Ηρώδειο: Νέα ευρήματα - Μερικά από αυτά σχετίζονται μάλλον με το άγαλμα του Ερμή

Ηρώδειο: Νέα ευρήματα - Μερικά από αυτά σχετίζονται μάλλον με το άγαλμα του Ερμή Facebook Twitter
0

Νέα ευρήματα, πλησίον του Ηρωδείου, απέδωσε η συνέχιση της αρχαιολογικής έρευνας στη συμβολή των οδών Ερεχθείου και Ν. Καλλισπέρη, εντός μίας ορθογώνιας, κτιστής κατασκευής.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του ΥΠΠΟ, πρόκειται για θραύσματα γλυπτών, άνω και κάτω άκρων, τα οποία κατά πάσα πιθανότητα σχετίζονται με το άγαλμα του Ερμή που έχει ήδη ανασυρθεί, κορμός δεύτερου αγάλματος επίσης ανδρικής μορφής φυσικού μεγέθους, τοποθετημένος επί της δεξιάς πλευράς του, σπαράγματα ειδωλίου, καθώς και μεγάλος αριθμός λύχνων του 5ου αι. μ.Χ.

Ηρώδειο: Νέα ευρήματα - Μερικά από αυτά σχετίζονται μάλλον με το άγαλμα του Ερμή Facebook Twitter

Όλα τα ευρήματα που έχουν ήδη ανασυρθεί, έχουν μεταφερθεί στα εργαστήρια συντήρησης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης Αθηνών, όπου κατά το αμέσως επόμενο διάστημα θα ξεκινήσει το έργο συντήρησης και αποκατάστασής τους. Όπως, δε, προσθέτει η ίδια ανακοίνωση, η έρευνα θα εξαντλήσει κάθε ενδεχόμενο εντοπισμού άλλων ευρημάτων, καθώς και της πλήρους τεκμηρίωσης των συνθηκών απόρριψης και του χώρου όπου εντοπίστηκαν τα ευρήματα.

Είναι προφανές ότι το μοναδικό αυτό εύρημα, το οποίο ρίχνει φως σε ένα από τα πλέον ενδιαφέροντα κεφάλαια της ιστορίας, αυτό του τέλους της αρχαιότητας, απαιτεί τη δέουσα επιμέλεια και την απερίσπαστη εργασία από το επιστημονικό προσωπικό της Εφορείας, ώστε να ολοκληρωθεί κατά το συντομότερο διάστημα η έρευνα και η αποκατάσταση του συνόλου, καταλήγει η ανακοίνωση του ΥΠΠΟ.

 
Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τζόντι Φόστερ, Φίδια και Ζόμπι την Πρωτοχρονιά στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Τζόντι Φόστερ, Φίδια και Ζόμπι την Πρωτοχρονιά στους κινηματογράφους

To γαλλόφωνο πρωταγωνιστικό ντεμπούτο της Αμερικανίδας ηθοποιού «Vie Privee», το δραματικό θρίλερ «We Bury the Dead» από την Αυστραλία και το μεταμοντέρνο ριμέικ του «Anaconda» ξεχωρίζουν από το πρόγραμμα της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Εθνική Λυρική Σκηνή: Ανανεώνεται η θητεία του Γιώργου Κουμεντάκη στην Καλλιτεχνική Διεύθυνση

Πολιτισμός / Εθνική Λυρική Σκηνή: Ανανεώνεται η θητεία του Γιώργου Κουμεντάκη στην Καλλιτεχνική Διεύθυνση

«Αισθάνομαι εξαιρετική τιμή αλλά και μεγάλη ευθύνη για την απόφαση της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη για την τέταρτη ανανέωση της θητείας μου έως το 2029», αναφέρει σε δήλωσή του, ο Γιώργος Κουμεντάκης
THE LIFO TEAM
Μπριζίτ Μπαρντό: Η ζωή και η κληρονομιά της κινηματογραφικής σταρ του 20ου αιώνα

Πολιτισμός / Μπριζίτ Μπαρντό: Η ζωή και η κληρονομιά της κινηματογραφικής σταρ του 20ου αιώνα

Άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα στον κινηματογράφο, τη μόδα και τη φιλοζωική δράση, ενώ παρά τις προσωπικές και πολιτικές αντιπαραθέσεις, παραμένει μια από τις πιο εμβληματικές μορφές του 20ού αιώνα
THE LIFO TEAM