Ο Έντουαρντ Νόρτον αποφάσισε να βοηθήσει τον Σύρο καρκινοπαθή πρόσφυγα που συγκίνησε μέχρι και τον Ομπάμα

Ο Έντουαρντ Νόρτον αποφάσισε να βοηθήσει τον Σύρο καρκινοπαθή πρόσφυγα που συγκίνησε μέχρι και τον Ομπάμα Facebook Twitter
1

 

Ο Έντουαρντ Νόρτον αποφάσισε να βοηθήσει τον Σύρο καρκινοπαθή πρόσφυγα που συγκίνησε μέχρι και τον Ομπάμα Facebook Twitter

Την περασμένη Τρίτη, η δημοφιλής σελίδα του Facebok Humans of New York,  δημοσίευσε την ιστορία ενός Σύρου πρόσφυγα ο οποίος ήταν έτοιμος να μετεγκατασταθεί στο Μίσιγκαν. Η τραγική ιστορία του Σύρου, συγκίνησε εκατομμύρια χρήστες και προσέλκυσε την προσοχή του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα ο οποίος; άφησε ένα σχόλιο κάτω από τη φωτογραφία.

Τη σκυτάλη σήμερα παίρνει ο αγαπημένος ηθοποιός Έντουαρντ Νόρτον ο οποίος προχώρησε σε μια ακόμη πιο ελπιδοφόρα και συγκινητική κίνηση.

Ο ανώνυμος άντρας, παρουσιάστηκε με το παρατσούκλι «Ο επιστήμονας," και αφηγήθηκε το πώς έχασε τη γυναίκα, την κόρη του και τα άλλα μέλη της οικογένειας σε μια βομβιστική επίθεση στη Συρία. Ο ίδιος πάσχει από καρκίνο και λυπάται που δεν μπορεί να δουλέψει για να προσφέρει στα δύο παιδιά το, που έχουν καταφέρει να μείνουν ζωντανά. "Εξακολουθώ να πιστεύω πως έχω την ευκαιρία να κάνω τη διαφορά στον κόσμο. Έχω πολλές εφευρέσεις που ελπίζω να πατεντάρω όταν καταφέρω να πάω στην Αμερική" είπε ο επιστήμονας. "Απλά θέλω να γυρίσω στη δουλειά. Θέλω να είμαι κανονική προσωπικότητα και πάλι. Δεν θέλω ο κόσμος να νομίζει ότι έχω τελειώσει. Είμαι ακόμα εδώ."

 

Yesterday I got an email from Edward Norton, asking if he could host a fundraiser for the scientist in Tuesday’s story. ...

Δημοσιεύτηκε από Humans of New York στις Σάββατο, 12 Δεκεμβρίου 2015

 

Το Σάββατο, ο φωτογράφος Μπράντον Στάντον, δημιουργός της σελίδας Humans of New York, ανακοίνωσε πως δέχτηκε μήνυμα από τον Νόρτον ο οποίος θέλει να βοηθήσει και τον επιστράτευσε στην καμπάνια.

Στη σελίδα συγκέντρωσης βοήθειας CrowdRise, ο Νόρτον έγραψε ότι η ιστορία του επιστήμονα τον είχε "συγκινήσει μέχρι δακρύων."

" Όσα  συγκεντρώσουμε εδώ θα πάνε  κατευθείαν σε αυτή την οικογένεια. Για να βοηθηθεί ο πατέρας στην ιατρική περίθαλψη που χρειάζεται για να ζήσει και να συνεχίσει το έργο του, να βοηθήσει την οικογένειά του και να χτίσει μια νέα ζωή μετά από την τραγωδία ,"

Μέχρι στιγμής, περισσότερα από $ 300.000 δολάρια έχουν συγκεντρωθεί και οι δωρεές γίνονται η μία μετά την άλλη. 

"Αν δεν κάνουμε ευπρόσδεκτους τους ανθρώπους σαν κι αυτόν στις κοινότητές μας και δεν δυναμώσουμε το όνειρό του να κάνει προσφέρει με τη ζωή του, τότε δεν είμαστε η χώρα που λέμε στους εαυτούς πως είμαστε" γράφει ο ηθοποιός στην προσωπική του επιστολή.

Πολιτισμός
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ THE WEEK 783

Πολιτισμός / 18 πολιτιστικές εκδηλώσεις γι' αυτή την εβδομάδα (22-28/9/2023)

Οι Villagers of Ioannina City ανηφορίζουν στον Λυκαβηττό, η μεγάλη αναδρομική έκθεση έργων του Γιώργου Χατζημιχάλη ανοίγει τις πόρτες της και το πρώτο Αγοραφοβικό Φεστιβάλ καταφθάνει στην Αθήνα.
ΙΩΝΑΣ ΚΑΛΛΙΜΑΝΗΣ