Μια παλιά βιομηχανική περιοχή στο Παρίσι αποκτά κρεμαστούς κήπους και αναμορφώνει τον περιβάλλοντα χώρο

Μια παλιά βιομηχανική περιοχή μετατρέπεται σε κρεμαστούς κήπους και αναμορφώνει τον περιβάλλοντα χώρο Facebook Twitter
Φωτο: © Kengo Kuma & Associates
0

Τα τελευταία χρόνια μια υποβαθμισμένη περιοχή του Παρισιού αναμορφώνεται συστηματικά. Πρόκειται για την περιοχή Ισί ντε Μουλινό, μια κοινότητα που βρίσκεται στη νοτιοδυτική προαστιακή περιοχή της πόλης, στην αριστερή όχθη του ποταμού Σηκουάνα.

Παλιά βιομηχανική βάση, η περιοχή που απέχει μόνο έξι χιλιόμετρα από τη Νοτρ Νταμ έγινε μέρος της κοινότητας οικισμών Grand Paris Seine Ouest και εκεί άρχισε να ανθίζει μια γαλλική Silicon Valley με νεοσύστατες επιχειρήσεις υψηλής τεχνολογίας και έδρα της μεγαλύτερης ομάδας επιχειρήσεων τηλεπικοινωνιών και μέσων ενημέρωσης στη Γαλλία.

Το Ισί ντε Μουλινό φιλοξενεί μια κοινότητα 5.000 Αρμενίων που έχουν εγκατασταθεί στην περιοχή από τη δεκαετία του 1930 και δίνουν τον δικό τους τόνο, με την κεντρική οδό τους να ονομάζεται Rue d’ Armenie.

Το αρχιτεκτονικό γραφείο του Κένγκο Κούμα αποφάσισε να αναζωογονήσει έναν εγκαταλελειμμένο χώρο δημιουργώντας ένα νέο αστικό ορόσημο που θα μεταμορφώσει ένα μεγάλο μέρος της περιοχής. Πρόκειται για ένα έργο μεγάλης κλίμακας που θα ξεκινήσει το 2022 και στο ισόγειο και τον πρώτο του όροφο θα στεγαστούν υπηρεσίες ενώ στους υπόλοιπους ορόφους γραφεία.

Τα χαρακτηριστικά του νέου κτιρίου είναι «ένα πυκνό δίκτυο από βεράντες με δέντρα και κρεμαστούς κήπους», η ξύλινη κατασκευή και πρόσοψη που έχει δυο επίπεδα για να κρατά και να ρυθμίζει το ηλιακό φως και αποτρέπει την ηχορύπανση.

Οι χώροι πρασίνου εκτείνονται πέρα ​​από τις βεράντες μέχρι τη γύρω περιοχή, δημιουργώντας μια ουσιαστική προσθήκη βλάστησης στο χώρο.

Το ξύλο ως υλικό δόμησης χρησιμοποιείται στο 70% των πρώτων υλών του σχεδιασμού. Οι επτά όροφοι και τα πέντε υπόγεια επίπεδα δημιουργούν έναν ζωντανό και ρέοντα διάλογο με τον περιβάλλοντα χώρο. Είναι ένα κτίριο που στο τέλος θα είναι κρυμμένο πίσω από ένα πράσινο τείχος που θα του παρέχει προστασία και την αναπνοή που χρειάζονται οι πόλεις τον 21ο αιώνα.

Μια παλιά βιομηχανική περιοχή μετατρέπεται σε κρεμαστούς κήπους και αναμορφώνει τον περιβάλλοντα χώρο Facebook Twitter
Φωτο: © Kengo Kuma & Associates
Μια παλιά βιομηχανική περιοχή μετατρέπεται σε κρεμαστούς κήπους και αναμορφώνει τον περιβάλλοντα χώρο Facebook Twitter
Φωτο: © Kengo Kuma & Associates
Μια παλιά βιομηχανική περιοχή μετατρέπεται σε κρεμαστούς κήπους και αναμορφώνει τον περιβάλλοντα χώρο Facebook Twitter
Φωτο: © Kengo Kuma & Associates
Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ταινία για τη ζωή της Μαντόνα που δεν έγινε ποτέ επιστρέφει μέσα από το «The Studio»

Πολιτισμός / Η ταινία για τη ζωή της Μαντόνα που δεν έγινε ποτέ επιστρέφει μέσα από το «The Studio»

Το σχέδιο για τη βιογραφική ταινία της Μαντόνα μπορεί να μην προχώρησε ποτέ, όμως επιστρέφει έμμεσα στην οθόνη, αυτή τη φορά μέσα από τη σειρά του Σεθ Ρόγκεν για το Χόλιγουντ
THE LIFO TEAM
Ανάμεσα στο απόλυτο κακό και την αδιανόητη λάμψη: οι αδημοσίευτες φωτογραφίες της Λι Μίλερ και του Σέσιλ Μπίτον

Πολιτισμός / Ανάμεσα στο απόλυτο κακό και την αδιανόητη λάμψη: οι αδημοσίευτες φωτογραφίες της Λι Μίλερ και του Σέσιλ Μπίτον

Ενα σπάνιο λεύκωμα με άγνωστες εκτυπώσεις της Λι Μίλερ και του Σέσιλ Μπίτον ήρθε πρόσφατα στην επιφάνεια φωτίζοντας ξανά ένα ξεχασμένο κομμάτι της φωτογραφικής μνήμης του πολέμου.
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
Ο Μοντιλιάνι που χάθηκε στον πόλεμο επιστρέφει στους κληρονόμους του

Πολιτισμός / Ο Μοντιλιάνι που χάθηκε στον πόλεμο επιστρέφει στους κληρονόμους του

Έπειτα από 11 χρόνια δικαστικής μάχης, δικαστήριο της Νέας Υόρκης έκρινε ότι το Seated Man With a Cane του Μοντιλιάνι πρέπει να επιστραφεί στην κληρονομιά του Όσκαρ Στετινέρ, από τον οποίο αφαιρέθηκε στη διάρκεια της ναζιστικής κατοχής.
THE LIFO TEAM
Ο Τόμας Τσιπ, ο καλλιτέχνης που έκανε τις εκθέσεις να μοιάζουν με παράξενα ψυχικά τοπία, πέθανε πρόωρα

Πολιτισμός / Ο Τόμας Τσιπ, ο καλλιτέχνης που έκανε τις εκθέσεις να μοιάζουν με παράξενα ψυχικά τοπία, πέθανε πρόωρα

Ζωγράφος, μουσικός και δημιουργός εγκαταστάσεων, ο Τόμας Τσιπ άφησε πίσω του ένα έργο σκοτεινό, ανήσυχο και βαθιά αναγνωρίσιμο στη σύγχρονη τέχνη.
THE LIFO TEAM
Ποια ήταν η αληθινή Όντρεϊ Χέπμπορν πίσω από τη φωτογένεια και τον μύθο;

Πολιτισμός / Ποια ήταν η αληθινή Όντρεϊ Χέπμπορν πίσω από τη φωτογένεια και τον μύθο;

Στο Intimate Audrey, ο Σον Χέπμπορν Φερέρ φωτίζει την άλλη όψη της μητέρας του: τον πόλεμο, την πείνα, το οικογενειακό τραύμα και τη γυναίκα πίσω από μία από τις πιο διάσημες εικόνες του 20ού αιώνα.
THE LIFO TEAM
Μπορεί η Έμεραλντ Φένελ να ξανακάνει το Βασικό Ένστικτο επικίνδυνο;

Πολιτισμός / Μπορεί η Έμεραλντ Φένελ να ξανακάνει το Βασικό Ένστικτο επικίνδυνο;

Ο σεναριογράφος της θρυλικής ταινίας λέει ότι το νέο Βασικό Ένστικτο προχωρά και ότι οι παραγωγοί συζητούν με την Έμεραλντ Φένελ για τη σκηνοθεσία της νέας εκδοχής. Στη νέα του συνέντευξη, μιλά όχι μόνο για ένα ριμέικ, αλλά και για το όραμά του γύρω από ένα Χόλιγουντ πιο τολμηρό, πιο σεξουαλικό και λιγότερο φοβισμένο.
THE LIFO TEAM
Η Lady Gaga ακύρωσε το τρίτο live της στο Μόντρεαλ λόγω λοίμωξης του αναπνευστικού

Διεθνή / Η Λέιντι Γκάγκα ακύρωσε συναυλία της στο Μόντρεαλ λόγω λοίμωξης του αναπνευστικού

Η Λέιντι Γκάγκα ακύρωσε την προγραμματισμένη συναυλία της στο Μόντρεαλ, αφού η λοίμωξη του αναπνευστικού που αντιμετωπίζει επιδεινώθηκε και ο γιατρός της τής συνέστησε να μην εμφανιστεί.
THE LIFO TEAM
Ο Lil Nas X μπαίνει σε πρόγραμμα ψυχικής υγείας

Πολιτισμός / Ο Λιλ Νας Χ μπαίνει σε πρόγραμμα ψυχικής υγείας

Ο Λιλ Νας Χ εντάσσεται σε διετές πρόγραμμα ψυχικής υγείας στο Λος Άντζελες. Αν τηρήσει τους όρους του, οι τέσσερις κακουργηματικές κατηγορίες που αντιμετωπίζει για επίθεση σε αστυνομικούς μπορεί να αποσυρθούν.
THE LIFO TEAM
Ο συγγραφέας του Life of Pi επιστρέφει στην Ιλιάδα για να μιλήσει για τον σημερινό κόσμο

Πολιτισμός / Ο συγγραφέας του Life of Pi επιστρέφει στην Ιλιάδα για να μιλήσει για τον σημερινό κόσμο

Με το Son of Nobody, ο Yann Martel αφήνει για λίγο τους ήρωες της Ιλιάδας στην άκρη και στρέφεται σε έναν απλό στρατιώτη, συνδέοντας τον Όμηρο με τον κόσμο του Τραμπ και του Πούτιν.
THE LIFO TEAM
ΜΕΡΙΛΙΝ ΜΟΝΡΟΕ

Πολιτισμός / Μέριλιν Μονρόε: Δύο εκθέσεις την τιμούν ως πρωτοπόρο της δημιουργικότητας

Tο Βρετανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου και η Εθνική Πινακοθήκη Πορτρέτων του Ηνωμένου Βασιλείου, με αφορμή την εκατοστή επέτειο των γενεθλίων της Μονρόε, αναδεικνύουν τη φιλμογραφία της και την εξέλιξη της εικόνας της
THE LIFO TEAM
Ο John Waters, ο Τραμπ και το τέλος της αθωότητας του trash

Πολιτισμός / Ο John Waters, ο Τραμπ και το τέλος της αθωότητας του trash

Το μεγάλο αφιέρωμα του BFI ξαναφέρνει στο προσκήνιο τον «πάπα του trash», την ώρα που ο ίδιος θυμάται μια εποχή όπου το κακό γούστο ήταν σινεμά, παιχνίδι και πρόκληση, όχι αντανάκλαση της πολιτικής πραγματικότητας.
THE LIFO TEAM