Ο Κένγκο Κούμα σχεδιάζει το Μουσείο Παιδικής Λογοτεχνίας στο Τόκιο

Ο Κένγκο Κούμα σχεδιάζει το Μουσείο Παιδικής Λογοτεχνίας στο Τόκιο Facebook Twitter
Μουσείο Παιδικής Λογοτεχνίας Edogawa City Eiko Kadono | courtesy Kengo Kuma
0

Το αρχιτεκτονικό γραφείο του Κένγκο Κούμα σχεδίασε το Μουσείο Παιδικής Λογοτεχνίας Edogawa City Eiko Kadono, ένα νέο πολιτιστικό χώρο όπου οι νέοι μπορούν να βιώσουν τον φανταστικό κόσμο που οραματίζεται η καταξιωμένη Γιαπωνέζα συγγραφέας παιδικών βιβλίων Έικο Καντονό.

Βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Edogawa και μέσα στο φυσικό περιβάλλον του πάρκου Nagisa στο Τόκιο, το μουσείο διαθέτει μια σειρά από όγκους που ακολουθούν την πλαγιά του λόφου και μια υπερυψωμένη στέγη που επεκτείνεται προς το τοπίο και μοιάζει ανάμεσα στις κερασιές σαν ανθισμένο λουλούδι.

Η συγγραφέας στην οποία είναι αφιερωμένο το μουσείο Έικο Καντονό έχει δημοσιεύσει διακόσια έργα, κυρίως βιβλία για παιδιά, συμπεριλαμβανομένων βιβλίων με εικόνες και πεζογραφία για μεγαλύτερα παιδιά, καθώς και συλλογές δοκιμίων, έχει τιμηθεί με το βραβείο Hans Christian Andersen για το 2018 και μια από τις πιο διάσημες ιστορίες της είναι το "Kiki's Delivery Service", που έγινε ταινία κινουμένων σχεδίων και είναι ένα από τα μυθιστορήματα με τις μεγαλύτερες πωλήσεις.

Η δομή του περιπτέρου του μουσείου είναι ένα νεύμα προς τα μικροσκοπικά σπίτια στις ιστορίες της Καντονό, ενώ η οροφή που απλώνεται προς τα έξω σαν ένα ανθισμένο λουλούδι, ενοποιεί  τη σύνθεση. Οι σχεδιαστές περιγράφουν το έργο ως ένα μέρος όπου "μπορείτε να ζήσετε τον κόσμο της Έικο Καντονό και με τις πέντε αισθήσεις ενώ νιώθετε την πλούσια φύση του πάρκου".

Το μουσείο σχεδιάζει να αναδημιουργήσει το φανταστικό τοπίο της πόλης από το βιβλίο της "Kiki's Delivery Service" ενώ στον ίδιο χώρο θα υπάρχουν αναγνωστήρια και αντίγραφο του ατελιέ του συγγραφέα. Το έργο έχει προγραμματιστεί να ανοίξει το καλοκαίρι του 2023.

Ο Κένγκο Κούμα σχεδιάζει το Μουσείο Παιδικής Λογοτεχνίας στο Τόκιο Facebook Twitter
Μουσείο Παιδικής Λογοτεχνίας Edogawa City Eiko Kadono | courtesy Kengo Kuma
Ο Κένγκο Κούμα σχεδιάζει το Μουσείο Παιδικής Λογοτεχνίας στο Τόκιο Facebook Twitter
Μουσείο Παιδικής Λογοτεχνίας Edogawa City Eiko Kadono | courtesy Kengo Kuma
Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΒΑΛ ΚΙΛΜΕΡ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ

Πολιτισμός / «Ο χειρότερος άνθρωπος που έχω γνωρίσει»: Σκηνοθέτης επιτίθεται στον Βαλ Κίλμερ μετά τον θάνατό του

Ο Βαλ Κίλμερ πέθανε τον Απρίλιου του 2025 από πνευμονία, έπειτα από πολυετή προβλήματα υγείας που συνδέονταν με καρκίνο στον λαιμό και τις θεραπείες που είχε ακολουθήσει
THE LIFO TEAM
Ο Fe Avila φωτογραφίζει την επιθυμία σαν έναν τόπο ελευθερίας

Πολιτισμός / Σώματα χωρίς ντροπή: ο queer κόσμος του Fe Avila

Το έργο του Fe Avila παρουσιάζεται στη φετινή Carnegie International, την 59η διοργάνωση της ιστορικής έκθεσης στο Πίτσμπεργκ, με εικόνες όπου queer σώματα, φύση, διαμαρτυρία και επιθυμία συναντιούνται έξω από τους κανόνες της αρρενωπότητας
THE LIFO TEAM
Η κουλτούρα των influencers στην Ινδία μέσα από τα υπνοδωμάτια των κοριτσιών που τη ζουν

Πολιτισμός / Η κουλτούρα των influencers στην Ινδία μέσα από τα υπνοδωμάτια των κοριτσιών που τη ζουν

Η φωτογράφος Megha Singha καταγράφει νεαρές γυναίκες στην Ινδία που κινούνται ανάμεσα στην online ορατότητα, την παγκόσμια κουλτούρα της ομορφιάς και τις οικογενειακές προσδοκίες γύρω από τη θηλυκότητα.
THE LIFO TEAM
Γιατί ο Ρούφους Γουέινραϊτ επιστρέφει στην Τζούντι Γκάρλαντ όταν η Αμερική σκοτεινιάζει ξανά

Πολιτισμός / Γιατί ο Ρούφους Γουέινραϊτ επιστρέφει στην Τζούντι Γκάρλαντ όταν η Αμερική σκοτεινιάζει ξανά

Με αφορμή την τελευταία αναβίωση του Rufus Does Judy στο Royal Albert Hall, ο Ρούφους Γουέινραϊτ μιλά για την Τζούντι Γκάρλαντ, τον εθισμό, τα τρανς δικαιώματα, τη μητέρα του Kate McGarrigle και τα τραγούδια μιας Αμερικής που κάποτε έμοιαζε με υπόσχεση.
THE LIFO TEAM
Ο Τζορτζ Μάικλ ήθελε να ελέγχει τα πάντα εκτός από την καταστροφή του

Πολιτισμός / Ο Τζορτζ Μάικλ δεν χόρεψε ποτέ ξανά όπως πριν

Το νέο βιβλίο Tonight the Music Seems So Loud του Σάτναμ Σανγκέρα ξαναδιαβάζει τον Τζορτζ Μάικλ ως pop ιδιοφυΐα, gay σύμβολο, παιδί ελληνοκυπριακής οικογένειας και άνθρωπο που έκρυβε την κατάρρευση πίσω από μια άψογη δημόσια εικόνα.
THE LIFO TEAM
Ο Χάντσον Γουίλιαμς κέρδισε βραβείο και ευχαρίστησε τον συμπρωταγωνιστή του για τα «gay bottom eyes» του

Πολιτισμός / Ο Χάντσον Γουίλιαμς κέρδισε βραβείο και ευχαρίστησε τον συμπρωταγωνιστή του για τα «gay bottom eyes» του

Η queer σειρά για το χόκεϊ κέρδισε 16 βραβεία στα Canadian Screen Awards, ενώ ο Χάντσον Γουίλιαμς μοιράστηκε τη νίκη του με τον συμπρωταγωνιστή του Κόνορ Στόρι με μια ατάκα που έγινε αμέσως viral.
THE LIFO TEAM
«Κι αν βγω από την πισίνα χωρίς τίποτα;»: Η Μέριλιν Μονρόε στην τελευταία της μεγάλη φωτογράφιση

Πολιτισμός / «Κι αν βγω από την πισίνα χωρίς τίποτα;»: Η Μέριλιν Μονρόε στην τελευταία της μεγάλη φωτογράφιση

Με αφορμή την έκθεση Marilyn Monroe: A Portrait στην National Portrait Gallery του Λονδίνου, ο Λόρενς Σίλερ θυμάται τη γυμνή φωτογράφιση του 1962 και μια Μέριλιν που δεν παραδινόταν στον φακό, αλλά ήξερε να τον καθοδηγεί.
THE LIFO TEAM
Ο πίνακας που ο Λούσιαν Φρόιντ αρνιόταν μέχρι τέλους ότι ήταν δικός του εκτίθεται για πρώτη φορά

Πολιτισμός / Ο πίνακας που ο Λούσιαν Φρόιντ αρνιόταν μέχρι τέλους ότι ήταν δικός του εκτίθεται για πρώτη φορά

Το Man in a Black Scarf ζωγραφίστηκε το 1939, όταν ο Φρόιντ ήταν ακόμη μαθητής. Ο ίδιος το αποκήρυξε όσο ζούσε, αλλά νέα αρχειακά στοιχεία δείχνουν ότι τελικά ήταν δικό του.
THE LIFO TEAM