«Μου λείπει ο μπαμπάς...»: Ο Γουίλ Φέρελ γίνεται ο γονιός της διπλανής πόρτας, απόλυτα εθισμένος με το κινητό του

«Μου λείπει ο μπαμπάς...»: Ο Γουίλ Φέρελ γίνεται ο γονιός της διπλανής πόρτας, απόλυτα εθισμένος με το κινητό του Facebook Twitter
0

Άνθρωποι που υποτίθεται πως θα έπρεπε να μοιράζονται όμορφες στιγμές σε ένα οικογενειακό τραπέζι και αντί γι' αυτό, κοιτάζουν απορροφημένοι το κινητό τους τηλέφωνο- ένα θέαμα που αντιπροσωπεύει δυστυχώς την σύγχρονη ζωή σχεδόν σε κάθε σπίτι.

Αυτήν τη θλιβερή πραγματικότητα θέλησε να καυτηριάσει η μη κυβερνητική οργάνωση Common Sense Media, που κυκλοφόρησε τέσσερα βίντεο στο πλαίσιο της διαφημιστικής καμπάνιας της #DeviceFreeDinner (σ.σ. Δείπνο χωρίς συσκευές).

Η Common Sense Media θέλησε να υπογραμμίσει το πόσο σημαντικό είναι σήμερα να περιοριστεί ο χρόνος που περνούμε κοιτάζοντας την οθόνη μιας smart συσκευής, ειδικά όταν πρόκειται για παιδιά και νέους- είτε είναι οι «θύτες» είτε τα «θύματα». Στόχος της καμπάνιας είναι να «βοηθήσει τα παιδιά να επιβιώσουν σε έναν κόσμο που έχει κατακλυστεί από τα social media και την τεχνολογία».

Στο πλαίσιο αυτό δημιούργησε μερικά βίντεο με πρωταγωνιστή τον ηθοποιό Γουίλ Φέρελ, ο οποίος ενσαρκώνει τον «γονιό της διπλανής πόρτας», που είναι τόσο εθισμένος με το κινητό του που αγνοεί πλήρως τα παιδιά και την σύζυγό του. Όλα τα βίντεο διαδραματίζονται στη διάρκεια του οικογενειακού δείπνου στο σπίτι με τον Φέρελ σε ένα από αυτά να μπερδεύει μέχρι και την κόρη του με τον γιο του, επειδή δεν μπορεί να σηκώσει τα μάτια του από το κινητό. «Μου λείπει πάρα πολύ ο μπαμπάς», λέει ένα από τα παιδιά, παρόλο που υποτίθεται πως ο πατέρας τους είναι παρών στο τραπέζι. 

Η πρωτοβουλία #DeviceFreeDinner ουσιαστικά ενθαρρύνει τους γονείς να θεσπίσουν κανόνα «φαγητό χωρίς συσκευές» ώστε η οικογένεια να περνά περισσότερο χρόνο συζητώντας στο τραπέζι.

Δείτε τα βίντεο: 

 

 

 

 

 

 

 
Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ THE WEEK 783

Πολιτισμός / 18 πολιτιστικές εκδηλώσεις γι' αυτή την εβδομάδα (22-28/9/2023)

Οι Villagers of Ioannina City ανηφορίζουν στον Λυκαβηττό, η μεγάλη αναδρομική έκθεση έργων του Γιώργου Χατζημιχάλη ανοίγει τις πόρτες της και το πρώτο Αγοραφοβικό Φεστιβάλ καταφθάνει στην Αθήνα.
ΙΩΝΑΣ ΚΑΛΛΙΜΑΝΗΣ