Το μοντέλο Σάρα Σαμπάιο αποκάλυψε ότι πάσχει από τριχοτιλλομανία - Τι είναι αυτή η διαταραχή

Το μοντέλο Σάρα Σαμπάιο αποκάλυψε ότι πάσχει από τριχοτιλλομανία - Τι είναι αυτή η διαταραχή Facebook Twitter
[email protected] Sara Sampaio
0

Ο άγγελος της Victoria's Secret, Σάρα Σαμπάιο, αποκάλυψε το πρόβλημα ψυχικής υγείας που αντιμετωπίζει και που την επηρεάζει στην καθημερινή της ζωή. Πάσχει από τριχοτιλλομανία, μία κατάσταση κατά την οποία σου έρχεται η επιθυμία να τραβήξεις και να κόψεις τις τρίχες από τα μαλλιά σου, τις βλεφαρίδες, τα φρύδια κ.α.

Στις 20 Ιουλίου, η Σαμπάιο ζήτησε από τους ακόλουθούς της στο Instagram να της κάνουν ερωτήσεις στα Insta Stories, καθώς ήταν «κολλημένη στην κίνηση». Ένας από αυτούς, ρώτησε το 27χρονο μοντέλο για τα φρύδια της και εκείνη απάντησε: «Προσπαθώ να μην τα ακουμπάω αλλά δυστυχώς πάσχω από τριχοτιλλομανία και τα βγάζω! Έχω πολλά κενά σε αυτά και απλά χρησιμοποιώ ένα μολύβι για να τα γεμίζω!».

??

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Sara Sampaio (@sarasampaio) στις

Αφού έλαβε μηνύματα από θαυμαστές που υποφέρουν από την ίδια διαταραχή, η Σαμπάιο αποφάσισε να αναρτήσει ένα μακροσκελές μήνυμα στο Instagram Stories για την εμπειρία της με την τριχοτιλλομανία.

«Για όσους δεν γνωρίζουν τι είναι αυτή η πάθηση, η τριχοτιλλομανία είναι μια παρορμητική διαταραχή ελέγχου που χαρακτηρίζεται από μακροχρόνια ορμή να τραβάς τα μαλλιά σου», έγραψε

Σύμφωνα με το Mayo Clinic, η τριχοτιλλομανία είναι μία ψυχική διαταραχή που χαρακτηρίζεται από ορμή να τραβάς τα μαλλιά σου από το κεφάλι, τα φρύδια ή άλλα μέρη του σώματος. Για κάποιους η διαταραχή αυτή είναι πολύ ήπια και είναι γενικά διαχειρίσιμη, ενώ για άλλους, οι ψυχαναγκαστικές ορμές, μπορεί να οδηγήσουν σε  φαλακρά σημεία στο σώμα.

Και ενώ οι αιτίες της διαταραχής δεν είναι σαφείς, παράγοντες όπως το οικογενειακό ιστορικό, το στρες και το άγχος συνεισφέρουν σε αυτή την πάθηση. Η τριχοτιλλομανία επηρεάζει περίπου το 4% του πληθυσμού, σύμφωνα με αναφορές, ενώ οι γυναίκες, επίσης, επηρεάζονται πιο πολύ από τους άνδρες.

Lots of this today!!!! ???

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Sara Sampaio (@sarasampaio) στις

Η Σαμπάιο περιγράφοντας την εμπειρία της με τη διαταραχή αυτή, είπε ότι αυτό ξεκίνησε στα 15 της, όπου τραβούσε τις βλεφαρίδες της. Έπειτα άρχισε να βγάζει τα φρύδια της, ενώ όπως ανέφερε «χειροτερεύει όταν βρίσκομαι κάτω από πολύ στρες» ή όταν «δεν έχω τίποτα να κάνω και βλέπω τηλεόραση ή διαβάζω βιβλίο».

Το μοντέλο είπε ότι έχει μια ήπια μορφή της διαταραχής και απευθύνθηκε σε γιατρό που τη βοήθησε αρκετά. 

«Δεν μπορείς να το σταματήσεις έτσι απλά. Πρέπει να απευθυνθείς σε γιατρό»,  επεσήμανε. «Πολύ αγάπη σε όλους», έγραψε.

Back in ny for a day with @victoriassecret

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Sara Sampaio (@sarasampaio) στις

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ