Μια έκθεση για το μυστήριο και την ίντριγκα πίσω από το Στόουνχετζ

Stonehenge Facebook Twitter
Το μυστηριώδες και μυστηριακό Stonehenge. Φωτο: Wikipedia
0

"Stonehenge" είναι ο τίτλος της έκθεσης που  θα ανοίξει στο Μουσείο Φύσης και Επιστημών του Ντένβερ, παρουσιάζοντας 400 αντικείμενα αλλά και την πρωτοποριακή επιστημονική έρευνα καθώς και τις θεωρίες συνομωσίας που κρύβονται πίσω από τις πιο διάσημες «πέτρες» του κόσμου στο Wiltshire της Αγγλίας.

Μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς που περιγράφεται ως εμπνευσμένο, μαγικό και ιερό, το Στόουνχετζ είναι ένα από τα πιο διάσημα ορόσημα στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Το μνημείο, όταν πρωτοκατασκευάστηκε, αποτελούνταν από δακτύλιους και πεταλοειδείς σχηματισμούς από όρθιες πέτρες, με τις μεγαλύτερες να έχουν ύψος περίπου 23 πόδια, πλάτος εννέα πόδια και να ζυγίζουν πάνω από 50.000 λίβρες. Η επιστημονική ανάλυση αποκάλυψε ότι μερικές από τις πέτρες μεταφέρθηκαν σε μια απίστευτη απόσταση από τα όρη Preseli στην Ουαλία, πάνω από 150 μίλια μακριά, χωρίς σύγχρονα μέσα μεταφοράς.

«Πολύ μυστήριο και ίντριγκα περιβάλλει το Στόουνχεντζ», είπε ο Έριν Μπάξτερ, επιμελητής της ανθρωπολογίας του Μουσείου Φύσης και Επιστημών του Ντένβερ. «Αυτή η έκθεση παγκόσμιας κλάσης επιτρέπει στους επισκέπτες να εξερευνήσουν και να βιώσουν όλες αυτές τις ερωτήσεις και να συναντήσουν την τελευταία επιστημονική έρευνα».

Η έκθεση «Stonehenge» παρουσιάζει πρωτότυπα αντικείμενα και την τελευταία επιστημονική έρευνα που απαντά σε ερωτήσεις σχετικά με αυτό το εμβληματικό μνημείο. Οι επισκέπτες θα εξερευνήσουν το αρχαίο τοπίο και θα πάρουν πιθανές απαντήσεις για το πώς ζούσαν οι άνθρωποι της περιοχής, πώς κατασκευάστηκε και άλλαξε το μνημείο με την πάροδο του χρόνου και πώς η σύγχρονη επιστήμη συνεχίζει να βελτιώνει την ιστορία. Το Στόουνχετζ είναι ένα από τα πιο γνωστά αρχαία μνημεία και διάσημα θαύματα του κόσμου.

Όπως λένε οι επιμελητές οι «σιωπηλοί» και παράξενοι λίθοι έχουν δώσει μέσω της τεχνολογίας απαντήσεις σε ερωτήματα χρόνων και προκαλούν σε ένα φανταστικό ταξίδι μέσα από αρχαία μυστήρια.  Οι μελετητές και οι επισκέπτες έχουν προβληματιστεί για αυτό το μοναδικό προϊστορικό μνημείο εδώ και αιώνες. Χάρη στην τελευταία επιστημονική έρευνα, οι αρχαιολόγοι πιστεύουν ότι κατασκευάστηκε από το 3000 π.Χ. έως το 2000 π.Χ.

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ THE WEEK 783

Πολιτισμός / 18 πολιτιστικές εκδηλώσεις γι' αυτή την εβδομάδα (22-28/9/2023)

Οι Villagers of Ioannina City ανηφορίζουν στον Λυκαβηττό, η μεγάλη αναδρομική έκθεση έργων του Γιώργου Χατζημιχάλη ανοίγει τις πόρτες της και το πρώτο Αγοραφοβικό Φεστιβάλ καταφθάνει στην Αθήνα.
ΙΩΝΑΣ ΚΑΛΛΙΜΑΝΗΣ
29ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΝΥΧΤΕΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ

Πολιτισμός / Νύχτες Πρεμιέρας 2023: Όλες οι μουσικές ταινίες του φετινού προγράμματος

Οι απαρχές του Νικ Κέιβ, η Τζόαν Μπαέζ, οι ξεχασμένοι ήρωες του λαϊκού τραγουδιού, η Creep Records και πολλά ακόμα μουσικά ντοκιμαντέρ σε ένα διαχρονικά ενδιαφέρον τμήμα του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας.
THE LIFO TEAM