Η Σαουδική Αραβία μετατρέπει την Αλ Ούλα σε τουριστική και πολιτιστική όαση

Η Σαουδική Αραβία μετατρέπει την Αλ Ούλα σε τουριστική και πολιτιστική όαση Facebook Twitter
Η όαση της Αλ Ούλα μετά τη διαμόρφωσή της | | Courtesy The Royal Commission for Al Ula (RCU)
0

Η Σαουδική Αραβία παρουσίασε το γενικό σχέδιο για το τεράστιο πολιτιστικό της έργο στην Aλ Ούλα μια πόλη της περιφέρειας της Μεδίνα στη βορειοδυτική Σαουδική Αραβία. Καλύπτει μια έκταση 29.261 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Σταυροδρόμι εμπορικών δρόμων κάποτε και γεμάτη αρχαιολογικούς θησαυρούς χτίστηκε τον 6ο π.Χ. αιώνα και σήμερα είναι ένα από τα μεγαλύτερα και παλαιότερα πολιτιστικά τοπία του κόσμου.

Ο στόχος του φιλόδοξου αυτού προγράμματος είναι η ανάπτυξη της περιοχής για την προστασία, τη διατήρηση και την αναζωογόνησή της με βιώσιμο τρόπο.

Με επικεφαλής τον Ισπανό αρχαιολόγο Χοσέ Ιγκνάσιο Γκαλέγκο Ρεβίλα που είναι ο εκτελεστικός διευθυντής του έργου, το σχέδιο θα επικεντρωθεί στη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής με 15 νέα πολιτιστικά αγαθά, συμπεριλαμβανομένων γκαλερί, μουσείων και εκπαιδευτικών κέντρων και περιλαμβάνει συνεργασίες με επιστημονικά ινστιτούτα και μουσεία σε όλο τον κόσμο. Ένας διεθνής διαγωνισμός θα ξεκινήσει τον Απρίλιο του 2022 για την επιλογή αρχιτέκτονα για το Kingdoms Institute, ένα διεθνές κέντρο μελέτης της αρχαιολογίας της ιστορίας της Αραβικής Χερσονήσου από την Προϊστορική εποχή.

Με τίτλο «Ταξίδι μέσω του χρόνου», το γενικό σχέδιο θα θέσει τα θεμέλια για τον συνολικό μετασχηματισμό της περιοχής σε τουριστικό και πολιτιστικό πόλο. Το σύνολο του έργου, που έχει προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί σε τρία στάδια μεταξύ του 2023, 2030 και 2035, είναι προϋπολογισμού 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η Σαουδική Αραβία μετατρέπει την Αλ Ούλα σε τουριστική και πολιτιστική όαση Facebook Twitter
Η πόλη θα αναπτυχθεί πολιτιστικά και τουριστικά | Courtesy The Royal Commission for Al Ula (RCU)

Τον Απρίλιο του 2018, το βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας υπέγραψε ένα «ιστορικό» δεκαετές σχέδιο συνεργασίας με τη Γαλλία για την προώθηση της πολιτιστικής και τουριστικής υποδομής της περιοχής και το Ινστιτούτο που θα δημιουργηθεί θα είναι το σημαντικότερο πολιτιστικό κέντρο γνώσεων στον αραβικό κόσμο, το οποίο θα αναβαθμίσει την ιστορία της Αραβίας και θα βοηθήσει στην αναδιατύπωση του μέλλοντος ενός έθνους με την προέλευσή του να εντοπίζεται εδώ και χιλιετίες.

Τα χρήματα δεν ήταν ποτέ πρόβλημα για τη Σαουδική Αραβία, αλλά ο κορωνοϊός διέκοψε την ανάπτυξη του έργου και τους 160 ξένους μελετητές να ταξιδέψουν στη Χέγκρα, ένα από τα πιο σημαντικά κέντρα διεθνούς εμπορίου της εποχής των Nabataeans, ενός ξεχασμένου πολιτισμού της αρχαιότητας που παραμένει μέχρι σήμερα ένα μεγάλο μυστήριο.

Το γενικό σχέδιο «Ταξίδι μέσω του χρόνου» επικεντρώνεται στην παλιά πόλη της Αλ Ούλα και στην «Πολιτιστική Όαση», όπου διεξάγεται αρχαιολογική, ανθρωπολογική, βοτανική και γενετική έρευνα για την αρχαία αρχιτεκτονική, τη γεωργία και τους υδάτινους πόρους προκειμένου η γνώση που θα αντληθεί να μπορέσει να εξυπηρετήσει τα σημερινά γεωργικά και υδρολογικά συστήματα, τη συντήρηση και την αρχιτεκτονική των κτιρίων και να βοηθήσουν στη διάσωση της όασης της περιοχής.

Η Σαουδική Αραβία μετατρέπει την Αλ Ούλα σε τουριστική και πολιτιστική όαση Facebook Twitter
Η πόλη θα αναπτυχθεί πολιτιστικά και τουριστικά | Courtesy The Royal Commission for Al Ula (RCU)
Η Σαουδική Αραβία μετατρέπει την Αλ Ούλα σε τουριστική και πολιτιστική όαση Facebook Twitter
Η πόλη θα αναπτυχθεί πολιτιστικά και τουριστικά μέχρι το 2023 | Courtesy The Royal Commission for Al Ula (RCU)
Η Σαουδική Αραβία μετατρέπει την Αλ Ούλα σε τουριστική και πολιτιστική όαση Facebook Twitter
Το αμφιθέατρο δίπλα στα αρχαία ερείπια | Courtesy The Royal Commission for Al Ula (RCU)
Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Superman, καρχαρίες και Νταλί από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Superman, καρχαρίες και Νταλί από αύριο στους κινηματογράφους

Η πρώτη ταινία του αναγεννημένου διευρυμένου σύμπαντος της DC, ο υβριδικός μεταμεσονύκτιος χαβαλές του «Dangerous Animals» και το χιτσκοκικό «Spellbound», με την ονειρική σεκάνς ανθολογίας που σχεδίασε ο Σαλβαδόρ Νταλί, ξεχωρίζουν από το πρόγραμμα αυτής της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Μάικλ Ντάγκλας: «Δεν έχω καμία πρόθεση να ξαναπαίξω – Έπρεπε να σταματήσω»

Πολιτισμός / Μάικλ Ντάγκλας: «Δεν έχω καμία πρόθεση να ξαναπαίξω – Έπρεπε να σταματήσω»

Ο 80χρονος ηθοποιός και παραγωγός δηλώνει ότι είναι ευτυχισμένος μακριά από το κινηματογραφικό πλατό, μετά από σχεδόν 60 χρόνια αδιάκοπης δουλειάς – «Μου αρκεί να βλέπω τη σύζυγό μου να παίζει»
LIFO NEWSROOM
Ανακαλύφθηκε αρχαία πόλη 3.500 ετών στο Περού: Το Peñico και ο μυστηριώδης πολιτισμός Caral

Πολιτισμός / Ανακαλύφθηκε αρχαία πόλη 3.500 ετών στο Περού: Το Peñico και ο μυστηριώδης πολιτισμός Caral

Αρχαιολόγοι εντόπισαν την αρχαία πόλη Peñico στη βόρεια επαρχία Barranca του Περού - Η ανακάλυψη αποκαλύπτει σημαντικά στοιχεία για τον πολιτισμό Caral, τον αρχαιότερο της Αμερικής, και τη σύνδεσή του με τις πρώιμες κοινωνίες των Άνδεων και του Αμαζονίου
LIFO NEWSROOM
Όζι Όζμπορν: Όλα όσα έγιναν στο μεγάλο φινάλε των Black Sabbath

Πολιτισμός / Όζι Όζμπορν: Όλα όσα έγιναν στο μεγάλο φινάλε των Black Sabbath

Η συναυλία «Back To The Beginning» χαρακτηρίστηκε ως η "τελευταία υπόκλιση" για τον άνθρωπο που θεωρείται ο «πατέρας» του heavy metal έπειτα από αρκετά χρόνια προβλημάτων υγείας, συμπεριλαμβανομένης της νόσου του Πάρκινσον
LIFO NEWSROOM
Oasis: Η μεγάλη επιστροφή ως ύμνος στη βρετανική μουσική - Η αγκαλιά των αδελφών Γκάλαχερ επί σκηνής

Πολιτισμός / Oasis: Η μεγάλη επιστροφή ως ύμνος στη βρετανική μουσική - Η αγκαλιά των αδελφών Γκάλαχερ επί σκηνής

Το συγκρότημα επανενώθηκε επί σκηνής έπειτα από 16 χρόνια - Ένα σετ γεμάτο ύμνους της βρετανικής μουσικής, πάθος, χιούμορ και η αγκαλιά που περίμεναν όλοι
LIFO NEWSROOM