Να βοηθήσει έναν τουρίστα που δέχθηκε επίθεση από κακοποιούς έσπευσε ο Ντάνιελ Ράντκλιφ, ενώ βρισκόταν στο Τσέλσι της Βρετανίας.

 

Ο 27χρονος ηθοποιός μαζί με άλλους περαστικούς έτρεξαν άμεσα να βοηθήσουν τον μεσήλικα άντρα, τον οποίο προσπάθησαν να ληστέψουν κάποια άτομα που επέβαιναν σε μηχανάκι με στόχο να του αρπάξουν μια τσάντα Louis Vuitton που κρατούσε στα χέρια. Ο άντρας φέρεται να βρισκόταν στην Βρετανία για σύντομες διακοπές. Οι ληστές δεν δίστασαν μάλιστα να του χαρακώσουν το πρόσωπο με μαχαίρι, καταφέρνοντας τελικά να του πάρουν την τσάντα.

 

Σύμφωνα με τον David Videcette, πρώην αστυνομικό της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας που ήταν παρών στο συμβάν, οι δράστες προσπάθησαν να ληστέψουν τον τουρίστα ενώ περπατούσε στο πεζοδρόμιο. «Πάλευαν μαζί του πάνω στο πεζοδρόμιο. Ο άντρας φαινόταν πως δεν είχε σκοπό να τους δώσει την τσάντα με τη θέλησή του. Εγώ προσπάθησα να χτυπήσω το μηχανάκι με το αυτοκίνητό μου αλλά δεν τα κατάφερα. Του χαράκωσαν το πρόσωπο με το μαχαίρι και μετά έφυγαν. Προσπάθησα να τους ακολουθήσω αλλά τους έχασα γιατί περνούσαν τα φανάρια με κόκκινο», λέει.

 

Όπως σημείωσε, είχε παρατηρήσει από νωρίτερα το μηχανάκι γιατί δεν είχε πινακίδες και πήγε αργά στο δρόμο κοιτάζοντας τους πεζούς. Ο ίδιος ισχυρίζεται πως ειδοποίησε την αστυνομία πριν ένας από τους δράστες τραβήξει μαχαίρι και επιτεθεί στον τουρίστα. Όσο για την παρουσία του Ντάνιελ Ράντκλιφ, λέει πως το να τον βλέπει να βοηθά στην κατάσταση ήταν πολύ «σουρεαλιστικό». «Ήταν πολύ ωραίος τύπος, πολλοί διάσημοι δεν θα είχαν σταματήσει καν για να βοηθήσουν. Και το θύμα ήταν πολύ ταραγμένο», είπε ο πρώην αστυνομικός.

 

Εκπρόσωπος της Μητροπολιτικής Αστυνομίας είπε: «Οι αρχές κλήθηκαν περίπου στις 6 το απόγευμα της Παρασκευής για μια ληστεία. Το θύμα, ένας άντρας περίπου στα 50, περπατούσε στο δρόμο όταν δύο άτομα που επέβαιναν σε μηχανάκι άρπαξαν την τσάντα του και στη συνέχεια διέφυγαν. Το θύμα υπέστη κόψιμο από μαχαίρι στο πρόσωπο στην επίθεση. Η υπόθεση ερευνάται ενώ μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει συλλήψεις σχετικά με το περιστατικό». 

 

Ο Ντάνιελ Ράντκλιφ μέχρι στιγμής δεν έχει προβεί σε κανένα σχολιασμό για το συμβάν.