείνο το γύρισμα. Πώς προσπαθούσαμε να προστατεύσουμε τα γεννητικά μας όργανα όσο μπορούσαμε, όσο το δυνατόν με περισσότερη ευαισθησία ο ένας απέναντι στον άλλον, αλλά όταν ο σκηνοθέτης είπε "action", η σκηνή στο σενάριο ήταν βίαιη και πολύ τολμηρή. Τότε ήμασταν και οι δύο πολύ νέοι στην πιάτσα -εμένα ήταν η πρώτη μου ταινία- και ναι, όλο αυτό ήταν πολύ άβολο. Για όλους. Τέτοιες σκηνές πάντα είναι άβολες. Επίσης και για τις οικογένειες και τους φίλους που τις βλέπουν μετά στη μεγάλη οθόνη. Η πολύ σημαντική συζήτηση σχετικά με τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις στον εργασιακό χώρο δεν έχει καμία σχέση με όλο αυτό. Τότε σε εμάς δεν υπήρξαν θολά σημεία και βασικά ποτέ δεν πρέπει να υπάρχουν. Η ειρωνεία είναι πως αυτό που ζητούν σε εμάς τους ηθοποιούς να κάνουμε στις σκηνές και πώς τελικά τις γυρίζουμε είναι πάντα κάτι με το οποίο γελάμε πάρα πολύ. Τότε και τώρα», έγραψε στο μήνυμά της η ηθοποιός.

Μετά τις αντιδράσεις και τον αμφιλεγόμενο τρόπο που παρουσιάστηκε στα μέσα ενημέρωσης η ιστορία που αφηγήθηκε, ο Ράσελ Κρόου επέστρεψε με νέες δηλώσεις στις οποίες έσπευσε να ξεκαθαρίσει τις προθέσεις του και το λόγο που το έκανε.

«Άντρες και γυναίκες ηθοποιοί λόγω της φύσης της δουλειάς μας καλούμαστε να αντεπεξέλθουμε σε μερικές πολύ ντροπιαστικές, περίεργες και ακραίες συνθήκες. Είναι ειρωνικό που η ευαισθησία για τη δουλειά πρέπει να συνδυαστεί με την ικανότητα να βάλεις στην άκρη την ντροπή και τον φόβο σου και να διαχειριστείς τον εξευτελισμό. Η Ζάκι κι εγώ επιζήσαμε της στιγμής στις αρχές της καριέρας μας επειδή φροντίσαμε ο ένας τον άλλον. Τα τελευταία δέκα χρόνια η φιλία μας μόνο δυνάμωσε και είναι μια ιστορία με την οποία και οι δυο γελάμε. Την είπα απλώς για να υπογραμμίσω αυτήν την αντίδραση, που είναι μισή γέλιο και μισή γκριμάτσα. Προφανώς και η μοναδική μου πρόθεση ήταν να κάνω τον κόσμο να γελάσει. Ειδικά την Ζάκι, που όντως γέλασε», σχολίασε ο ηθοποιός, προσθέτοντας πως δεν είχε καμία πρόθεση να σχολιάσει «άλλα ζητήματα». 

To trailer της ταινίας «Romper Stomper»:

 

Με πληροφορίες από Guardian

Πολιτισμός
2

LIVE!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Robert De Niro στηρίζει δημόσια την τρανς κόρη του: «Την αγαπώ όπως πριν»

Διεθνή / «Τον αγαπoύσα ως γιό, την αγαπώ ως κόρη»: Ο Robert De Niro στηρίζει δημόσια την τρανς κόρη του

Ο Robert De Niro δήλωσε δημόσια ότι στηρίζει πλήρως την τρανς κόρη του, Airyn De Niro, μετά τη συνέντευξή της στο Them όπου μίλησε για τη μετάβασή της και την επιρροή που είχαν στη ζωή της οι μαύρες γυναίκες. «Την αγαπώ όπως πριν», είπε ο ηθοποιός στο Variety.
THE LIFO TEAM
Η Maggie Gyllenhaal αποκαλύπτει: «Η Warner μού είπε ότι δεν μπορώ να βάλω τον Frankenstein να γλείφει μαύρο εμετό από τον λαιμό της Νύφης»

Πολιτισμός / «Η Warner απαίτησε ο Frankenstein να μη γλείφει μαύρο εμετό από τον λαιμό της Νύφης»

Η Maggie Gyllenhaal αποκάλυψε ότι οι προβολές δοκιμής του «The Bride» οδήγησαν σε παρεμβάσεις της Warner Bros. σχετικά με τη βία και τη σεξουαλική βία στην ταινία, ανοίγοντας συζήτηση για τα όρια ανάμεσα στη δημιουργική πρόθεση και τις εμπορικές ανησυχίες ενός μεγάλου στούντιο.
THE LIFO TEAM
Στο δικαστήριο ο Justin Timberlake για το βίντεο της σύλληψής του

Διεθνή / Στο δικαστήριο ο Justin Timberlake για το βίντεο της σύλληψής του

Ο Justin Timberlake προσέφυγε εκ νέου στο δικαστήριο ζητώντας να μπλοκαριστεί η δημοσιοποίηση οκτάωρου βίντεο από τη σύλληψή του για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ το 2024, επικαλούμενος λόγους ιδιωτικότητας, καθώς αμερικανικά μέσα έχουν καταθέσει αιτήματα πρόσβασης βάσει της νομοθεσίας περί ελευθερίας πληροφόρησης.
THE LIFO TEAM
ΚΑΠΕΛΑ ΣΙΞΤΙΝΑ ΜΙΧΑΗΛ ΑΓΓΕΛΟΣ ΒΑΤΙΚΑΝΟ

Πολιτισμός / Καπέλα Σιξτίνα: Η τοιχογραφία του Μιχαήλ Άγγελου υπέστη ζημιές από ανθρώπινο ιδρώτα

Περίπου 30 συντηρητές χρησιμοποιούν ελαφρύ ιαπωνικό χαρτί εμποτισμένο με απεσταγμένο νερό για να αφαιρέσουν απαλά και να απορροφήσουν την πατίνα του έργου, σε ένα πρόγραμμα που αναμένεται να διαρκέσει τρεις μήνες
THE LIFO TEAM
ΤΑΤΟΪ ΠΡΩΗΝ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΚΤΗΜΑ ΤΑΤΟΪΟΥ

Πολιτισμός / Τατόι: Προχωρά η έκθεση στο Ανάκτορο του πρώην Βασιλικού Κτήματος μετά το «ναι» του Συμβουλίου Μουσείων

Η υπουργός Πολιτισμού αναφέρει πως η ταχεία πρόοδος στην τεκμηρίωση των κινητών αντικειμένων από τις Συλλογές Τατοΐου κατέστησε αναγκαίο τον εμπλουτισμό και την τροποποίηση της αρχικής μελέτης, προκειμένου να αποτυπωθεί με μεγαλύτερη πληρότητα η σημασία των ευρημάτων
THE LIFO TEAM
Η Kesha καταγγέλλει τον Λευκό Οίκο για χρήση του “Blow” σε βίντεο με πολεμικό μήνυμα

Πολιτισμός / «Μη χρησιμοποιείτε τη μουσική μου, διεστραμμένοι»: Η Kesha καταγγέλλει τον Λευκό Οίκο για χρήση του “Blow” σε πολεμικό βίντεο

Η Kesha κατήγγειλε τον Λευκό Οίκο για τη χρήση του τραγουδιού της “Blow” σε βίντεο με στρατιωτικό περιεχόμενο στο TikTok, χαρακτηρίζοντας το μήνυμα «αηδιαστικό και απάνθρωπο».
THE LIFO TEAM
Σύγχρονος χορός ανάμεσα στην ιστορία και το TikTok: Το «Dance Reflections» επιστρέφει στη Νέα Υόρκη

Πολιτισμός / Το «Dance Reflections» επιστρέφει στη Νέα Υόρκη (και μαζί του ένας Έλληνας)

Το φεστιβάλ «Dance Reflections» της Van Cleef & Arpels επιστρέφει στη Νέα Υόρκη με ιστορικές αναβιώσεις και σύγχρονες πρεμιέρες, μεταξύ των οποίων και το «Mycelium» του καταξιωμένου Έλληνα χορογράφου Χρήστου Παπαδόπουλου.
THE LIFO TEAM
Η εμφάνιση του Jim Carrey στα César έγινε viral θεωρία συνωμοσίας — Τι απαντούν διοργάνωση και εκπρόσωποι

Πολιτισμός / Η εμφάνιση του Jim Carrey στα César έγινε viral θεωρία συνωμοσίας — Τι απαντούν διοργάνωση και εκπρόσωποι

Ο Jim Carrey βρέθηκε στο επίκεντρο viral θεωριών συνωμοσίας μετά την εμφάνισή του στα βραβεία César στο Παρίσι, με χρήστες στα social media να υποστηρίζουν ότι στη σκηνή βρέθηκε σωσίας. Η διοργάνωση και ο εκπρόσωπος του ηθοποιού διέψευσαν επισήμως τις φήμες, επιβεβαιώνοντας ότι η παρουσία του ήταν αυθεντική και προγραμματισμένη εδώ και μήνες.
THE LIFO TEAM
«Το φως μπαίνει στο κάδρο»: Πώς αντιδρούν οι Ιρανοί κινηματογραφιστές της διασποράς στον θάνατο του Χαμενεΐ

Διεθνή / «Το φως μπαίνει στο κάδρο»: Πώς αντιδρούν οι Ιρανοί κινηματογραφιστές της διασποράς στον θάνατο του Χαμενεΐ

Ιρανοί σκηνοθέτες και δημιουργοί της διασποράς τοποθετούνται δημόσια μετά τον θάνατο του Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ, μιλώντας για «το τέλος ενός 47χρονου εφιάλτη», αλλά και για την αβεβαιότητα που ακολουθεί. Δηλώσεις, ανοιχτές επιστολές και αναρτήσεις στα social media φωτίζουν τη σύνθετη στάση της ιρανικής πολιτισμικής κοινότητας απέναντι στις εξελίξεις.
THE LIFO TEAM
ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ ΚΙΝΗΜΑΤΓΡΑΦΟΣ ΚΑΝΝΕΣ ΤΑΙΝΙΕ

Πολιτισμός / Οκτώ στιγμές που ο νοτιοκορεάτικoς κινηματογράφος κατέκτησε τη μεγάλη οθόνη

Η επιλογή του Park Chan-wook στην προεδρία της κριτικής επιτροπής αναδεικνύει την ηχηρή παρουσία της Νότιας Κορέας στο φεστιβάλ των Καννών και φέρνει ξανά στο προσκήνιο τις ταινίες που ξεχώρισαν
THE LIFO TEAM