Ice Age 3, Faith No More

Ice Age 3, Faith No More Facebook Twitter
0

» Περιμένω την ταινία Η Εποχή των Παγετώνων 3: Η Αυγή των Δεινοσαύρων, που ανοίγει στις αθηναϊκές αίθουσες την 1η Ιουλίου. Ο λόγος δεν είναι μόνο το γεγονός πως η συγκεκριμένη ταινία κινουμένων σχεδίων θα είναι το τρίτο sequel σε μια από τις πιο ωραίες και οπτικά προηγμένες animated movies όλων των εποχών αλλά και το ασταμάτητο γέλιο για μικρούς και μεγάλους, σε συνδυασμό με high tech animation και φοβερούς διαλόγους. Ένας ακόμα βασικός λόγος που την περιμένω είναι ότι θα παίξει στις αίθουσες σε μορφή Dolby 3d. Το νέο αυτό σύστημα αναβαθμίζει σημαντικά παλαιότερες μη πρακτικές εφαρμογές της τρισδιάστατης τεχνολογίας, όπως η χρήση ασημένιας οθόνης, ενώ το φίλτρο του συστήματος, το οποίο είναι ένας δίσκος δύο χρωματικών φίλτρων, είναι εγκατεστημένο μέσα στην ψηφιακή μηχανή προβολής, με αποτέλεσμα την υψηλότερη ευκρίνεια εικόνας. Επίσης, τα γυαλιά του Dolby 3D χρησιμοποιούν κυρτά κρύσταλλα για να μειώνονται οι αντανακλάσεις και να εφαρμόζονται άνετα πάνω σε γυαλιά μυωπίας. Η Dolby έχει φροντίσει ώστε ο θεατής να μην κουράζεται με τη χρήση των γυαλιών αλλά, αντιθέτως, να ξεχνάει ότι τα φοράει. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει την Εποχή των Παγετώνων 3: Η Αυγή των Δεινοσαύρων φορώντας τα γυαλιά Dolby 3D στους πολυκινηματογράφους Odeon Kosmopolis (Μαρούσι), Odeon Starcity (Νέος Κόσμος), Odeon Πλατεία (Θεσσαλονίκη) και Odeon Talos (Ηράκλειο Κρήτης).
Μιχάλης Μιχαήλ

»Περιμένω την Πέμπτη 2 Ιουλίου, ημέρα που θα κάνει πρεμιέρα η νέα ταινία του Μάικλ Μαν Public Enemies στην Ελλάδα. Η ταινία μιλάει για το διάσημο ληστή τραπεζών Τζον Ντίλιντζερ, που έδρασε στο Σικάγο στη δεκαετία του ’20 και του ’30, ρόλο που παίζει ο Τζόνι Ντεπ. Τον πράκτορα του FBI-νέμεση του Ντίλιντζερ ενσαρκώνει ο Κρίστιαν Μπέιλ, και είναι η πρώτη φορά που παίζουν μαζί δύο απ’ τους καλύτερους ηθοποιούς του Χόλιγουντ της εποχής μας. Θα είμαι από τους πρώτους που θα τρέξουν, όχι μόνο γιατί θα έβλεπα σχεδόν οτιδήποτε παίζει ο Τζόνι Ντεπ αλλά, κυρίως, γιατί ο Μάικλ Μαν είναι ένας απ’ τους δυο τρεις μεγαλύτερους Αμερικανούς σκηνοθέτες που δουλεύουν αυτήν τη στιγμή στο Χόλιγουντ, πράγμα που έχει αποδείξει επανειλημμένα με τις ταινίες του, όπως το Collateral, το Alli και το παλιότερο Heat.
Μυρτώ Αθανασοπούλου

»Θέλω πολύ να δω το live των Faith No More στην Αθήνα, που μόλις ανακοινώθηκε, έστω κι αν χρειαστεί να αλλάξω το πρόγραμμα των διακοπών μου. Οι Mike Bordin, Roddy Bottum, Bill Gould, Jon Hudson και φυσικά ο μέγας Mike Patton θα είναι στις 10 Αυγούστου σε άγνωστο μέχρι στιγμής χώρο. Αν κρίνει κανείς από τις πρώτες εικόνες στο YouTube και τις εντυπώσεις από την επιστροφή τους στο Brixton Academy μετά από 11 χρόνια, μάλλον θα πρέπει να γυρίσουμε άρον άρον στην Αθήνα…
M. Hulot

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από τη Μέδουσα μέχρι το κλιματικό άγχος: γιατί ο Οβίδιος είναι παντού ξανά

Πολιτισμός / Από τη Μέδουσα μέχρι τη κλιματική αλλαγή: γιατί ο Οβίδιος είναι παντού ξανά

Με αφορμή την έκθεση “Metamorphoses” στο Rijksmuseum, οι Μεταμορφώσεις του Οβίδιου επιστρέφουν στο προσκήνιο ως ένα έργο που μιλά ξανά με εκπληκτική ακρίβεια για τη βία, την ταυτότητα, την εξουσία και τον φόβο μιας εποχής διαρκούς αλλαγής.
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
Ο Ραφαήλ και η δύσκολη επιστροφή της ομορφιάς

Πολιτισμός / Ο Ραφαήλ και η δύσκολη επιστροφή της ομορφιάς

Με τη μεγάλη έκθεση “Raphael: Sublime Poetry”, το Met δεν παρουσιάζει απλώς μια φιλόδοξη έκθεση για τον Ραφαήλ, αλλά προσπαθεί να τον φέρει ξανά κοντά σε ένα κοινό που σήμερα συγκινείται πιο εύκολα από το ατελές παρά από το άψογο.
THE LIFO TEAM
Ο Ryan Gosling θα πρωταγωνιστήσει στην επόμενη ταινία των Daniels

Πολιτισμός / Ο Ryan Gosling θα πρωταγωνιστήσει στην επόμενη ταινία των Daniels

Ο Ryan Gosling ενώνεται με τους Daniels, το οσκαρικό δίδυμο πίσω από το Everything Everywhere All at Once, για τη νέα τους ταινία στη Universal, που παραμένει ακόμη χωρίς τίτλο και αναμένεται να ξεκινήσει γυρίσματα το καλοκαίρι στο Λος Αντζελες.
THE LIFO TEAM
Ένα άλλο Guernica στέκεται τώρα απέναντι από το Guernica του Picasso στη Μαδρίτη

Πολιτισμός / Ένα άλλο Guernica στέκεται τώρα απέναντι από το Guernica του Πικάσο στη Μαδρίτη

Το Reina Sofia φέρνει για πρώτη φορά εκτός Νότιας Αφρικής το African Guernica του Dumile Feni και το τοποθετεί απέναντι από το Guernica του Πικάσο, σε μια έκθεση που ξανανοίγει τη συζήτηση για τη βία, τη μνήμη και το ποια έργα γράφουν τελικά την ιστορία της τέχνης.
THE LIFO TEAM
15 πολιτιστικές εκδηλώσεις γι’ αυτήν την εβδομάδα (26/3-1/4)

Πολιτισμός / 15 πολιτιστικές εκδηλώσεις γι’ αυτήν την εβδομάδα (26/3-1/4)

Από δυνατά techno sets και ζωντανές μουσικές εμπειρίες μέχρι θέατρο, εκθέσεις και φεστιβάλ, η Αθήνα αυτή την εβδομάδα προσφέρει ένα πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα που καλύπτει κάθε διάθεση και γούστο.
ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ
Ενα από τα σημαντικότερα έργα του Picasso βρίσκεται στην Τεχεράνη ενώ ο πόλεμος συνεχίζεται

Πολιτισμός / Ενα από τα σημαντικότερα έργα του Πικάσο βρίσκεται στην Τεχεράνη ενώ ο πόλεμος συνεχίζεται

Το The Painter and His Model του Picasso, αγορασμένο από το Ιράν το 1977, βρίσκεται σήμερα στην Τεχεράνη, κουβαλώντας πάνω του την ιστορία του πετρελαίου, της επανάστασης και της εύθραυστης ζωής της τέχνης σε καιρό πολέμου.
THE LIFO TEAM
Παναγία μου ένα παιδί! Το νέο απόκτημα του Met έγινε viral γιατί το internet είδε στον baby Jesus του έναν μικρό σταρ του feed

Πολιτισμός / Παναγιά μου, ένα παιδί! Το νέο απόκτημα του Met έγινε viral γιατί το internet κόλλησε με τον μικρό Χριστό του

Το νέο απόκτημα του Met έγινε viral όταν οι χρήστες του Instagram άρχισαν να σχολιάζουν τον ασυνήθιστα στιλιζαρισμένο baby Jesus του πίνακα με όρους καθαρά σημερινού internet.
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
Η Chloë Sevigny, η Pamela Anderson, η Bella Hadid και η Gwyneth Paltrow στο νέο βιβλίο της Brianna Capozzi

Πολιτισμός / Η Κλοέ Σεβινί, η Σελένα Γκομέζ και η Γκουίνεθ Πάλτρου σε ένα νέο photobook

Το Womanizer, το νέο λεύκωμα της Brianna Capozzi, συγκεντρώνει γνωστές γυναικείες παρουσίες σε εικόνες γεμάτες ερωτισμό, χιούμορ και αυτονομία. Το βιβλίο κυκλοφορεί από τη Rizzoli με πρόλογο της Chloë Sevigny.
THE LIFO TEAM