Ο Άστον Κούτσερ καταθέτει για τον φόνο πρώην συντρόφου: «Πέρασα το αίμα για κόκκινο κρασί»

Ο Άστον Κούτσερ καταθέτει για τον φόνο πρώην συντρόφου: «Πέρασα το αίμα για κόκκινο κρασί» Facebook Twitter
GETTY IMAGES
0

Ο Άστον Κούτσερ κατέθεσε στο δικαστήριο για τον φόνο της πρώην συντρόφου του, Άσλεϊ Έλεριν, από τον serial killer Μίκαελ Γκαρτζούλο, που έμεινε γνωστός ως ο «σφαγέας του Χόλιγουντ». 

Ο Αμερικανός ηθοποιός κατέθεσε ενώπιον των ενόρκων την Τετάρτη, περιγράφοντας με έντονη συναισθηματική φόρτιση, όσα ακολούθησαν λίγες ώρες μετά την τελευταία επικοινωνία τους με το θύμα. Ο 41χρονος είναι μάρτυρας στη δίκη του Γκαρτζούλο που κατηγορείται για τον φόνο τριών γυναικών και την επίθεση σε ακόμη μία. 

Το βράδυ της 22ας Φεβρουαρίου του 2001, ο Κούτσερ μπήκε στο αυτοκίνητό του και κατευθύνθηκε προς το μπανγκαλόου της φοιτήτριας, με την οποία είχαν κανονίσει να συναντηθούν. Ο Κούτσερ σχεδίαζε να πάει μαζί της στην απονομή των βραβείων Γκράμι. Όταν όμως έφτασε στο σπίτι της, δύο μόλις ώρες μετά το τελευταίο τηλεφώνημα, βρήκε την πόρτα κλειδωμένη και τα φώτα αναμμένα. Κοιτάζοντας από το παράθυρο, είπε ότι είδε κόκκινους λεκέδες στο χαλί. 

«Νόμιζα ότι ήταν χυμένο κόκκινο κρασί», είπε ο Κούτσερ. «Δεν το πολυσκέφτηκα. Νόμιζα ότι είχα κάνει γκάφα επειδή άργησα», θυμάται ο ηθοποιός, που υπέθεσε ότι η εκνευρισμένη μαζί του Έλεριν είχε βγει έξω με κάποιον άλλο φίλο της. Το επόμενο πρωί, η 22χρονη βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της από την συγκάτοικό της. Είχε μαχαιρωθεί 47 φορές από τον serial killer. 

Ο Κούτσερ παραδέχθηκε πως όταν έμαθε τι είχε συμβεί στην Έλεριν ταράχθηκε και για έναν επιπλέον λόγο αφού γνώριζε πως τα δαχτυλικά του αποτυπώματα θα ήταν ανιχνεύσιμα στην εξώπορτα του σπιτιού της, και έτσι οι έρευνες θα στρέφονταν μοιραία και στον ίδιο. Ο Γκαρτζούλο συνελήφθη τελικώς το 2008.

Η δίκη ξεκίνησε στις αρχές του μήνα. Ο «σφαγέας του Χόλιγουντ» κατηγορείται ακόμα για τη δολοφονία μιας 18χρονης στο Σικάγο το 1993 και μιας άλλης γυναίκας, στο διάστημα που μεσολάβησε από την δολοφονία της Έλεριν μέχρι τη σύλληψή του.

Η Έλεριν φοιτούσε σε σχολή μόδας και εργάζονταν ως στρίπερ και, σύμφωνα με την Washington Post, η αστυνομία εκτιμά ότι ο Γκαρτζούλο συναντήθηκε με την Έλεριν πρώτη φορά όταν μετακόμισε στη γειτονιά της το φθινόπωρο του 2000. Ο Γκαρτζούλο έφυγε από το Σικάγο γιατί πίστευε ότι οι αρχές τον είχαν υποψιαστεί για την υπόθεση δολοφονίας του 1993. Συστήθηκε στο θύμα του επισκευαστής κλιματιστικών μηχανημάτων και σύντομα έγιναν φίλοι. Την επισκεπτόταν τακτικά στο σπίτι της.

Σύμφωνα μάλιστα με το LA Weekly ο serial killer είχε κάποτε παρακολουθήσει και κάποιο από τα σόου της Έλεριν. Ο κατηγορούμενος αρνείται την οποιαδήποτε εμπλοκή του αλλά οι εισαγγελείς επιδιώκουν τη θανατική ποινή κάνοντας λόγο για έναν «μεθοδικό σφαγέα γυναικών» που επέλεγε τα θύματά του και τα προσέγγιζε υπομονετικά, απολαμβάνοντας τους φόνους. 

Με πληροφορίες από Guardian

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένας από τους φτερωτούς λέοντες του Αγίου Μάρκου στη Βενετία έχει φτιαχτεί εν μέρει στην Κίνα

Πολιτισμός / Ένας από τους φτερωτούς λέοντες του Αγίου Μάρκου στη Βενετία έχει φτιαχτεί εν μέρει στην Κίνα

Η ισοτοπική ανάλυση διαπιστώνει ότι το μετάλλευμα χαλκού προήλθε από τη λεκάνη του ποταμού Γιανγκτσέ, ενώ το άγαλμα θα μπορούσε να είναι ένας επαναχρησιμοποιημένος φύλακας τάφου της δυναστείας των Τανγκ
LIFO NEWSROOM
Ο Αντρέα Μποτσέλι μάγεψε με τη φωνή του την ιστορική Σαμαρκάνδη

Πολιτισμός / Ο Αντρέα Μποτσέλι μάγεψε με τη φωνή του την ιστορική Σαμαρκάνδη

Κάτω από τον νυχτερινό ουρανό της αρχαίας ουζμπεκικής πόλης, η φωνή του Ιταλού τενόρου αντήχησε μπροστά στην πλατεία Ρεγκιστάν – έναν χώρο που εδώ και αιώνες αποτελεί την καρδιά του πολιτισμού του Δρόμου του Μεταξιού
LIFO NEWSROOM
Το ΜΕΤ ανακοίνωσε τη μεγάλη έκθεση του 2026 αφιερωμένη στον Ραφαήλ

Πολιτισμός / Το ΜΕΤ ανακοίνωσε τη μεγάλη έκθεση του 2026 αφιερωμένη στον Ραφαήλ

Το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης στη Νέα Υόρκη ετοιμάζεται για την έκθεση «Ραφαήλ: Υψηλή Ποίηση», τη μεγαλύτερη που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ για τον δάσκαλο της Αναγέννησης στις Ηνωμένες Πολιτείες.
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Αρονόφσκι, Στίβεν Κινγκ και Κουρόσαβα από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Αρονόφσκι, Στίβεν Κινγκ και Κουροσάβα από αύριο στους κινηματογράφους

Η αναδρομή στην crime κωμωδία των ‘90s του «Caught Stealing», το φιλμικό ανάλογο μιας ζεστής αγκαλιάς που λέγεται «Life of Chuck», το γουντιαλενικής ιδιοσυγκρασίας «Trois Amies» και το αξεπέραστο «Ran» ξεχωρίζουν από το πρόγραμμα αυτής της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Ρώμη: Το διάσημο Caffè Greco κινδυνεύει να κλείσει

Πολιτισμός / Ρώμη: Το διάσημο Caffè Greco κινδυνεύει να κλείσει

Ένα από τα πιο θρυλικά στέκια της Ευρώπης, με 250 χρόνια ιστορίας και θαμώνες από τον Γκαίτε και τον Σοπενχάουερ μέχρι τον Σταντάλ και τον Ίψεν, κινδυνεύει με λουκέτο καθώς οι ιδιοκτήτες απαιτούν ενοίκιο πολλαπλάσιο από το προηγούμενο.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Υπόδειγμα πολιτισμού ή άντρο της ακολασίας, η Πομπηία παραμένει η ενεργή φλέβα της Ιστορίας

Πολιτισμός / Υπόδειγμα πολιτισμού ή άντρο της ακολασίας, η Πομπηία παραμένει η ενεργή φλέβα της Ιστορίας

Η «Χαμένη Πόλη» εξακολουθεί να γοητεύει τους ερευνητές και έχει πολλά ακόμη να δώσει μέσα από τη μεγαλύτερη ανασκαφή που έχει γίνει ποτέ, τα τελευταία 70 χρόνια
LIFO NEWSROOM