Ο Ραλφ Λόρεν χρίστηκε ιππότης - Ο πρώτος Αμερικανός σχεδιαστής που τιμάται με τον τίτλο

Ο Ραλφ Λόρεν χρίστηκε ιππότης - Ο πρώτος Αμερικανός σχεδιαστής που τιμάται με τον τίτλο Facebook Twitter
0

Ο πρίγκιπας Κάρολος εκπροσωπώντας τη βασίλισσα Ελισάβετ απένειμε τον τιμητικό τίτλο και το έμβλημα του ιππότη στον Ραλφ Λόρεν, σε ιδιωτική τελετή στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Για τη συνεισφορά του στον αμερικανικό και τον αγγλοσαξονικό πολιτισμό όπως και στην έρευνα κατά του καρκίνου στις ΗΠΑ και στη Βρετανία, ο 79χρονος είναι ο πρώτος Αμερικανός σχεδιαστής που τιμάται με την υψηλότερη βρετανική τιμητική διάκριση.


Ο εμβληματικός οίκος μόδας ιδρύθηκε πριν από 50 χρόνια και επιβλήθηκε γρήγορα στους κόλπους της βιομηχανίας της μόδας ως έξοχος εκπρόσωπος της αμερικανικής αστικής ταυτότητας και του κολεγιακού στιλ, παρουσιάζει συχνά ρούχα που θυμίζουν το κλασικό εγγλέζικο στιλ, τα οποία φοριούνται από μέλη της βρετανικής βασιλικής οικογένειας, όπως η αείμνηστη πριγκίπισσα Νταϊάνα, και οι δούκισσες του Κέμπριτζ και του Σάσεξ.

Η αξία του εκτιμάται σε περισσότερα από 5,2 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes. Ο Λόρεν παραιτήθηκε από τη θέση του προέδρου διευθύνοντος συμβούλου το 2015, σχεδόν 50 χρόνια αφότου άρχισε την επιχείρησή του σε ένα μικρό γραφείο στο Εμπάιρ Στέιτ Μπίλντινγκ.


«Είναι τιμή για μένα, την οποία αποδέχομαι ταπεινά, το γεγονός ότι η βασίλισσα μέσω του πρίγκιπα της Ουαλίας με έχρισε ιππότη. Πάντα αποτελούσαν έμπνευση για μένα η ιστορία, οι παραδόσεις και ο πολιτισμός της Βρετανίας όπως και η ιστορική σχέση που έχουν οι δύο χώρες. Είναι μια από τις σημαντικότερες διακρίσεις που λαμβάνω σε αυτή την πολύ ξεχωριστή στιγμή για τα 50 χρόνια λειτουργίας του οίκου», είπε ο Ραλφ Λόρεν.

Άλλοι Αμερικανοί που χρίστηκαν ιππότες από τη βασίλισσα Ελισάβετ είναι οι πρόεδροι Ντουάιτ Αϊζενχάουερ, Ντόναλντ Ρίγκαν και Τζορτζ Μπους ο πρεσβύτερος, αλλά και η Αντζελίνα Τζολί, ο Μπιλ Γκέιτς και ο Στίβεν Σπίλμπεργκ.

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπόδειγμα πολιτισμού ή άντρο της ακολασίας, η Πομπηία παραμένει η ενεργή φλέβα της Ιστορίας

Πολιτισμός / Υπόδειγμα πολιτισμού ή άντρο της ακολασίας, η Πομπηία παραμένει η ενεργή φλέβα της Ιστορίας

Η «Χαμένη Πόλη» εξακολουθεί να γοητεύει τους ερευνητές και έχει πολλά ακόμη να δώσει μέσα από τη μεγαλύτερη ανασκαφή που έχει γίνει ποτέ, τα τελευταία 70 χρόνια
LIFO NEWSROOM
Ο Μπρους Σπρίνγκστιν και ο Τζέρεμι Άλεν Γουάιτ συγκίνησαν το κοινό στην πρεμιέρα του «Deliver Me From Nowhere»

Πολιτισμός / Ο Μπρους Σπρίνγκστιν και ο Τζέρεμι Άλεν Γουάιτ συγκίνησαν το κοινό στην πρεμιέρα του «Deliver Me From Nowhere»

Η ταινία είναι βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Γουόρεν Ζέινς που κυκλοφόρησε το 2023 και εστιάζει στη δημιουργία του άλμπουμ «Nebraska» (1982) το οποίο ηχογράφησε ο Σπρίνγκστιν στο δωμάτιο του στο Κολτς Νεκ του Νιου Τζέρσεϊ σε ένα τετρακάναλο κασετόφωνο
LIFO NEWSROOM
Ντάριο Αρτζέντο: Ο «Χίτσκοκ της Ιταλίας» με τα λοξά πλάνα που προκαλούσε πανικό στις κινηματογραφικές αίθουσες

Πολιτισμός / Ντάριο Αρτζέντο: Ο «Χίτσκοκ της Ιταλίας» με τα λοξά πλάνα που προκαλούσε πανικό στις κινηματογραφικές αίθουσες

Ο Ντάριο Αρτζέντο που σε λίγες ημέρες συμπληρώνει τα 85 του χρόνια έχει πλέον αποσυρθεί από τα κινηματογραφικά πλατό εδώ και τρία χρόνια, καθώς πέρα από το εμπόδιο της ηλικίας του απογοητεύτηκε και από την αποδοχή που είχε η τελευταία του ταινία «Μαύρα Γυαλιά»
LIFO NEWSROOM
Φεστιβάλ Βενετίας 2025: Έφτασαν Γιώργος Λάνθιμος και Έμα Στόουν - Ο σκηνοθέτης φορούσε καρφίτσα με παλαιστινιακή σημαία

Πολιτισμός / Φεστιβάλ Βενετίας 2025: Έφτασαν Γιώργος Λάνθιμος και Έμα Στόουν - Ο σκηνοθέτης φορούσε καρφίτσα με παλαιστινιακή σημαία

«Μου αρέσει να δουλεύω με τον Γιώργο» δήλωσε η Έμα Στόουν - «Η ταινία δείχνει τι συμβαίνει τώρα στην κοινωνία» τόνισε ο σκηνοθέτης
LIFO NEWSROOM
Το Μουσείου Βαν Γκογκ στο Άμστερνταμ κινδυνεύει να κλείσει

Πολιτισμός / Το Μουσείο Βαν Γκογκ στο Άμστερνταμ κινδυνεύει να κλείσει

Το μουσείο ζητά από την κυβέρνηση να παρέχει επιπλέον 2,5 εκατομμύρια ευρώ ετησίως για να καλυφθούν οι απαραίτητες αναβαθμίσεις και τα μέτρα βιωσιμότητας – τονίζοντας ότι αυτό δεν αποτελεί απλώς οικονομική ενίσχυση, αλλά συμβατική υποχρέωση
LIFO NEWSROOM