Το Μουσείο Βαν Γκογκ παρουσίασε σειρά sneakers, βασισμένη σε έργα του εμβληματικού ζωγράφου

Το Μουσείο Βαν Γκογκ παρουσίασε σειρά sneakers, βασισμένη σε έργα του εμβληματικού ζωγράφου	Facebook Twitter
Φωτ.: Instagram
0

Το Μουσείο Βαν Γκογκ προσθέτει στη συλλογή του μία σειρά παπουτσιών αφιερωμένη στο έργο του εμβληματικού ζωγράφου, συνεργαζόμενο με τη φίρμα βιώσιμων αθλητικών υποδημάτων Cariuma.

Τα έργα του μετα-ιμπρεσιονιστή Βίνσεντ βαν Γκογκ έχουν παρουσιαστεί και σε διάφορες άλλες εκδοχές, όπως κεριά αλλά και μπουτίκ με ρούχα. Και πλέον έχουν και τη δική τους «σειρά» παπουτσιών. 

Όλα τα υποδήματα της κολεξιόν βασίζονται σε έργα του Ολλανδού ζωγράφου: σε δύο ζευγάρια υπάρχουν τα ξεχωριστά ηλιοτρόπια από τους πίνακές του, σε ένα άλλο κάποια άλλα άνθη που ζωγράφισε και στο τέταρτο το «Σταροχώραφο με Κοράκια», ένας από τους τελευταίους πίνακές του.

Κάπου υπάρχει και η χαρακτηριστική υπογραφή «Vincent» του εμβληματικού καλλιτέχνη.

Τα sneaker της Cariuma είναι κατασκευασμένα από βιώσιμα υλικά, όπως βιολογικό βαμβάκι, ανακυκλωμένο συνθετικό καουτσούκ, μπαμπού, ζαχαροκάλαμο, φελλός και καστορέλαιο.

Επιπλέον με κάθε αγορά, η εταιρεία δεσμεύεται να φυτέψει δύο δέντρα στη Βραζιλία, όπου είναι η βάση της. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Επί Λέξει»: Το αγαπημένο βιβλιοπωλείο της οδού Ακαδημίας κατεβάζει ρολά

Πολιτισμός / «Επί Λέξει»: Το αγαπημένο βιβλιοπωλείο της οδού Ακαδημίας κλείνει οριστικά

«Παρά τις προσπάθειές μας, δεν καταφέραμε να μεταβιβάσουμε το βιβλιοπωλείο, αφού η απαίτηση των ιδιοκτητών του ακινήτου για υπερδιπλασιασμό του ενοικίου, είναι ο τοίχος που δεν μπορούμε να γκρεμίσουμε» αναφέρει στην ανακοίνωση του
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γουές Άντερσον, Τζέσικα Λανγκ και Ντέιβιντ Λιντς από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Γουές Άντερσον, Τζέσικα Λανγκ και Ντέιβιντ Λιντς από αύριο στους κινηματογράφους

Έντεκα (!) τίτλοι προστίθενται στο πρόγραμμα των αιθουσών αυτή την Πέμπτη, ανάμεσά τους και το «Phoenician Scheme», η πιο αστεία ταινία του Γουές Άντερσον από την εποχή του «Grand Budapest Hotel».
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Ο Τζαφάρ Παναχί επέστρεψε χωρίς επεισόδια στο Ιράν μετά το βραβείο στις Κάννες

Πολιτισμός / Ο Τζαφάρ Παναχί επέστρεψε «χωρίς επεισόδια» στο Ιράν μετά το βραβείο στις Κάννες

«Στη χειρότερη, θα με ξαναβάλουν φυλακή», δήλωσε προ ολίγων ημερών από τις Κάννες ο Ιρανός σκηνοθέτης, αποδεχόμενος τις επιπτώσεις της κινηματογραφικής του αντίστασης
LIFO NEWSROOM