«Νope»: Η ταινία τρόμου της χρονιάς έχει trailer

Νope: Η Ταινία τρόμου της χρονιάς έχει trailer Facebook Twitter
Ο Ντάνιελ Καλούγια συναντά τον σκηνοθέτη για δεύτερη φορά μετά τη συνεργασία τους στο «Get Out».
0

Η απρόσμενη εισπρακτική και καλλιτεχνική επιτυχία του «Get Out» εγκατέστησε το ένα μέλος του κωμικού διδύμου «Κey and Peele» στον θρόνο του βασιλιά του αμερικανικού horror.

Ο λόγος για τον Τζόρνταν Πιλ, ο οποίος έφτασε μέχρι τα Όσκαρ και κατάφερε να φύγει και με Όσκαρ Πρωτότυπου Σεναρίου για την ταινία που αποτέλεσε το breakthrough του, εκεί που ένα άλλο (πρώην) αστέρι του αμερικανικού τρόμου, ο Μ. Νάιτ Σιάμαλαν είχε αποτύχει, καθώς η «Έκτη Αίσθησή» του προσέκρουσε στο «American Beauty».

Ο Πιλ συνέχισε την σκηνοθετική του πορεία με ακόμα ένα φιλμ κοινωνικά ενσυνείδητου τρόμου, το πιο βιρτουόζικο «Us» – η συναρπαστική, παράλληλη δράση της τελικής πράξης μαρτυρά έναν σκηνοθέτη σε πλήρη έλεγχο πάνω στο υλικό του.

Έχοντας περάσει τον σκόπελο της «δύσκολης» δεύτερης ταινίας επιτυχώς και με την πλήρη εμπιστοσύνη της παραγωγού εταιρίας Universal στο πρόσωπό του, ο Πιλ επιστρέφει αυτό το καλοκαίρι με το μυστικοπαθές «Nope».

Το πρώτο trailer, που μόλις κυκλοφόρησε, υποδεικνύει μια εναέρια απειλή εξωγήινης μορφής, με τον ηλεκτρισμό να κόβεται και τα ζώα να τρομοκρατούνται όποτε αυτή πλησιάζει, εικόνες δηλαδή που θυμίζουν το «Close Encounters of the Third Kind» του Στίβεν Σπίλμπεργκ.

Μπορεί, όμως, όλα αυτά να είναι παραπλανητικά και ο τρόμος στην ταινία να προέρχεται από μια εντελώς διαφορετική πηγή, σχετιζόμενη, ίσως, με το βάρβαρο, ρατσιστικό παρελθόν των ΗΠΑ και αναγόμενη σε σημερινές παθογένειες του δυτικού κόσμου.

Ο Ντάνιελ Καλούγια συναντά τον σκηνοθέτη για δεύτερη φορά μετά τη συνεργασία τους στο «Get Out», έχοντας κερδίσει στο μεταξύ κι αυτός ένα Όσκαρ για την ερμηνεία του στο «Judas and the Black Messiah».

Το «Nope» θα αποκαλύψει τα μυστικά του στον κόσμο στις 22 Ιουλίου, ημερομηνία που έχει προγραμματιστεί η έξοδός του στις αίθουσες.

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Werner Herzog επιστρέφει με το Ghost Elephants, ένα ντοκιμαντέρ για τα τελευταία «φαντάσματα» της Αγκόλας

Πολιτισμός / Ο Werner Herzog επιστρέφει με το Ghost Elephants, ένα ντοκιμαντέρ για τα τελευταία «φαντάσματα» της Αγκόλας

Το Ghost Elephants ακολουθεί μια αποστολή αναζήτησης ελεφάντων στην Αγκόλα, αλλά στα χέρια του Werner Herzog γίνεται κάτι περισσότερο από ένα ντοκιμαντέρ. Γίνεται μια ιστορία για την εμμονή, τη σιωπή και το άγνωστο.
THE LIFO TEAM
Από το Smithsonian στη Βαλτιμόρη: η Amy Sherald, η λογοκρισία και ένα ρεκόρ επισκεψιμότητας

Πολιτισμός / Από το Smithsonian στη Βαλτιμόρη: η Amy Sherald, η λογοκρισία και ένα ρεκόρ επισκεψιμότητας

Η Amy Sherald απέσυρε την έκθεσή της από το Smithsonian μετά τις ενστάσεις για το Trans Forming Liberty. Στη Βαλτιμόρη, το American Sublime έγινε η πιο επιτυχημένη έκθεση του μουσείου εδώ και 25 χρόνια.
THE LIFO TEAM
Paradise lost: Το έπος που έκανε τον Σατανά σταρ και δεν έπαψε ποτέ να διχάζει

Πολιτισμός / Paradise lost: Το έπος που έκανε τον Σατανά σταρ και δεν έπαψε ποτέ να διχάζει

Το Paradise Lost δεν έμεινε στην ιστορία μόνο ως ένα από τα μεγάλα έπη της αγγλικής λογοτεχνίας, αλλά και ως το βιβλίο που έκανε τον Σατανά μία από τις πιο γοητευτικές και αμφιλεγόμενες μορφές της δυτικής φαντασίας
THE LIFO TEAM
Ένα νέο ντοκιμαντέρ για τον Orwell ανατέμνει το ψέμα της εποχής

Πολιτισμός / Ένα νέο ντοκιμαντέρ για τον Orwell ανατέμνει το ψέμα της εποχής

Ο σκηνοθέτη Raoul Peck επιστρέφει με το Orwell: 2+2=5, ένα ντοκιμαντέρ που ξαναφέρνει τον George Orwell στο παρόν, συνδέοντας το έργο του με τη γλώσσα της εξουσίας, την προπαγάνδα και τη φθορά των δημοκρατιών.
THE LIFO TEAM
Ο κολασμένος πανκ παράδεισος της Vivienne Westwood φωτίζεται ξανά

Πολιτισμός / Ο κολασμένος πανκ παράδεισος της Vivienne Westwood φωτίζεται ξανά

Μια μεγάλη έκθεση στο Bowes Museum επιστρέφει στη διαδρομή της Vivienne Westwood, πενήντα χρόνια μετά την έκρηξη του punk, φωτίζοντας τον τρόπο με τον οποίο ένωσε τη μόδα με την πρόκληση, την ιστορία του ενδύματος και μια ολόκληρη αισθητική ανυπακοής.
THE LIFO TEAM
ΟΣΚΑΡ ΧΑΒΙΕ ΜΠΑΡΔΕΜ ΠΟΛΕΜΟΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Πολιτισμός / Το μήνυμα του Χαβιέ Μπαρδέμ στα Όσκαρ 2026: «Όχι στον πόλεμο, ελευθερία στην Παλαιστίνη»

Τον Φεβρουάριο, ο Μπαρδέμ ήταν ένας από τους πάνω από 100 διάσημους που υπέγραψαν μια ανοιχτή επιστολή στην οποία επικρίνουν το Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου για τη «σιωπή» του σχετικά με τη Γάζα
THE LIFO TEAM