Στη Νέα Υόρκη σχεδόν όλοι γνωρίζουν μια ιστορία που λέει πως πριν από μερικά χρόνια, ο Marc Jacobs έκανε την Anna Wintour να περιμένει πάνω από μία ώρα σε μια επίδειξη μόδας και πως τελικά η ισχυρή κυρία της Vogue σηκώθηκε και έφυγε.

 

Μετά από εκείνη τη μέρα, ο σχεδιαστής δεν καθυστέρησε ποτέ ξανά τα σόου του. Αλλά, αυτή την εβδομάδα έσπασε την παράδοση.

 

Την Τετάρτη το βράδυ, στο πάρκο Avenue Armory, όπου ο Marc Jacobs είχε προγραμματιστεί να παρουσιάσει την ανοιξιάτικη συλλογή του 2019 στις 6:00 μ.μ., σχεδόν όλοι περίμεναν για αρκετή ώρα.

 

Είχε ήδη περάσει μια ώρα από την κανονική ώρα έναρξης της επίδειξης και δεν υπήρξε καμία επίσημη ανακοίνωση ή απόπειρα δικαιολογίας.

 

Ο εκνευρισμός ήταν έντονος.

 

Η Wintour σηκώθηκε από την καρέκλα της και φανερά ενοχλημένη μιλούσε στο τηλέφωνό της.

 

Κάποια στιγμή έφυγε από την αίθουσα και το Twitter πήρε φωτιά.

 

Αμέσως μεταδόθηκε πως η Wintour σηκώθηκε και έφυγε από το σόου και ο Τύπος είχε αρχίσει να ασχολείται με την επίδειξη προτού καν αρχίσει το σόου. «Ποιος τόλμησε να το κάνει αυτό στην Anna Wintour;», έγραφαν όσοι έβλεπαν τη φωτό να γίνεται viral.

 

Μετά από 90 λεπτά, η επίδειξη ξεκίνησε και η Anna ήταν στη θέση της δίπλα από τη Nicki Minaj. Δεν είχε φύγει τελικά και λίγο πριν αρχίσει το σόου ξαναμπήκε στην αίθουσα.

Όμως υπήρχαν κενές θέσεις καθώς ορισμένοι συντάκτες είχαν υποχρεώσεις ή πτήσεις να προλάβουν ενώ κάποιοι καλεσμένοι φέρονται όντως να έφυγαν ενοχλημένοι από την αργοπορία.

 

Κανείς δεν έμαθε ποτέ τι συνέβη αν και κάποιες αναφορές κάνουν λόγο για καθυστέρηση τεχνικής φύσεως, καθώς υπήρξε πρόβλημα στην μεταφορά εξοπλισμού για το σόου.

 

Όμως υπάρχουν πολύ πιο ιντριγκαδόρικες θεωρίες για την καθυστέρηση και αυτές αναφέρουν πως δεν ήταν τυχαία.

 

Κάθε χρόνο την εβδομάδα μόδας στη Νέα Υόρκη έκλεινε ο ο Marc Jacobs, αλλά φέτος του στέρησαν το θρόνο και τον έδωσαν στην Rihanna.

 

Tο σόου της ξεκινούσε μιάμιση ώρα μετά την κανονική ώρα έναρξης του Jacobs και σίγουρα κανείς δεν θα ήθελε να το χάσει.

 

Η ερμηνεία των πηγών, που ίσως λίγο κακοπροαίρετα θέλουν να ιντριγκάρουν, είναι πως όλο αυτό ήταν μια μορφή σαμποτάζ, ένα καπρίτσιο του σχεδιαστή που ήθελε να δημιουργήσει πρόβλημα στους κοινούς με το σόου της Rihanna θεατές.

 

Αυτό που έχει γιγαντώσει τη φήμη αυτή είναι πως ο οίκος δεν έχει βγάλει επίσημη ανακοίνωση για το συμβάν, κάτι που οι περισσότεροι θεωρούν πως θα είχε γίνει αν το θέμα ήταν τεχνικό.

 

Ο Jacobs θα έληγε το θέμα και τις συζητήσεις που τον εμφανίζουν να στήνει τους καλεσμένους για μια προσωπική κόντρα, αλλά δεν το έχει κάνει.

 

Για την ιστορία, οι κριτικές για τα ρούχα ήταν σε γενικές γραμμές πολύ καλές...