Η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ ήταν ανάμεσα στους ελάχιστους καλεσμένους του πριβέ δείπνου για τον Ομπάμα

Η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ ήταν ανάμεσα στους ελάχιστους καλεσμένους του πριβέ δείπνου για τον Ομπάμα Facebook Twitter
0

Η J.K. Rowling, η δημιουργός του Χάρι Πότερ, ήταν όπως αποκαλύπτεται μια από τους λίγους καλεσμένους που βρέθηκαν σε δείπνο που παρετέθη για τον ισχυρό παγκόσμιο ηγέτη των ΗΠΑ. Το Σάββατο, λίγο πριν ολοκληρωθεί η επίσκεψη του Μπάρακ Ομπάμα στο Λονδίνο, περίπου 12 σημαντικές προσωπικότητες κλήθηκαν να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι ενός πριβέ δείπνου στη βρετανική πρωτεύουσα.

Η εκπρόσωπος της Rowling επιβεβαίωσε την είδηση πως η δημοφιλής συγγραφέας έδωσε το "παρών" στο ιδιωτικό δείπνο που έγινε στην κατοικία του πρέσβη των ΗΠΑ στο Λονδίνο. Μεταξύ των εκλεκτών καλεσμένων ήταν και ο  Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον.

Σημειώνεται πως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που οι δύο προσωπικότητες συναντώνται καθώς το 2009, κατά τη σύνοδο κορυφής των G20, ο Ομπάμα είχε την πρώτη  συνάντηση με την Rowling. Στη συνέχεια, το 2010, η Rowling επισκέφθηκε το Λευκό Οίκο και διάβασε ένα απόσπασμα του Harry Potter στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τον εορτασμό του Πάσχα.

 

Πολλές λεπτομέρειες σχετικά με το δείπνο στο Λονδίνο και τις μεταξύ τους συνομιλίες δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα, αλλά τα βρετανικά Μέσα σημειώνουν πως ο Ομπάμα και η συγγραφέας συνδέονται με μια βαθιά φιλία η οποία στηρίζεται σε αμοιβαία εκτίμηση και σεβασμό. 

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ νωρίτερα το Σάββατο είχε επισκεφθεί τo Shakespeare's Globe Theatre με αφορμή την 400η επέτειο από το θάνατο του θεατρικού συγγραφέα.

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Ιστορία την αδίκησε: Το μυστήριο 400 χρόνων γύρω από τη γυναίκα και τον γιο του Σαίξπηρ

Πολιτισμός / Η Ιστορία την αδίκησε: Το μυστήριο 400 χρόνων γύρω από τη γυναίκα και τον γιο του Σαίξπηρ

Η ταινία «Hamnet» ρίχνει φως στην οικογενειακή ζωή του Σαίξπηρ και της Άγκνες και στην τραγική απώλεια του γιου τους, βάζοντας τη φαντασία να καλύψει τα ιστορικά κενά για να αναδείξει το πένθος, την αγάπη και τη δύναμη ενός υποτιμημένου και σε πολλούς άγνωστου χαρακτήρα
LIFO NEWSROOM
προτομή της Νεφερτίτης Αίγυπτος Βερολίνο

Πολιτισμός / Βερολίνο: Η Νεφερτίτη είναι «αμετακίνητη» παρά τις εκκλήσεις της Αιγύπτου

Παρότι κατά καιρούς διατυπώνονται δημόσιες εκκλήσεις για επαναπατρισμό, το ίδρυμα που κατέχει το έργο υποστηρίζει ότι η προτομή είναι τόσο εύθραυστη ώστε να θεωρείται «αμετακίνητη»
LIFO NEWSROOM