Μπεν Κίνγκσλεϊ και Έζρα Μίλερ πρωταγωνιστούν στο νέο βιογραφικό φιλμ για τον Σαλβαδόρ Νταλί

Ετοιμαστείτε για βιογραφικό φιλμ του Σαλβαδόρ Νταλί με τον Μπεν Κίνγκσλεϊ και τον Έζρα Μίλερ. Facebook Twitter
Τον ιδιόρρυθμο καλλιτέχνη υποδύεται ο Μπεν Κίνγκσλεϊ ενώ στον ρόλο της Γκαλά βρίσκουμε την Μπάρμπαρα Σούκοβα.
0

Η ταινία Dalíland της Μέρι Χάρον ολοκλήρωσε πρόσφατα τα γυρίσματα της στη Μεγάλη Βρετανία και, καλώς εχόντων των πραγμάτων, αναμένεται στις αίθουσες μέχρι το τέλος της χρονιάς, έχοντας εξασφαλίσει διανομή σε αρκετές χώρες, ανάμεσα στις οποίες βρίσκεται και η δική μας.

Το φιλμ τοποθετείται χρονολογικά στο 1973 και εστιάζει στη θυελλώδη σχέση του Ισπανού σουρεαλιστή Σαλβαδόρ Νταλί με τη διαβόητη σύζυγό του Γκαλά μέσα από τα μάτια ενός τρίτου παρατηρητή, ενός βοηθού γκαλερίστα που ετοιμάζει μια μεγάλη έκθεση με έργα του ζωγράφου.

Τον ιδιόρρυθμο καλλιτέχνη υποδύεται ο Μπεν Κίνγκσλεϊ, αλλά και ο Έζρα Μίλερ σε νεότερη ηλικία – η ταινία θα έχει και κάποια φλασμπάκ αφιερωμένα στην άνοιξη του ειδυλλίου μεταξύ Νταλί και Γκαλά. Στον ρόλο της Γκαλά βρίσκουμε την Μπάρμπαρα Σούκοβα, τη Γερμανίδα ηθοποιό που υποδύθηκε τις Ρόζα Λούξεμπουργκ και Χάνα Άρεντ για λογαριασμό της Μάργκαρετ Φον Τρότα στις ομώνυμες ταινίες.
 

Με τη Μέρι Χάρον του American Psycho (2000) στο σκηνοθετικό τιμόνι ελπίζουμε σε μια ταινία με πιο ιδιαίτερη γραφή από το μέσο, στεγνό ακαδημαϊκό biopic, ώστε να αρμόζει και στην ιδιοσυγκρασία του μεγάλου σουρεαλιστή. Παρά την έντονη προσωπικότητα και τον κινηματογραφικό του βίο, είναι απορίας άξιον που δεν έχουμε δει ακόμα μια σοβαρή παραγωγή με αντικείμενο τα έργα και τις ημέρες του Σαλβαδόρ Νταλί.

Πρακτικά έχουμε να κρατήσουμε μόνο τη σύντομη εμφάνισή του στο γουντιαλενικό Midnight in Paris (2011) – αν κρατούσε λίγα λεπτά παραπάνω, ο Έντριαν Μπρόντι θα ήταν υποψήφιος για Όσκαρ εκείνη την χρονιά. Ας ελπίσουμε το Dalíland να φανεί αντάξιο των προσδοκιών μας.

H σκηνή με τον Σαλβαδόρ Νταλί στο «Midnight in Paris»

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τζαφάρ Παναχί επέστρεψε χωρίς επεισόδια στο Ιράν μετά το βραβείο στις Κάννες

Πολιτισμός / Ο Τζαφάρ Παναχί επέστρεψε «χωρίς επεισόδια» στο Ιράν μετά το βραβείο στις Κάννες

«Στη χειρότερη, θα με ξαναβάλουν φυλακή», δήλωσε προ ολίγων ημερών από τις Κάννες ο Ιρανός σκηνοθέτης, αποδεχόμενος τις επιπτώσεις της κινηματογραφικής του αντίστασης
LIFO NEWSROOM
Plásmata 3: Υπό τους ήχους του stegi.radio για τρεις εβδομάδες το Πεδίον του Άρεως

Πολιτισμός / Plásmata 3: Υπό τους ήχους του stegi.radio για τρεις εβδομάδες το Πεδίον του Άρεως

Από τις 27 Μαΐου έως τις 15 Ιουνίου, πάνω από 70 παραγωγοί του διαδικτυακού ραδιοφώνου της Στέγης εμφανίζονται σε ένα ειδικά διαμορφωμένο booth προσφέροντας στο κοινό μία πρωτόγνωρη εμπειρία.
LIFO NEWSROOM