ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Η Ναόμι Κάμπελ αποκάλυψε ρατσιστικό περιστατικό σε ξενοδοχείο

Η Ναόμι Κάμπελ αποκάλυψε ρατσιστικό περιστατικό σε ξενοδοχείο Facebook Twitter
0

Το διάσημο μοντέλο Ναόμι Κάμπελ υποστήριξε πως έπεσε θύμα ρατσισμού και πως δεν της επέτρεψαν την είσοδο σε ξενοδοχείο στο νότο της Γαλλίας, επειδή είναι μαύρη.

Σε μια συνέντευξη στο Paris Match, το μοντέλο είπε ότι αυτή και ένας μαύρος φίλος της, μπλοκαρίστηκαν από την είσοδο σε ξενοδοχείο, το οποίο δεν κατονόμασε, παρά το γεγονός πως είχαν προσκληθεί στην εκδήλωση. Είπε ότι το προσωπικό στην είσοδο τους είπε ότι ο χώρος ήταν γεμάτος, αλλά την ίδια ώρα άφηναν άλλους να μπαίνουν στο χώρο.

Η Κάμπελ χαρακτήρισε το περιστατικό εξοργιστικό και εκτιμά πως είχε να κάνει με ρατσισμό ενώ πρόσθεσε ότι τέτοια περιστατικά την ενέπνευσαν να συνεχίσει να εκφράζεται και να υψώνει τη φωνή της κατά των διακρίσεων. Είπε ότι θέλει να βοηθήσει τη νέα γενιά μοντέλων, συμβουλεύοντάς τα να μην αφήσουν κανέναν να καταπατήσει την αυτοεκτίμησή τους.

«Ήμουν πρόσφατα σε μια πόλη στο νότο της Γαλλίας, ενώ διεξάγονταν το φεστιβάλ των Καννών, όπου ήμουν προσκληθεί να συμμετάσχω σε μια εκδήλωση σε ένα ξενοδοχείο που θα παραμείνει ανώνυμο», δήλωσε. «Δεν ήθελαν να μας αφήσουν να μπούμε,  λόγω του χρώματος του δέρματός μας. Αυτός ο τύπος στην πόρτα έλεγε ότι ο χώρος ήταν γεμάτος. Αλλά άφηνε άλλους να μπαίνουν μέσα», είπε χωρίς να δίνει ωστόσο περισσότερες λεπτομέρειες.

Πολιτισμός
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Πρόεδρος, μια ταινία-σκάνδαλο κι ένας εμφύλιος πόλεμος από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Ο Πρόεδρος, μια ταινία-σκάνδαλο κι ένας εμφύλιος πόλεμος από αύριο στους κινηματογράφους

Το πολυσυζητημένο Civil War του Άλεξ Γκάρλαντ, η νέα πρόκληση της Κατρίν Μπρεγιά και η βαμπιρομπαλαρίνα Abigail ξεχωρίζουν από το πρόγραμμα αυτής της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Ολυμπιακοί αγώνες 2024: Ξεκίνησε το ταξίδι της ολυμπιακής φλόγας από την Αρχαία Ολυμπία

Πολιτισμός / Ολυμπιακοί αγώνες 2024: Μετά την αφή ξεκίνησε το ταξίδι της ολυμπιακής φλόγας από την Αρχαία Ολυμπία

Τι έγινε στην τελετή αφής των Ολυμπιακών Αγώνων 2024 - Η πρωθιέρεια Μαίρη Μηνά παρέδωσε τη φλόγα στον πρώτο λαμπαδηδρόμο -χρυσό Ολυμπιονίκη της κωπηλασίας- Στέφανο Ντούσκο
NEWSROOM
2ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής

Πολιτισμός / 2ο Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής: 50 συναυλίες και καλλιτεχνικές δράσεις από την Κυριακή των Βαΐων ως τη Μεγάλη Τρίτη

Το Φεστιβάλ επιστρέφει σε χώρους ξεχωριστούς, ιδιαίτερους και κατανυκτικούς, προσεγγίζοντας πολυάριθμες και απρόσμενες πτυχές της σχέσης θρησκευτικής λατρείας και μουσικής.
NEWSROOM