Ο Alessandro Michele δημιουργικός διευθυντής στον οίκο Valentino

Ο Αλεσάντρο Μικέλε δημιουργικός διευθυντής στον οίκο Βαλεντίνο Facebook Twitter
Ο Michele είναι βέβαιο ότι θα χαρίσει viral στιγμές και οι υψηλές πωλήσεις στον Valentino.
0

Μεταγραφών συνέχεια στον κόσμο της μόδας που κανένας δεν ξέρει τη επόμενη κίνηση των μεγάλων οίκων.

Μετά την αποχώρηση του Dries van Noten και τη αναζήτηση διαδόχου στον οίκο του, την αποχώρηση του Pier Paolo Piccioli από τον οίκο Valentino (λέγεται ότι οδεύει στον Givenchy), τα καλά νέα είναι η ανακοίνωση του νέου δημιουργικού διευθυντή του οίκου που είναι ο Alessandro Michele, πρώην δημιουργικός διευθυντής του οίκου Gucci από το 2015 έως το 2022.

Μετά την αποχώρηση του Pier Paolo Piccioli από τον οίκο Valentinoοι φήμες είχαν φουντώσει για το ποιος θα τον διαδεχθεί τον Piccioli και το όνομα του Michele ήταν ένα από τα επικρατέστερα. Η διοίκηση του οίκου Valentino μάλιστα ανακοίνωσε ότι δεν θα παρουσιάσει τις συλλογές υψηλής ραπτικής τον Ιούνιο, γεγονός που εξυπονοεί και την άμεση αποχώρηση του Piccioli όσο και τη αδυναμία του επόμενου να παρουσιάσει σε τόσο ικρό διάστημμα μια συλλογή.

Είναι πάντως η κατάλληλη εποχή και μάλλον όλα ήταν προσυμφωνημένα, αφού η ρήτρα μη ανταγωνισμού του Michele λήγει τον Μάρτιο ενώ έχει ξεκινήσει την ανακαίνιση σε ένα νέο σπίτι στη Ρώμη - κοντά στα κεντρικά γραφεία του Valentino.

Η περίοδος του Michele στον Gucci στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Ο ιδιοσυγκρασιακός σχεδιαστής άλλαξε την εικόνα που είχαμε για τον συγκεκριμένο οίκο, έπαιξε με τα σύμβολά του, έφερε στα ρούχα επιρροές από την ιστορία, τη σύγχρονη πραγματικότητα, είχε χιούμορ και μια εντελώς φρέσκια εικόνα για το ποιος είναι ο νέος πελάτης του Gucci. H τελευταία δεκαετία έχει σφραγιστεί με το ύφος του.

Η εκλεκτική αισθητική του Michele-ένα μείγμα μποέμ, ρομαντικών και ρετρό στοιχείων - καθόρισε την ιταλική ετικέτα τη δεκαετία του 2010, προσελκύοντας διασημότητες όπως οι A$AP Rocky, Harry Styles, Diane Keaton, Miley Cyrus, Billie Eilish και Jared Leto. Χάρη στον Michele ο οίκος Gucci απέκτησε μια εντελώς νέα αισθητική.

Ο Michele είναι βέβαιο ότι θα χαρίσει viral στιγμές και οι υψηλές πωλήσεις στον Valentino, αφού αποδεδειγμένα έχει την ικανότητα να χτίζει τον κόσμο μιας μάρκας με μια αφοσιωμένη και μεγάλη βάση θαυμαστών της δουλειάς του.

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΑΥΑΓΙΟ ΜΕΝΤΩΡ ΑΝΑΣΚΑΦΗ ΓΛΥΠΤΟ ΔΙΑΚΟΣΜΟ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ

Πολιτισμός / Ναυάγιο ΜΕΝΤΩΡ: Νέα ευρήματα από το πλοίο του Έλγιν - Βρέθηκε θραύσμα από τον γλυπτό διάκοσμο του Παρθενώνα;

Το μπρίκι ΜΕΝΤΩΡ, που βυθίσθηκε τον Σεπτέμβριο του 1802 έξω από το λιμάνι του Αβλέμονα στα νοτιοανατολικά των Κυθήρων, ήταν ένα από τα ιδιόκτητα πλοία του Λόρδου Έλγιν
THE LIFO TEAM
Το Ελληνικό Περίπτερο στην 61η Διεθνή Έκθεση Τέχνης – La Biennale di Venezia

Πολιτισμός / Το Ελληνικό Περίπτερο στην 61η Διεθνή Έκθεση Τέχνης – La Biennale di Venezia

Το Ελληνικό Περίπτερο στα Giardini της Βενετίας μεταμορφώνεται σε ένα σύγχρονο Πλατωνικό Σπήλαιο από τον Ανδρέα Αγγελιδάκη, τον εικαστικό και αρχιτέκτονα που εκπροσωπεί την Ελλάδα στην 61η Διεθνή Έκθεση Τέχνης – La Biennale di Venezia με το έργο «Escape Room», από τις 9 Μαΐου έως τις 22 Νοεμβρίου 2026. 
THE LIFO TEAM
Τι σημαίνει όταν μια αρχαία κοινωνία θάβει παιδιά σαν πολεμιστές;

Πολιτισμός / Τι σημαίνει όταν μια αρχαία κοινωνία θάβει παιδιά σαν πολεμιστές;

Η ανακάλυψη δύο παιδικών ταφών με χάλκινα πολεμικά ζωνάρια στην Ποντεκανιάνο της Ιταλίας ξαναφέρνει στο προσκήνιο το ερώτημα για το πώς μια αρχαία κοινωνία απέδιδε κύρος, ρόλους και μέλλον ακόμη και στα παιδιά.
THE LIFO TEAM
Ο Werner Herzog επιστρέφει με το Ghost Elephants, ένα ντοκιμαντέρ για τα τελευταία «φαντάσματα» της Αγκόλας

Πολιτισμός / Ο Werner Herzog επιστρέφει με το Ghost Elephants, ένα ντοκιμαντέρ για τα τελευταία «φαντάσματα» της Αγκόλας

Το Ghost Elephants ακολουθεί μια αποστολή αναζήτησης ελεφάντων στην Αγκόλα, αλλά στα χέρια του Werner Herzog γίνεται κάτι περισσότερο από ένα ντοκιμαντέρ. Γίνεται μια ιστορία για την εμμονή, τη σιωπή και το άγνωστο.
THE LIFO TEAM