Ice Age 3, Faith No More

Ice Age 3, Faith No More Facebook Twitter
0

» Περιμένω την ταινία Η Εποχή των Παγετώνων 3: Η Αυγή των Δεινοσαύρων, που ανοίγει στις αθηναϊκές αίθουσες την 1η Ιουλίου. Ο λόγος δεν είναι μόνο το γεγονός πως η συγκεκριμένη ταινία κινουμένων σχεδίων θα είναι το τρίτο sequel σε μια από τις πιο ωραίες και οπτικά προηγμένες animated movies όλων των εποχών αλλά και το ασταμάτητο γέλιο για μικρούς και μεγάλους, σε συνδυασμό με high tech animation και φοβερούς διαλόγους. Ένας ακόμα βασικός λόγος που την περιμένω είναι ότι θα παίξει στις αίθουσες σε μορφή Dolby 3d. Το νέο αυτό σύστημα αναβαθμίζει σημαντικά παλαιότερες μη πρακτικές εφαρμογές της τρισδιάστατης τεχνολογίας, όπως η χρήση ασημένιας οθόνης, ενώ το φίλτρο του συστήματος, το οποίο είναι ένας δίσκος δύο χρωματικών φίλτρων, είναι εγκατεστημένο μέσα στην ψηφιακή μηχανή προβολής, με αποτέλεσμα την υψηλότερη ευκρίνεια εικόνας. Επίσης, τα γυαλιά του Dolby 3D χρησιμοποιούν κυρτά κρύσταλλα για να μειώνονται οι αντανακλάσεις και να εφαρμόζονται άνετα πάνω σε γυαλιά μυωπίας. Η Dolby έχει φροντίσει ώστε ο θεατής να μην κουράζεται με τη χρήση των γυαλιών αλλά, αντιθέτως, να ξεχνάει ότι τα φοράει. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει την Εποχή των Παγετώνων 3: Η Αυγή των Δεινοσαύρων φορώντας τα γυαλιά Dolby 3D στους πολυκινηματογράφους Odeon Kosmopolis (Μαρούσι), Odeon Starcity (Νέος Κόσμος), Odeon Πλατεία (Θεσσαλονίκη) και Odeon Talos (Ηράκλειο Κρήτης).
Μιχάλης Μιχαήλ

»Περιμένω την Πέμπτη 2 Ιουλίου, ημέρα που θα κάνει πρεμιέρα η νέα ταινία του Μάικλ Μαν Public Enemies στην Ελλάδα. Η ταινία μιλάει για το διάσημο ληστή τραπεζών Τζον Ντίλιντζερ, που έδρασε στο Σικάγο στη δεκαετία του ’20 και του ’30, ρόλο που παίζει ο Τζόνι Ντεπ. Τον πράκτορα του FBI-νέμεση του Ντίλιντζερ ενσαρκώνει ο Κρίστιαν Μπέιλ, και είναι η πρώτη φορά που παίζουν μαζί δύο απ’ τους καλύτερους ηθοποιούς του Χόλιγουντ της εποχής μας. Θα είμαι από τους πρώτους που θα τρέξουν, όχι μόνο γιατί θα έβλεπα σχεδόν οτιδήποτε παίζει ο Τζόνι Ντεπ αλλά, κυρίως, γιατί ο Μάικλ Μαν είναι ένας απ’ τους δυο τρεις μεγαλύτερους Αμερικανούς σκηνοθέτες που δουλεύουν αυτήν τη στιγμή στο Χόλιγουντ, πράγμα που έχει αποδείξει επανειλημμένα με τις ταινίες του, όπως το Collateral, το Alli και το παλιότερο Heat.
Μυρτώ Αθανασοπούλου

»Θέλω πολύ να δω το live των Faith No More στην Αθήνα, που μόλις ανακοινώθηκε, έστω κι αν χρειαστεί να αλλάξω το πρόγραμμα των διακοπών μου. Οι Mike Bordin, Roddy Bottum, Bill Gould, Jon Hudson και φυσικά ο μέγας Mike Patton θα είναι στις 10 Αυγούστου σε άγνωστο μέχρι στιγμής χώρο. Αν κρίνει κανείς από τις πρώτες εικόνες στο YouTube και τις εντυπώσεις από την επιστροφή τους στο Brixton Academy μετά από 11 χρόνια, μάλλον θα πρέπει να γυρίσουμε άρον άρον στην Αθήνα…
M. Hulot

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Πίτερ Τζάκσον, η Κέιτ Μπλάνσετ και η Τίλντα Σουίντον σε τρεις μεγάλες συζητήσεις στις Κάννες

Πολιτισμός / Η Κέιτ Μπλάνσετ, η Τίλντα Σουίντον και ο Πίτερ Τζάκσον σε τρεις μεγάλες συζητήσεις στις Κάννες

Το Φεστιβάλ των Καννών ανακοίνωσε τα φετινά του «Rendez-vous», φέρνοντας στη σκηνή τρεις πολύ διαφορετικές μορφές του σύγχρονου σινεμά: τον Πίτερ Τζάκσον, την Κέιτ Μπλάνσετ και την Τίλντα Σουίντον.
THE LIFO TEAM
Το σώμα πριν από το φόρεμα: Πέντε καλλιτέχνιδες απαντούν στο θέμα του φετινού Met Gala

Πολιτισμός / Το σώμα πριν από το φόρεμα: Πέντε καλλιτέχνιδες απαντούν στο θέμα του φετινού Met Gala

Με αφορμή το Costume Art, τη νέα έκθεση του Μητροπολιτικού Μουσείου Τέχνης της Νέας Υόρκης που συνδέεται με το φετινό Met Gala, η Vogue παρουσίασε πέντε έργα σύγχρονων γυναικών καλλιτεχνών που κοιτούν το σώμα πέρα από τη μόδα: ως εικόνα, γλυπτό, μνήμη, μητρότητα και μεταμόρφωση.
THE LIFO TEAM
Ο Θουρμπαράν στη National Gallery: Ο ζωγράφος που έκανε την ύλη να πιστεύει

Πολιτισμός / Ο Θουρμπαράν στη National Gallery: Ο ζωγράφος που έκανε την ύλη να πιστεύει στο πνεύμα

Με αφορμή τη μεγάλη έκθεση της National Gallery στο Λονδίνο, ο Φρανθίσκο ντε Θουρμπαράν επιστρέφει όχι απλώς ως ζωγράφος αγίων και μαρτυρίων, αλλά ως ο καλλιτέχνης που έκανε το φως, το ύφασμα, το νερό και ένα δεμένο αρνί να κουβαλούν το βάρος της πίστης, της σιωπής και του σώματος.
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
Το αρχαιότερο αγγλικό ποίημα βρέθηκε ξεχασμένο σε βιβλιοθήκη της Ρώμης

Πολιτισμός / Το αρχαιότερο αγγλικό ποίημα βρέθηκε ξεχασμένο σε βιβλιοθήκη της Ρώμης

Μελετητές του Trinity College Dublin εντόπισαν στην Εθνική Κεντρική Βιβλιοθήκη της Ρώμης ένα άγνωστο χειρόγραφο του Caedmon's Hymn, του ποιήματος του 7ου αιώνα που θεωρείται το αρχαιότερο σωζόμενο ποίημα στην αγγλική γλώσσα.
THE LIFO TEAM
Η Billie Eilish και ο James Cameron φέρνουν την περιοδεία Hit Me Hard and Soft σε 3D στις αίθουσες

Πολιτισμός / Η Μπίλι Άιλις και ο Τζέιμς Κάμερον μεταφέρουν την περιοδεία «Hit Me Hard and Soft» σε 3D στις κινηματογραφικές αίθουσες

Η Μπίλι Άιλις συνεργάζεται με τον Τζέιμς Κάμερον για το Billie Eilish: Hit Me Hard and Soft - The Tour (Live in 3D), μια κινηματογραφική μεταφορά της περιοδείας της που συνδυάζει συναυλιακό υλικό, στιγμές από τα παρασκήνια και την εμπειρία του 3D.
THE LIFO TEAM
ΚΑΒΑΦΗΣ ΓΛΥΠΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΩΝΑΣΗ ΑΘΗΝΑ

Πολιτισμός / Το Ίδρυμα Ωνάση παρέδωσε στον Δήμο Αθηναίων γλυπτό με τον Κ.Π. Καβάφη

Η πρόταση του γλύπτη Πραξιτέλη Τζανουλίνου αποτυπώνει τον Καβάφη καθιστό - Πρόκειται για ένα γλυπτό σε φυσικό μέγεθος, από χαλκό με πατίνα υψηλής αντοχής για εξωτερικό χώρο, που επιτρέπει στον επισκέπτη να καθίσει δίπλα στον ποιητή
THE LIFO TEAM
Η queer κωμωδία που παίρνει τον πανικό για τις τρανς τουαλέτες και τον γυρίζει ανάποδα

Πολιτισμός / “She’s the He”: Η queer κωμωδία που παίρνει τον πανικό για τις τρανς τουαλέτες και τον γυρίζει ανάποδα

Το She’s the He μετατρέπει το ηθικό πανικό για τις τρανς τουαλέτες σε κωμωδία για τη φιλία, το coming out και τη χαρά της τρανς ορατότητας, έπειτα από μια δύσκολη διαδρομή προς τις αίθουσες σε μια ολοένα πιο εχθρική πολιτική συγκυρία στις ΗΠΑ.
THE LIFO TEAM
Ο Διάβολος Φοράει Prada 2 γύρισε στο Runway και οι πρώτες αντιδράσεις είναι απρόσμενα θετικές

Πολιτισμός / Ο Διάβολος Φοράει Prada 2 επέστρεψε και οι πρώτες αντιδράσεις είναι απρόσμενα θετικές

Λίγο πριν από την έξοδο της ταινίας στις αίθουσες, οι πρώτες αντιδράσεις για το The Devil Wears Prada 2 μιλούν για ένα σίκουελ που επιστρέφει στη Μιράντα, την Άντι, την Έμιλι και τον κόσμο του Runway, αλλά με το βλέμμα στη σημερινή κρίση των μίντια.
THE LIFO TEAM
Δαίμονες, άγγελοι και αποκαλύψεις: Ο William Blake φτάνει για πρώτη φορά στην Ιρλανδία

Πολιτισμός / Δαίμονες, άγγελοι και αποκαλύψεις: Ο William Blake φτάνει για πρώτη φορά στην Ιρλανδία

Η έκθεση "William Blake: The Age of Romantic Fantasy" στη National Gallery of Ireland παρουσιάζει περισσότερα από 100 έργα του Blake και των συγχρόνων του, φέρνοντας στο Δουβλίνο έναν κόσμο ρομαντικής φαντασίας, γοτθικού τρόμου, πολιτικής αναταραχής και πνευματικής έντασης
THE LIFO TEAM