Κλασική μουσική στο Ηρώδειο

Κλασική μουσική στο Ηρώδειο Facebook Twitter
Οι βραδιές κλασικής μουσικής στο Ηρώδειο ολοκληρώνονται με την εμφάνιση του Λεωνίδα Καβάκου.
0

Το πρόγραμμα της κλασικής μουσικής του φετινού Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου ξεκινάει με έργα των Μπαχ και των προαγγέλων του Συτς και Σάιν.

Ο σερ John Eliot Gardiner, πολυβραβευμένος αρχιμουσικός, ιδρυτής και καλλιτεχνικός διευθυντής της Χορωδίας Μοντεβέρντι και των Άγγλων Σολίστ Μπαρόκ, ο οποίος θεωρείται πρωτοπόρος στην αναβίωση της πρώιμης μουσικής και στην ιστορικά τεκμηριωμένη απόδοσή της, θα διευθύνει τη χορωδία και την ορχήστρα σε κορυφαία έργα που αντλούν την έμπνευσή τους από το βίωμα του πένθους και την καθαρτική του δύναμη.

Στις 21/6, η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Μιχάλη Οικονόμου, θα συμμετάσχει στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της Μουσικής με δύο από τα πλέον αγαπημένα και μελωδικά συμφωνικά έργα, την 8η Συμφωνία του Αντονίν Ντβόρζακ και το Κονσέρτο για βιολί του Γιοχάνες Μπραμς. Σολίστ στο βιολί ένας εξαιρετικός προσκεκλημένος, ο επί δέκα χρόνια προεξάρχων της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Βερολίνου Guy Braunstein.

Στις 24/6 η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης (ΚΟΘ) συμμετέχει στο Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου με τον εξαίρετο Σουηδό βιολονίστα Daniel Lozakovich. Ο νεαρός, μόλις 20 ετών βιρτουόζος, που τοποθετείται δίπλα σε μυθικές μορφές του παρελθόντος, όπως ο Christian Ferras και ο Jascha Heifetz, θα ερμηνεύσει στο ρωμαϊκό ωδείο το αριστουργηματικό Κοντσέρτο για βιολί του Τσαϊκόφσκι. Το πρόγραμμα ξεκινά με το Λυρικό Ιντερμέτζο του Έλληνα συνθέτη Γεώργιου Αξιώτη και ολοκληρώνεται με την ατμοσφαιρική συμφωνική σουίτα «Σεχραζάτ» του Νικολάι Ρίμσκι-Κόρσακοφ, που είναι βασισμένη στη διάσημη συλλογή παραμυθιών Χίλιες και μία νύχτες. Την ΚΟΘ διευθύνει η καλλιτεχνική της διευθύντρια Ζωή Τσόκανου.

Δύο μέρες αργότερα, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στο πλαίσιο της συνεργασίας του με το Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου, παρουσιάζει στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού τη Φιλαρμονική Ορχήστρα της Σκάλας του Μιλάνου υπό τον περίφημο αρχιμουσικό Myung-Whun Chung. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την εισαγωγή της όπερας του Ροσσίνι «Μια Ιταλίδα στο Αλγέρι», τη Δεύτερη συμφωνία του Μπετόβεν και την Ενάτη συμφωνία («Του νέου κόσμου») του Ντβόρζακ.

Ο Ιούλιος ξεκινάει με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών και ένα από τα σημαντικότερα συμφωνικά έργα του επιφανούς εκπροσώπου της ελληνικής εθνικής σχολής Αντίοχου Ευαγγελάτου. Στη συνέχεια, ο θρυλικός τσελίστας Mischa Maisky ερμηνεύει το επικών διαστάσεων Κοντσέρτο του Τσέχου ρομαντικού Αντονίν Ντβόρζακ. Στο δεύτερο μέρος της συναυλίας ο ταχύτατα ανερχόμενος Γάλλος μαέστρος Lionel Bringuier διευθύνει την επική και διαχρονικά δημοφιλή 2η Συμφωνία του Σεργκέι Ραχμάνινοφ, κορωνίδα του συμφωνικού του έργου.

Οι βραδιές κλασικής μουσικής στο Ηρώδειο ολοκληρώνονται με την εμφάνιση του Λεωνίδα Καβάκου. Ο κορυφαίος, παγκοσμίου φήμης Έλληνας βιολονίστας, μετά τη μαγική περσινή βραδιά στην Επίδαυρο, έρχεται στο ρωμαϊκό ωδείο για να παρουσιάσει κοντσέρτα για βιολί του Μπαχ με ένα μικρό σχήμα από έξι εκλεκτούς Έλληνες μουσικούς (δύο βιολιά, μία βιόλα, ένα τσέλο, ένα κοντραμπάσο, ένα τσέμπαλο).

Εnglish Baroque Soloists - Monteverdi Choir - John Eliot Gardiner, 14/6, 21:00
Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ - Μιχάλης Οικονόμου - Guy Braunstein, 21/6, 21:00
Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης - Ζωή Τσόκανου - Daniel Lozakovich, Έργα Αξιώτη, Τσαϊκόφσκι, Ρίμσκι-Κόρσακοφ, 24/6, 21:00
Filarmonica della Scala - Myung-Whun Chung, Έργα Ροσσίνι, Μπετόβεν, Ντβόρζακ, 26/6, 21:00
Κρατική Ορχήστρα Αθηνών - Lionel Bringuier - Mischa Maisky, Έργα Ευαγγελάτου, Ντβόρζακ, Ραχμάνινοφ, 2/7, 21:00
Λεωνίδας Καβάκος, Κοντσέρτα για βιολί του Μπαχ, 6/7, 21:00

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Περιοδική έκθεση «τάφῳ κτερίζειν» στο ανακαινισμένο Αρχαιολογικό Μουσείο Μήλου

Πολιτισμός / Περιοδική έκθεση «τάφῳ κτερίζειν» στο ανακαινισμένο Αρχαιολογικό Μουσείο Μήλου

Τα σημαντικά ευρήματα που προέρχονται από τμήματα αποκαλυφθέντων νεκροταφείων των μυκηναϊκών, αρχαϊκών και ρωμαϊκών χρόνων, εμπλουτίζουν τον αρχαιολογικό χάρτη της Μήλου και αναδεικνύουν τη διαχρονική παρουσία της στο Αιγαίο.
THE LIFO TEAM
Ο Άρης Μπινιάρης ανεβάζει Μπέρτολτ Μπρεχτ τον Ιανουάριο του 2023 σε καινούργιο θεατρικό χώρο στην Κυψέλη

Πολιτισμός / Ο Άρης Μπινιάρης ανεβάζει Μπέρτολτ Μπρεχτ τον Ιανουάριο του 2023 σε καινούργιο θεατρικό χώρο στην Κυψέλη

Ο χαρακτήρας του αποτρόπαιου Αρτούρο Ούι, που δομήθηκε από τον συγγραφέα πάνω στο πρότυπο του σαιξπηρικού «Ριχάρδου Γ΄», ερμηνεύεται στην παράσταση από τον Γιώργο Χρυσοστόμου.
THE LIFO TEAM
Αισχύλεια 2022: Με ποικιλία εκδηλώσεων και την εικαστική εγκατάσταση του Κωστή Βελώνη

Πολιτισμός / Αισχύλεια 2022: Με ποικιλία εκδηλώσεων και την εικαστική εγκατάσταση του Κωστή Βελώνη

Ακολουθώντας μια παράδοση χρόνων το Φεστιβάλ Αισχύλεια αγκαλιάζει την καλλιτεχνική έκφραση, προβάλλει τους δημιουργούς και συνιστά ένα ιστορικό και ταυτόχρονα σύγχρονο σημείο αναφοράς.
THE LIFO TEAM

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ