Κάνιε Γουέστ: Οι χρήστες του Twitter καυτηριάζουν την υποψηφιότητά του

Κάνιε Γουέστ: Οι χρήστες του Twitter καυτηριάζουν την υποψηφιότητά του Facebook Twitter
EPA
0

Η καταμέτρηση των ψήφων των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ συνεχίζεται αλλά ένα πράγμα είναι σίγουρο: ο Κάνιε Γουέστ δεν συγκέντρωσε αρκετές ψήφους για να γίνει πρόεδρος.

Επίσης παρά τις αρχικές ανησυχίες, αποδεικνύεται ότι δεν ασκεί τόση μεγάλη επιρροή. Το όνομα του πάντως είναι τάση στο Twitter, με πολλούς να σχολιάζουν με χιούμορ το πώς θα αισθάνεται για την ήττα του, άλλους να αναγνωρίζουν την προσπάθειά του και άλλους να συμπάσχουν μαζί του.

Η προεκλογική εκστρατεία του Αμερικανού ράπερ και επιχειρηματία για την προεδρία ξεκίνησε αυτό το καλοκαίρι και κάποιοι αμφισβήτησαν ότι θα συμμετάσχει στην κούρσα των εκλογών, και άλλοι ανησύχησαν ότι θα κέρδιζε αρκετές ψήφους. Ο Κάνιε Γουέστ κατάφερε να είναι υποψήφιος ως ανεξάρτητος ή υποψήφιος τρίτου κόμματος σε 12 πολιτείες.

Με ένα tweet ο Γουέστ εξέφρασε τη χαρά του την ημέρα των εκλογών επειδή επρόκειτο να ψηφίσει για πρώτη φορά στη ζωή του για πρόεδρο και πραγματικά ψήφισε πρόεδρο κανονικά σε εκλογικό τμήμα, σε κάλπη, στο Ουαϊόμινγκ και δημοσίευσε φωτογραφίες του με το αυτοκόλλητο «I Voted». Ο Γουέστ ήταν υποψήφιος στην Καλιφόρνια, αλλά ως υποψήφιος αντιπρόεδρος του υποψήφιου προέδρου Ρόκι ντε Λα Φουέντε.

Σε μία από τις φωτογραφίες του το όνομά του διακρίνεται στο ψηφοδέλτιο, το οποίο έχει προστεθεί γραμμένο χειρόγραφα. Το Ουαϊόμινγκ, όπου ο Αμερικανός ράπερ και σύζυγος της πρωταγωνίστριας ριάλιτι, Κιμ Καρντάσιαν διαθέτει ένα ράντσο, δεν ήταν μεταξύ των 12 αμερικανικών πολιτειών που είχαν εγκρίνει τη συμμετοχή του στις προεδρικές εκλογές, ως ανεξάρτητο υποψήφιο.

 

Σε κάθε περίπτωση, ο ράπερ παραδέχτηκε τελικά ήττα. Από το πρωί της Τετάρτης, ο Γουέστ συγκέντρωσε πάνω από 60.000 ψήφους και δεν κατάφερε να φθάσει πάνω από το 0,5% των ψήφων σε οποιαδήποτε πολιτεία. Στις εκλογές του 2020 εκτιμάται ότι ψήφισαν περίπου 150 εκατομμύρια ψηφοφόροι. «Εμβόλια για τον κορωνοϊό θα πρέπει να δοκιμαστούν στους 50.000 που ψήφισαν τον Κάνιε Γουέστ» αναφέρει ένα σχόλιο στο Twitter.

«Θα αμφισβητήσουν οι δικηγόροι του Κάνιε αυτό το εκλογικό αποτέλεσμα στα δικαστήρια;» έγραψε ένας χρήστης. «Αισθάνομαι άσχημα για τον φίλο μου» σημειώνεται σε ένα άλλο σχόλιο. «Γιατί όλοι λένε ότι αισθάνονται άσχημα για εκείνον. Ήταν φανερό ότι δεν θα νικούσε. Αισθάνεστε λύπη για έναν δισεκατομμυριούχο που έχασε σε αγώνα, στον οποίο δεν μπορούσε να νικήσει» ανέφερε ένας άλλος χρήστης.

Πάντως ο Κάνιε Γουέστ φαίνεται ότι έχει ήδη ξεκινήσει την εκστρατεία για τις επόμενες προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν τέσσερα χρόνια από τώρα. Ο ράπερ χαμογελά σε φωτογραφία του δίπλα σε έναν εκλογικό χάρτη με τα τελευταία αποτελέσματα και τη φράση: «WELP KANYE 2024» (ένα ρήμα της αργκό από την συγχώνευση των «well» και του «help»), υπονοώντας ότι πιθανόν να είναι υποψήφιος πρόεδρος και στις επόμενες εκλογές.


Η ανακοίνωση του ράπερ ότι ψήφισε τον εαυτό του επίσης προκάλεσε πολλά σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Το γεγονός ότι στα 40 χρόνια σου δεν έχεις ψηφίσει κανέναν παρά μόνο τον εαυτό σου είναι ντροπιαστικό» σχολίασε ένας χρήστης του Twitter.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ο Μισάνθρωπος» του Μολιέρου σε σκηνοθεσία Γιάννη Μπουραζάνα

Πολιτισμός / «Ο Μισάνθρωπος» του Μολιέρου σε σκηνοθεσία Γιάννη Μπουραζάνα

Με την έμμετρη, αιχμηρή κωμωδία του Μολιέρου «Ο Μισάνθρωπος» θ’ αναμετρηθεί τη χειμερινή σεζόν η ομάδα Aether, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Γιάννη Μπουραζάνα. Τη μετάφραση υπογράφει η Θεοδώρα Τσάμη, η οποία κρατά και τον ρόλο της Αρσινόης.
LIFO NEWSROOM
Λάνθιμος και ένα συγκλονιστικό ντοκουμέντο από την Παλαιστίνη από αύριο στα σινεμά

Πολιτισμός / Λάνθιμος και ένα συγκλονιστικό ντοκουμέντο από την Παλαιστίνη από αύριο στα σινεμά

Η «Bugonia», καθώς και η νοτιοκορεατική ταινία στην οποία βασίστηκε, το νέο πρωταγωνιστικό όχημα της Σίντνεϊ Σουίνι και το σοκαριστικό «Put your Soul on your Hand and walk», που οδήγησε στη δολοφονία της φωτορεπόρτερ Φάτμα Χασόνα από τον ισραηλινό στρατό, ξεχωρίζουν από το κινηματογραφικό πρόγραμμα της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Λίνα Μενδώνη σε UNESCO για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα: «Καλώ όλα τα κράτη-μέλη να στηρίξουν το αίτημα της Ελλάδας»

Πολιτισμός / Λίνα Μενδώνη σε UNESCO για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα: «Καλώ όλα τα κράτη-μέλη να στηρίξουν το αίτημα της Ελλάδας»

«Πιστεύουμε ακράδαντα πως τα Γλυπτά πρέπει να επανενωθούν στη γενέτειρά τους», τόνισε η υπουργός Πολιτισμού στη Γενική Συνέλευση του οργανισμού
LIFO NEWSROOM
Ξεκίνησαν τα λαμπρά εγκαίνια του Μεγάλου Αιγυπτιακού Μουσείου - Live η τελετή δίπλα στις Πυραμίδες της Γκίζας

Πολιτισμός / Ξεκίνησαν τα λαμπρά εγκαίνια του Μεγάλου Αιγυπτιακού Μουσείου - Live η τελετή δίπλα στις Πυραμίδες της Γκίζας

Πάνω από 100.000 εκθέματα, ανάμεσά τους ο θησαυρός του Τουταγχαμών, φιλοξενούνται στο μεγαλύτερο μουσείο παγκοσμίως αφιερωμένο αποκλειστικά σε έναν πολιτισμό
LIFO NEWSROOM