No.1

Νέες ακραίες δηλώσεις Σφακιανάκη για ομοφυλόφιλους, πρόσφυγες και «Χρυσή Αυγή»

Νέες ακραίες δηλώσεις Σφακιανάκη για ομοφυλόφιλους, πρόσφυγες και «Χρυσή Αυγή» Facebook Twitter
20

Ενώ ο θόρυβος από τις πρόσφατες δηλώσεις σε κυπριακό κανάλι ακόμη δεν έχει μειωθεί, ο τραγουδιστής έκανε νέα εμφάνιση που προκαλεί σχόλια.Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «The 2night Show» και την εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου, ο Νότης Σφακιανάκης επέμεινε για μία ακόμη φορά στις ακραίες απόψεις του για τους πρόσφυγες, ενώ αποκάλυψε, μεταξύ άλλων, πως ψήφισε «Χρυσή Αυγή».

«Στην Κω, οι άνθρωποι που έρχονται από τη Συρία σχεδόν όλοι είναι νέοι στην ηλικία. Δεν είναι τυχαίο ότι τους φέρνουν εδώ και κάνουν αποθήκη το μαγαζί μας. Έχουν φύγει από την πατρίδα τους και είναι πολύ καλοντυμένοι, όλοι γνωρίζουν Αγγλικά και έχουν γεμάτα πορτοφόλια.Γιατί δεν ήρθαν οι Ιρακινοί, όταν έγιναν όσα έγιναν στο Ιράκ που ήταν χειρότερα από αυτά που έγιναν στη Συρία; Σίγουρα δεν μπορούν να μείνουν στη Συρία. Φύγανε οι άνθρωποι με τα παιδάκια τους, μπήκαν στις λαστιχένιες βάρκες, μέσα στη θάλασσα, φταίω εγώ; Πρώτα θα βοηθήσουμε το σπίτι μας και μετά τον γείτονα. Εγώ είμαι πρόσφυγας, είναι σκληρό να ξεριζώνεσαι από την πατρίδα σου. Εμείς ήμασταν πρόσφυγες, αυτοί δεν είναι, οικειοθελώς έφυγαν».» τόνισε ο Νότης Σφακιανάκης μιλώντας στον Γρηγόρη Αρναούτογλου στην τηλεόραση του ΑΝΤ1.

Συνέχισε λέγοντας: «δεν φταίνε οι άνθρωποι που ξεριζώθηκαν. Είναι ριψάσπιδες. Φεύγει από τη χώρα σου όταν μπει ο εχθρός, με τον αδελφό σου θα κοιτάξεις να συμφιλιωθείς. Ο σημερινός Έλληνας δεν είναι ρατσιστής. Οι άνθρωποι αυτοί γεννοβολάνε, σε λίγο θα γίνει μουσουλμανοποίηση της Ελλάδος».

Αναφορικά με τη Χρυσή Αυγή είπε: «Όχι, δεν ψήφισα ποτέ ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία. Έχω ψηφίσει μόνο μία φορά στη ζωή μου και ψήφισα αυτούς που βάλανε στη φυλακή. Πρόσφατα δεν έβαλαν στη φυλακή ανθρώπους οι οποίοι ήταν εκλεγμένοι από τον ελληνικό λαό; Τι προσβολή. Πρώτα πρέπει να τα αποδείξεις και μετά να καταδικάσεις και να φυλακίσεις τους ανθρώπους. Δεν τους φυλακίζεις προκαταβολικά. Δικτατορία, φασισμός. Λένε φασίστες τους φασίστες οι φασίστες». Παράλληλα δήλωσε αντίθετος με την αποφυλάκιση του Ρουπακιά καθώς «όταν έχεις σκοτώσει έναν άνθρωπο, τότε πρέπει να μείνεις μέσα όλη σου τη ζωή».

Για το σύμφωνο συμβίωσης και την ομοφυλοφιλία είπε: «Με το σύμφωνο συμβίωσης δεν έχω πρόβλημα για να διασφαλίσουν τα περιουσιακά τους. Αλλά όχι και να υιοθετήσουν, είναι αδιανόητο αυτό. Μέσα σε ένα σπίτι ομοφυλοφίλων τι θα γίνει το παιδί;», και πρόσθεσε: «Ομοφυλόφιλοι γίνονται μέσα από το lifestyle, δεν γεννιούνται. Δεν είναι φυσιολογικό. Υπάρχει το φυσιολογικό και το παρά φύσιν", πρόσθεσε. Πάντως είπε πως αν το παιδί του ήταν ομοφυλόφιλος, δεν θα το έδιωχνε από το σπίτι: "Θα πήγαινε περίπατο η αγάπη"».

Τέλος, σχολιάζοντας τη θρησκεία και την εκκλησία τόνισε: «Πιστεύω στο πατρίς και οικογένεια. Είμαι αγνωστικιστής. Πιστεύω στην αγάπη, αλλά τον Θεό δεν τον έχω δει, δεν τον ξέρω. Η εκκλησία να ξέρεις, πρόδωσε την Ελλάδα επί τουρκοκρατίας, απέκτησε εδάφη, περιουσία. Είναι τυχαίο που έχουν περιουσία και χρυσόβουλα; Πώς στα δίνει αυτά ο κατακτητής; Το μόνο που έχει προσφέρει είναι η διαιώνιση της γλώσσας μας. Την αληθινή ελληνική γλώσσα τη διαβάζουν οι ιερείς από τα Ευαγγέλια».

 

Πολιτισμός
20

No.1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Met βγάζει τη Lee Krasner από τη σκιά του Pollock

Πολιτισμός / Pollock και Krasner ως ισότιμοι: η νέα έκθεση του Met αναθεωρεί έναν μύθο

Το Metropolitan Museum of Art παρουσιάζει το φθινόπωρο την έκθεση «Krasner and Pollock: Past Continuous», αφιερωμένη και στους δύο καλλιτέχνες σε όλο το εύρος της πορείας τους. Η επιμέλεια τονίζει την ισότιμη συμβολή της Lee Krasner στον Αφηρημένο Εξπρεσιονισμό, αναθεωρώντας το κυρίαρχο αφήγημα γύρω από τον Pollock.
THE LIFO TEAM
Η Isabelle Adjani κάλεσε τους άνδρες να σηκωθούν όρθιοι στα Césars για τη βία κατά των γυναικών

Πολιτισμός / Η Ιζαμπέλ Ατζανί κάλεσε τους άνδρες να σηκωθούν όρθιοι στα Σεζάρ για τη βία κατά των γυναικών

Στα βραβεία Σεζάρ 2026, η Isabelle Adjani κάλεσε τους άνδρες στην αίθουσα να σηκωθούν όρθιοι σε ένδειξη αλληλεγγύης προς όλες τις γυναίκες που έχουν υποστεί βία, ενώ η Golshifteh Farahani μίλησε για την αιματηρή καταστολή στο Ιράν.
THE LIFO TEAM
«Αφήστε με να μπω»: Καλλιτέχνης διαμαρτύρεται έξω από μεγάλα πολιτιστικά ιδρύματα που δεν είναι προσβάσιμα

Πολιτισμός / «Αφήστε με να μπω»: Καλλιτέχνης διαμαρτύρεται έξω από μεγάλα πολιτιστικά ιδρύματα που δεν είναι προσβάσιμα

Στο Perth Festival, ο 26χρονος καλλιτέχνης Hugo Flavelle μετατρέπει τη διαμαρτυρία για την προσβασιμότητα σε κινητή performance–rave έξω από μουσεία και θέατρα που ο ίδιος δυσκολεύεται να χρησιμοποιήσει.
THE LIFO TEAM
Η Chloë Sevigny γυρίζει ντοκιμαντέρ για τους Deadheads και για την Αμερική που επιμένει

Πολιτισμός / Η Chloë Sevigny γυρίζει ντοκιμαντέρ για τους Deadheads χωρίς τους Grateful Dead

Χωρίς τους Grateful Dead στο κάδρο, το «Summer Tour» εστιάζει αποκλειστικά στους Deadheads. Το ντοκιμαντέρ, με τη στήριξη της Chloë Sevigny, κυκλοφορεί σε μια συγκυρία συμβολική για τη σκηνή, μετά τον θάνατο του Bob Weir.
THE LIFO TEAM
Η Robyn επιστρέφει με το Sexistential: επιθυμία, μοναξιά και η “mother” φάση της ποπ

Πολιτισμός / Η Robyn επιστρέφει με το Sexistential: επιθυμία, μοναξιά και μητρότητα στην ποπ

Η Robyn ανακοίνωσε ότι το νέο της άλμπουμ Sexistential κυκλοφορεί στις 27 Μαρτίου, επτά χρόνια μετά το Honey, δηλώνοντας ότι δεν πρόκειται για ένα “self-help” project αλλά για μια καταγραφή αντιφάσεων , ανάμεσα στην επιθυμία, την υπαρξιακή αγωνία και τη μητρότητα.
THE LIFO TEAM
ΤΖΕΝΗ ΤΖΕΝΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ

Πολιτισμός / Τζένη Τζένη: Οι πρώτες φωτογραφίες από την πολυαναμενόμενη παραγωγή σε σκηνοθεσία του Νίκου Καραθάνου

Με νοσταλγία για την χαμένη αυτή αφέλεια των καλοκαιρινών βραδιών, και με ένα θίασο “σκιών”, φαντασμάτων των ηρώων της κλασικής ταινίας, ο Νίκος Καραθάνος στήνει ένα καλοκαιρινό, ηλιόλουστο ρέκβιεμ, έναν θρήνο για το τέλος αυτής της εποχής
THE LIFO TEAM
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΝΝΕΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ

Πολιτισμός / Ο Park Chan-wook γίνεται ο πρώτος Νοτιοκορεάτης πρόεδρος του Φεστιβάλ των Καννών

«Η απλή πράξη του να συγκεντρωνόμαστε σε μια αίθουσα για να παρακολουθήσουμε μαζί μια ταινία, με τις ανάσες και τους παλμούς μας να συγχρονίζονται, αποτελεί από μόνη της μια συγκινητική και οικουμενική έκφραση αλληλεγγύης», δηλώνει
THE LIFO TEAM

σχόλια

13 σχόλια
Η γνώμη του κάθε Σφακιανάκη και γενικά του κάθε καλλιτέχνη δεν διαφέρει από τις γνώμες ανώνυμων ή και φίλων μας που τις ακούμε μέσα στα καφενεία και τα μπαράκια. Από τότε που βγήκε η ιδιωτική τηλεόραση τα κανάλια προσκαλούν επώνυμους καλλιτέχνες να μιλήσουν για τα πάντα. Από πολιτική μέχρι αστροφυσική. Δεν φταίει ο προσκεκλημένος, αυτός ψάχνει βήμα για να πει αυτά που θέλει. Οι οικοδεσπότες φταίνε που επιλέγουν τους καλεσμένους.
Μια αλλοίωση πληθυσμού την πάθαμε, η αλήθεια είναι, όχι από τους πρόσφυγες, αλλά από τα όρθια βόδια που του τα έσκαγαν και τον κάνανε φίρμα και τώρα τρώμε στη μάπα τον οχετό του κάθε ασήμαντου...
Φου κακια αφρο-σκονη που αλλοιωνεις τους καθαρους ουρανους της πατριδας,ριψασπιδα,πεφταστερω. Ο αετος πεθαινει στον βρωμο αερα.Πνευμα,σιντι,χρυσοι"αετοι".
Έχεις δίκιο σίγουρος είναι μόνο ο θάνατος και το άπειρο της ανθρώπινης βλακείας. Επειδή οι Λατίνοι λένε ότι τα γραπτά μένουν μπορείς να δεις αν τις υιοθετώ. Τώρα ακραίες οι απόψεις του Σφακιανάκη-που έχει ταυτίσει τους αρχαίους Έλληνες με τους εξωγήινους - δεν είναι. Εκτός αν εμείς οι μπορούμε να δεχθούμε την υιοθεσία από ένα ζευγάρι ομοφυλοφίλων αλλά όχι ένας άνθρωπος να έχει άλλη άποψη. Όλοι θέλουμε τους πρόσφυγες αλλά όχι κοντά μας, γιατί στα Γιάννενα που ζω έγινε χαμός. Τελικά το μόνο ακραίο που είναι η ελληνική κοινωνία είναι υποκριτική. Βάζω και τον εαυτό μου μέσα γιατί σε αυτή ανήκω.
To γεγονός και μόνο ότι δεν βρίσκεις τις απόψεις του Σφακιανάκη ακραίες, και ότι απλώς τις θεωρείς μιαν άλλη άποψη, με κάνουν να πιστεύω ότι η ανθρώπινη βλακεία είναι χειρότερη και από το θάνατο.
Μια και μιλάμε για το Σφακιανάκη εγώ δεν τις θεωρώ ακραίες τις απόψεις, του που δεν τις υιοθετώ. Αλλά ακραίο μάλλον είναι να έχει κάποιος άλλη άποψη από εμάς με τα ανοιχτά μυαλά.
Χοχοχο, τρικυμία εν κρανίω... Από που να αρχίσει και που να τελειώσει κανείς. Δεν αναφέρομαι τόσο στο τι πιστεύει αλλά σε όσες περιπτώσεις αυτο-αναιρείται (εξ ου και η "τρικυμία")- "Σίγουρα δεν μπορούν να μείνουν στη Συρία. Φύγανε οι άνθρωποι με τα παιδάκια τους, μπήκαν στις λαστιχένιες βάρκες, μέσα στη θάλασσα, φταίω εγώ;" Και μετά "είναι σκληρό να ξεριζώνεσαι από την πατρίδα σου" και "οικειοθελώς έφυγαν". Τελικά ήθελαν και έφυγαν ή αναγκάστηκαν-"Είμαι και εγώ πρόσφυγας". Από που και ως που; Στην Γερμανία; Εκτός αν αναφέρεται στην μητέρα του που διάβασα ότι είναι μικρασιατικής καταγωγής. Οπότε η μητέρα του καλώς έφυγε (δεν ήταν ρίψασπις), αλλά οι Σύριοι κακώς έφυγαν (είναι ριψάσπιδες).-"με τον αδελφό θα κοιτάξεις να συμφιλιωθείς". Κατά Νότη, ένας εμφύλιος πόλεμος δεν είναι πόλεμος και οι τζιχαντιστές δεν είναι "εχθοί" αλλά "αδελφοί".- "Δεν τους φυλακίζεις προκαταβολικά". Γι' αυτό λεγόταν Νότη προ-φυλάκιση (άσχετο αν για λόγους πολιτικής ορθότητας έγινε προσωρινή κράτηση). - "Λένε φασίστες τους φασίστες οι φασίστες". Άρα είναι φασίστες; Και να είναι, γιατί δεν μπορούν να τους λένε φασίστες οι άλλοι φασίστες. Δεν μπορεί να λέει χοντρό έναν χοντρό, ένας χοντρός;- Αναφορικά με την αποφυλάκιση του Ρουπακιά, δήλωσε σύμφωνος με την "προκαταβολική κράτηση", αυτή που προηγουμένως θεωρούσε ως απαράδεκτη και φασιστική.-Το lifestyle σε καθιστά ομοφυλόφιλο. Αν όμως ήταν το παιδί του ομοφυλόφιλος δεν θα φρόντιζε να του αλλάξει lifestyle για να ...διορθωθεί το πρόβλημα- Δεν θα έδιωχνε το παιδί του από το σπίτι, αλλά θα πήγαινε περίπατο η αγάπη.- "Την αληθινή ελληνική γλώσσα την διαβάζουν οι ιερείς από τα Ευαγγέλια". Δηλαδή η δημοτική της εποχής. Το λέει αυτό ο αρχαιολάτρης Σφακιανάκης.
Δεν έχεις άδικο σε πολλά και χωρίς να θέλω να τον δικαιολογήσω οι Έλληνες της έπρεπε αναγκαστικά να φύγουν από την Μ. Ασία βάση της ανταλλαγής πληθυσμών που προέβλεπε η συνθήκη της Λοζάνης εκτός των Ελλήνων της Κωνσταντινουπολης. Αυτοί έφυγαν πολλοί μετά το 55. Οπότε δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο για την μάνα του ή γιαγιά του το 1923 και για αυτούς που επιλέγουν να φύγουν -και καλά κάνουν -και να μην πολεμήσουν για καμία πλευρά.
Καταλαβαίνω το σκεπτικό σου, αλλά σκέψου το λίγο διαφορετικά. Λες "οι Έλληνες έπρεπε αναγκαστικά να φύγουν" εξαιτίας της συνθήκης. Τι σημαίνει "αναγκαστικά"; Δηλαδή εάν αρνούνταν να φύγουν τι θα γινόταν; Προφανώς θα τους έδιωχναν με την βία (ή ακόμα χειρότερα θα τους "εξαφάνιζαν").Οι τωρινοί πρόσφυγες (οι πρόσφυγες, όχι οι μετανάστες) φεύγουν επίσης για να αποφύγουν την δίωξη και την βία.Και στις δυο περιπτώσεις η εναλλακτική λύση του να φύγεις είναι η αντιμετώπιση άμεσου κινδύνου, βίας και διώξεων.Και νομίζω ότι είναι πολύ χειρότερο να φεύγεις προς το άγνωστο για να μην σε σκοτώσουν από τον να φεύγεις στα πλαίσια μιας συμφωνίας ανταλλαγής πληθυσμών. Γιατί τουλάχιστον εκεί, η χώρα προορισμού σου σε επιθυμεί ή έστω σε δέχεται, ενώ φεύγοντας για να αποφύγεις τον πόλεμο, είσαι επί ξύλου κρεμάμενος.Μήπως πράγματι δεν είναι το ίδιο, αλλά η τελικά η θέση των τωρινών προσφύγων είναι χειρότερη ;Υ.Γ. Μιλάμε για τους πρόσφυγες. Αν η αιτίαση ήταν ότι σε πολλές περιπτώσεις ανάμεσα στους πρόσφυγες βρίσκονται και οικονομικοί μετανάστες, είναι άλλο θέμα που πράγματι σηκώνει συζήτηση για τον τρόπο αντιμετώπισης
Ευτυχώς δεν έχω ζήσει πόλεμο και προσφυγιά οπότε δεν ξέρω τι είναι καλύτερο. Αλλά σήμερα δεν φεύγεις σίγουρα για το άγνωστο. Υπάρχουν και τρόποι να ενημερωθείς και κυκλώματα να σε εκμεταλλευτουν. Τώρα οι τελευταίοι Έλληνες πρόσφυγες -με την έννοια του ΟΗΕ -ήταν με την κατάρρευση του Δ.Σ. το 49. και έφυγαν με την κατάρρευση. Όχι νωρίτερα. Καλός ή κακός. Όπως και να έχει κάθε τι πρέπει να το κρίνεις στο πλαίσιο και την εποχή του. Οπότε κάνω λάθος να συγκρίνω διαφορετικά πράγματα. Καλό βράδυ.
ΧΑΧΑΧΑΧΑΜε συγχωρείτε αλλά η αυθόρμητη αντίδραση σε αυτόν τον αχταρμά δηλώσεων είναι το ηχηρό γέλιο. Κι αναρωτιόμουν τι άλλο χειρότερο θα μπορούσε να πει ο Notis.