«Ω, Παίδες Ελλήνων»: Πρώτες φωτογραφίες από την επιθεώρηση της ομάδας 4Frontal

Ω Παίδες Ελλήνων: Οι πρώτες φωτογραφίες από την επιθεώρηση της ομάδας 4Frontal Facebook Twitter
Ω Παίδες Ελλήνων. Φωτο: Ελίνα Γιουνανλή
0

Η ομάδα 4Frontal καταπιάνεται για πρώτη φορά με ένα είδος που έχει ως στόχο του τη σάτιρα και την αμφισβήτηση της πολιτικής και κοινωνικής επικαιρότητας.

«Εκπρόσωποι τύπου, επαναστάτες και πλυντήρια, ένα διαλεκτό υπουργικό συμβούλιο, ένα ηρωικό παρελθόν που κατασκευάζεται κατά το δοκούν, μπόλια, καντήλια και τύποι που μας απασχολούν περισσότερο απ' ό,τι θα θέλαμε σε μια παράσταση με κέφι, χορούς και τραγούδια.

Αν δεν χιονίζει ή βρέχει ή έχει πολλή ζέστη ή σεισμό ή καταποντισμό ή συμφόρηση παντός είδους η παράσταση θα κάνει πρεμιέρα στις 14 Φεβρουαρίου.

Η παράσταση είναι επιθεωρησιακού χαρακτήρα και ονομάζεται Ω, Παίδες Ελλήνων. Έχει χαλαρή δομή. Αν ψάχνετε τη δραματουργία, το έργο το "κανονικό", μην επιλέξετε να έρθετε. Αν ωστόσο επιλέξετε να έρθετε, οφείλουμε να σας ενημερώσουμε για τα εξής:

Το θέμα αφορά την επικαιρότητα και κάποια ιστορικά στοιχεία που εμάς μας φάνηκαν καθοριστικά για την ταυτότητα του Έλληνα. Δηλαδή, θα μιλήσουμε για την Ελλάδα και τα σχετικά. Κλασικό επιθεωρησιακό θέμα. Δεν κάνουμε και καμιά πρωτοπορία.

Επίσης, η παράσταση είναι συμπεριληπτική. Έχουμε συμπεριλάβει φύλα, φυλές, ήθη, έθιμα και τα λοιπά, με σεβασμό και σκέψη και έρευνα.

Οποιαδήποτε ομοιότητα με πρόσωπα ή καταστάσεις είναι… επίτηδες. Αν ενοχληθείτε, μπορείτε ή να φύγετε ή να κάτσετε, να δείτε μέχρι πού θα το φτάσουμε και μετά να μας κράξετε στα social media. Εξάλλου, ένας φίλος μας που ‘χει σπουδάσει στην Αμερική μας έχει πει: bad advertising is still advertising.

Τα κινητά σας μπορείτε να τα έχετε ανοιχτά και να βγάζετε φωτογραφίες, να στέλνετε μηνύματα, να googlάρετε. Ό,τι θέλετε. Μόνο μη μιλάτε δυνατά, για να μη χάσουμε το κείμενο. Τι άλλο; Α, ναι. Τις μάσκες μην τις βγάλετε γιατί ο κορωνοϊός υπάρχει και μας έχει... » λέει ο σκηνοθέτης της παράστασης Θανάσης Ζερίτης.

Ω Παίδες Ελλήνων: Οι πρώτες φωτογραφίες από την επιθεώρηση της ομάδας 4Frontal Facebook Twitter
Ω Παίδες Ελλήνων. Φωτο: Ελίνα Γιουνανλή
Ω Παίδες Ελλήνων: Οι πρώτες φωτογραφίες από την επιθεώρηση της ομάδας 4Frontal Facebook Twitter
Ω Παίδες Ελλήνων. Φωτο: Ελίνα Γιουνανλή
Ω Παίδες Ελλήνων: Οι πρώτες φωτογραφίες από την επιθεώρηση της ομάδας 4Frontal Facebook Twitter
Ω Παίδες Ελλήνων. Φωτο: Ελίνα Γιουνανλή

Ω, Παίδες Ελλήνων

Κείμενα: Η ομάδα

Σκηνοθεσία: Θανάσης Ζερίτης

Δραματουργική επεξεργασία: Νεφέλη Μαϊστράλη

Σκηνικά/Κοστούμια :Γεωργία Μπούρδα

Μουσική επιμέλεια/σύνθεση: Σταύρος Γιαννουλάδης

Βοηθός σκηνοθέτη: Ελένη Τσιμπρικίδου

Φωτισμοί: Σεμίνα Παπαλεξανδροπούλου

Επιμέλεια κίνησης :Πάνος Τοψίδης

Μουσική διδασκαλία: Ευαγγελία Καρακατσάνη

Τραγούδι εισαγωγής : Ορφέας Πλάκας – Πριμικύριος

Φωτογραφίες: Ελίνα Γιουνανλή

Παίζουν: Τάκης Ζαχαριάδης, Χάρης Κρεμμύδας, Τατιάνα Άννα Πίττα, Νεφέλη Μαϊστράλη, Πάνος Τοψίδης

Bios Main

Πειραιώς 84, 210 3425335

Δευτέρα & Τρίτη 21:15

Διάρκεια: 90΄

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΣΠΑΝΙΑ ΚΑΝΟΝΙ ΚΑΛΟΣ ΚΑΚΟΣ ΑΣΧΗΜΟΣ

Πολιτισμός / «Δεν είχαμε ιδέα»: Το κανόνι από τον «Καλό, τον Κακό και τον Άσχημο» βρέθηκε σε μουσείο της Ισπανίας

Πρόκειται για το κανόνι που χρησιμοποιείται σε μία από τις πιο γνωστές σκηνές της ταινίας, όταν ο χαρακτήρας του Κλιντ Ίστγουντ ανάβει ατάραχος το φυτίλι με το πούρο του για να σταματήσει τον Τούκο (Ίλαϊ Γουάλακ)
THE LIFO TEAM
Ο Ράμι Μάλεκ για το Όσκαρ του: «Σε όλο τον κόσμο οι άνθρωποι ξέρουν πώς είναι να νιώθεις μετανάστης»

Πολιτισμός / Ράμι Μάλεκ: «Σε όλο τον κόσμο οι άνθρωποι ξέρουν πώς είναι να νιώθεις μετανάστης»

Λίγο πριν την πρεμιέρα του The Man I Love του Άιρα Σακς στις Κάννες, ο Ράμι Μάλεκ μίλησε για τη νέα του ταινία, την αιγυπτιακή του καταγωγή και το βάρος του να γίνει ο πρώτος ηθοποιός αιγυπτιακής καταγωγής που κέρδισε Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου.
THE LIFO TEAM
Ο Νίκολας Βίντινγκ Ρεφν λύγισε στις Κάννες μιλώντας για τη στιγμή που «πέθανε για 25 λεπτά»

Πολιτισμός / Ο Νίκολας Βίντινγκ Ρεφν λύγισε στις Κάννες μιλώντας για τη στιγμή που «πέθανε για 25 λεπτά»

Στη συνέντευξη Τύπου για το Her Private Hell, ο Δανός σκηνοθέτης μίλησε συγκινημένος για τη σοβαρή περιπέτεια υγείας που, όπως είπε, του έδωσε μια δεύτερη ευκαιρία και τον έκανε να επιστρέψει στο σινεμά.
THE LIFO TEAM
Η τεχνητή νοημοσύνη «ζωντανεύει» ερωτικές φωτογραφίες του 1976 στις Κάννες

Τech & Science / Η τεχνητή νοημοσύνη «ζωντανεύει» ερωτικές φωτογραφίες του 1976 στις Κάννες

Μια σειρά μικρού μήκους ταινιών, δημιουργημένων με τεχνητή νοημοσύνη από ερωτικά περιοδικά πριν από 50 χρόνια, παρουσιάστηκε στο περιθώριο των Καννών και προβάλλεται στο Cultpix, με κυκλοφορία σε Blu-ray και περιορισμένη έκδοση VHS.
THE LIFO TEAM
Η Τίλντα Σουίντον άνοιξε στην Αθήνα μια ντουλάπα γεμάτη φαντάσματα

Πολιτισμός / Η Τίλντα Σουίντον άνοιξε στην Αθήνα μια ντουλάπα γεμάτη φαντάσματα

Στο Onassis Ready, η έκθεση Ongoing και η περφόρμανς A Biographical Wardrobe μετατρέπουν τα ρούχα, τα αντικείμενα και τις καλλιτεχνικές φιλίες της Τίλντα Σουίντον σε ζωντανό αρχείο μνήμης, απώλειας και δημιουργικής συγγένειας.
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
Ο Γουίστλερ έκανε την ομορφιά σκηνικό, σκάνδαλο και καβγά

Πολιτισμός / Ο Γουίστλερ επιστρέφει στην Tate Britain: ο δανδής που έκανε τον Τάμεση ομίχλη και την ομορφιά πρόκληση

Η Tate Britain ανοίγει τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή αναδρομική του Τζέιμς ΜακΝιλ Γουίστλερ εδώ και 30 χρόνια, με τη διάσημη «Μητέρα του Γουίστλερ», τα νυχτερινά του Τάμεση και τα έργα που έκαναν την ομορφιά, την ατμόσφαιρα και την αφαίρεση να μοιάζουν προκλητικές στη βικτωριανή Βρετανία.
THE LIFO TEAM
«Πώς γίνεται η γυμνότητα να προκαλεί ακόμη;» Η Φλορεντίνα Χόλτσινγκερ ταράζει τη Μπιενάλε με τζετ σκι, καμπάνες και ούρα

Πολιτισμός / «Πώς γίνεται η γυμνότητα να προκαλεί ακόμη;» Η Φλορεντίνα Χόλτσινγκερ ταράζει τη Μπιενάλε με τζετ σκι, καμπάνες και ούρα

Στο Αυστριακό Περίπτερο της Μπιενάλε της Βενετίας, η Φλορεντίνα Χόλτσινγκερ στήνει ένα υγρό, γυμνό και άβολο θέαμα με τζετ σκι, ανθρώπινες καμπάνες και περφόρμερ μέσα σε φιλτραρισμένα ούρα.
THE LIFO TEAM
Η Κέιτ Μπλάνσετ στις Κάννες: «Θλιβερό να μιλάμε για πολέμους και γενοκτονίες μόνο στα φεστιβάλ»

Πολιτισμός / Η Κέιτ Μπλάνσετ στις Κάννες: «Θλιβερό να μιλάμε για πολέμους και γενοκτονίες μόνο στα φεστιβάλ»

Σε συζήτηση στις Κάννες, η Κέιτ Μπλάνσετ μίλησε για την Παλαιστίνη, τους πολέμους και την ευθύνη της πολιτικής, λέγοντας ότι είναι θλιβερό να γίνονται τα φεστιβάλ οι μόνοι χώροι όπου επιτέπεται να μένουν ζωντανές αυτές οι συζητήσεις.
THE LIFO TEAM
Ένα αλλόκοτο takeover του The Boy στη Στέγη

Πολιτισμός / Ένα αλλόκοτο takeover του The Boy στη Στέγη

Με τον γενικότερο τίτλο «Δεν ταξίδεψα ποτέ στην Αυστραλία» ο σκηνοθέτης και μουσικός οργανώνει μια σειρά από εκδηλώσεις. Προβολές, installations, μια συναυλία και μια έκθεση φωτογραφίας, στη Στέγη, από τις 5 ως τις 7 Ιουνίου.
THE LIFO TEAM
Η Σάρον Στόουν βρήκε το πιο κομψό «παράθυρο» στους νέους κανόνες των Καννών για γυμνότητα και υπερβολή

Πολιτισμός / Η Σάρον Στόουν βρήκε το πιο κομψό «παράθυρο» στους νέους κανόνες των Καννών για γυμνότητα και υπερβολή

Στην πρεμιέρα του Fjord, η Σάρον Στόουν εμφανίστηκε με τουαλέτα Miss Sohee και θεαματική κάπα, παίζοντας στα όρια του νέου κανονισμού των Καννών για τα υπερβολικά σέξι ρούχα.
THE LIFO TEAM
Η Νικόλ Κίντμαν, ο Μπρανκούζι και η νύχτα του 1,1 δισ. δολαρίων στη Christie’s

Πολιτισμός / Η Νικόλ Κίντμαν, ο Μπρανκούζι και η νύχτα του 1,1 δισ. δολαρίων στη Christie’s

Η Christie’s πούλησε στη Νέα Υόρκη έργα αξίας 1,1 δισ. δολαρίων μέσα σε μία νύχτα, σε μια δημοπρασία που έσπασε ρεκόρ για Μπρανκούζι, Πόλοκ και Ρόθκο. Η εικόνα που έμεινε, όμως, ήταν η Νικόλ Κίντμαν μπροστά στη χρυσή «Δαναΐδα».
THE LIFO TEAM
Η Τρέισι Έμιν έκανε επέμβαση στα μάτια: «Θα δω καθαρά για πρώτη φορά στη ζωή μου»

Πολιτισμός / Η Tracey Emin θέλει να δει ξανά τα έργα της — κυριολεκτικά

Για πάνω από έναν χρόνο, η Tracey Emin έβλεπε τον κόσμο θολό και «σε αποχρώσεις σέπια». Μετά την επέμβαση στα μάτια, λέει πως το πρώτο που θέλει είναι να πάει στην Tate Modern και να δει καθαρά τη μεγάλη της έκθεση.
THE LIFO TEAM