Νέο πλήγμα για την Ιβάνκα Τραμπ-Μεγάλη αλυσίδα με επώνυμα ρούχα σταματά να πουλά τη συλλογή

Νέο πλήγμα για την Ιβάνκα Τραμπ-Μεγάλη αλυσίδα με επώνυμα ρούχα σταματά να πουλά τη συλλογή Facebook Twitter
1

Η μεγάλη αλυσίδα καταστημάτων λιανικής πώλησης Nordstrom στις ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι σταματά την πώληση της σειράς ρούχων και αξεσουάρ της Ιβάνκα Τραμπ.


Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «The Seattle Times» η απόφαση της εταιρείας που εδρεύει στο Σιάτλ βασίστηκε στα έσοδα από τις πωλήσεις της μάρκας της κόρης του Ντόναλντ Τραμπ.


Εκπρόσωπος της Nordstrom δεν αποσαφήνισε αν η απόφαση είναι μόνιμη ή αν η αλυσίδα καταστημάτων λιανικής θα κρίνει αν θα αγοράζει τη σειρά ρούχων κάθε σεζόν.


Η κίνηση αυτή έρχεται μετά την εκστρατεία "Grab Your Wallet" οι εμπνευστές της οποίας εδώ και εβδομάδες καλούν τους καταναλωτές να μποϊκοτάρουν προϊόντα του brand της Ιβάνκα Τραμπ, εταιριών του Ντόναλντ Tραμπ ή επιχειρήσεων που στήριξαν την προεκλογική του εκστρατεία. Καλούν επίσης τις επιχειρήσεις να μην έχουν συναλλαγές με τον πρόεδρο των ΗΠΑ ή την οικογένειά του.


Τον περασμένο Νοέμβριο η Nordstrom σε απάντησή της σε επιστολή πελάτη στο Twitter που ζητούσε από την εταιρεία να σταματήσει να πουλάει ρούχα και αξεσουάρ της συγκεκριμένης μάρκας ανέφερε: «Ελπίζουμε η διάθεση προϊόντων ενός προμηθευτή να μην παρεξηγείται ως υιοθέτηση πολιτικής θέσης».


Πρόσφατα η εταιρεία απέσυρε κάποια κομμάτια από τη συλλογή της Ιβάνκα Τραμπ στο website της στο οποίο υπάρχουν 2.000 επώνυμοι οίκοι.


Ο αντιπρόεδρος της εταιρείας Πιτ Νόρντστρομ είπε ότι γνωρίζει τις απειλές για μποϊκοτάζ από τους πελάτες.


«Ό,τι και να κάνουμε πρόκειται να δώσουμε τέλος στην απογοήτευση ορισμένων πελατών μας. Κάθε εμπορικό σήμα που προσφέρουμε αξιολογείται από τα αποτελέσματα, εάν οι άνθρωποι δεν το αγοράζουν, δεν θα το πουλάμε» είπε.


Η Shannon Coulter, η οποία στηρίζει την εκστρατεία «Grab Your Wallet» εξέφρασε την ικανοποίησή της για την απόφαση. «Πάνω από 230.000 Tweets και ποιος ξέρει πόσα εκατομμύρια δολάρια σε άστοχες αγορές, τελικά μας άκουσαν» έγραψε σε email.


Η εκστρατεία έχει πλέον στόχο περισσότερες από 60 εταιρείες – τον όμιλο που περιλαμβάνει τα γήπεδα γκολφ και τα ξενοδοχεία Τραμπ, εκείνους που πωλούν επώνυμα προϊόντα Τραμπ, καθώς και άλλες επιχειρήσεις οι επικεφαλής των οποίων στήριξαν ή έκαναν δωρεά για τις ανάγκες της προεκλογικής εκστρατείας του προέδρου των ΗΠΑ.

=

Πολιτισμός
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Νταϊάνα Ρος κάνει ντεμπούτο σε νέο Billboard Chart για πρώτη φορά στην καριέρα της

Πολιτισμός / Η Νταϊάνα Ρος κάνει ντεμπούτο σε Billboard Chart για πρώτη φορά στην καριέρα της χάρη στο «Stranger Things»

Παρά τις δεκαετίες επιτυχίας στα charts σε πολλαπλές μορφές, η Ρος δεν είχε εμφανιστεί ποτέ προηγουμένως σε αυτήν τη λίστα, κυρίως επειδή μεγάλο μέρος του μουσικού καταλόγου της προηγείται της εποχής των ψηφιακών πωλήσεων
THE LIFO TEAM
Αλέξης Ακριθάκης, Χωρίς τίτλο, 1970, 45 Χ 71 εκ., λάδι σε καμβά © The Estate of Alexis Akrithakis

Πολιτισμός / Μεγάλη αναδρομική έκθεση του Αλέξη Ακριθάκη στο Μουσείο Μπενάκη

Μετά από 30 χρόνια θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά στο κοινό σημαντικά έργα από ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές, αναδεικνύοντας το εύρος μιας από τις πιο αναγνωρίσιμες και ιδιοσυγκρασιακές μορφές της νεοελληνικής τέχνης.
THE LIFO TEAM
Τζέιμς Κάμερον, Σίντνεϊ Σουίνι και Αμάντα Σέιφριντ από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Τζέιμς Κάμερον, Σίντνεϊ Σουίνι και Αμάντα Σέιφριντ από αύριο στους κινηματογράφους

Η επιστροφή του Αμερικανού σκηνοθέτη στον πλανήτη της Πανδώρας και το ερμηνευτικό μπρα ντε φερ των δυο πρωταγωνιστριών σε ένα απολαυστικό throwback στα ‘90s ξεχωρίζουν από τις ταινίες της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

σχόλια

1 σχόλια