«Η Αγκαλιά»: Ένα μνημείο με χέρια χωρίς σώματα για τον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ και τη σύζυγό του

«Η Αγκαλιά»: Ένα μνημείο με χέρια χωρίς σώματα για τον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ και τη σύζυγό του Facebook Twitter
0

Ένα χάλκινο γλυπτό ύψους επτά μέτρων, μνημείο στον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ και τη σύζυγό του, την Αμερικανή συγγραφέα Κορέτα Σκοτ Κινγκ, θα αποκαλυφθεί τον Οκτώβριο του 2022 στο παλαιότερο δημόσιο πάρκο των ΗΠΑ.

«Η Αγκαλιά» σχεδιάστηκε από τον καλλιτέχνη Χανκ Γουίλις Τόμας σε συνεργασία με ομάδα αρχιτεκτόνων από τη MASS Design Group για λογαριασμό του Boston Common.

Αναπαριστά δύο ζευγάρια χέρια χωρίς σώματα, σε μια τρυφερή αγκαλιά, μια χειρονομία που βασίζεται σε φωτογραφία του ζεύγους να σφίγγει ο ένας τον άλλον στην αγκαλιά του, μετά τη βράβευση του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ με το Νόμπελ Ειρήνης του 1964.

«Η Αγκαλιά»: Ένα μνημείο με χέρια χωρίς σώματα για τον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ και τη σύζυγό του Facebook Twitter
«Η Αγκαλιά»: Ένα μνημείο με χέρια χωρίς σώματα για τον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ και τη σύζυγό του Facebook Twitter
«Η Αγκαλιά»: Ένα μνημείο με χέρια χωρίς σώματα για τον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ και τη σύζυγό του Facebook Twitter

Το γλυπτό θα τοποθετηθεί σε μια καινούργια πλατεία που θα πάρει το όνομά της από την πορεία του Δρος Κινγκ το 1965 από τη βοστονέζικη γειτονιά Roxbury μέχρι το Boston Common. Η πορεία έγινε την επομένη της ομιλίας του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ στο Massachusetts State House υπέρ της κατάργησης των φυλετικών διακρίσεων στα σχολεία.

Ο μήνας για τα αποκαλυπτήρια του μνημείου στο ζεύγος Κινγκ επελέγη για να συμπέσει με το συνέδριο στη Βοστώνη με θέματα μουσικής, τεχνών και εκπαίδευσης πολιτών με επίκεντρο τη δικαιοσύνη σε φυλετικό και οικονομικό επίπεδο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπουργείο Πολιτισμού: Θωράκιση του αρχαιολογικού χώρου των Δελφών από κεραυνικά πλήγματα

Πολιτισμός / Υπουργείο Πολιτισμού: Θωράκιση του αρχαιολογικού χώρου των Δελφών από κεραυνικά πλήγματα

«Η προστασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς προϋποθέτει την ασφάλεια επισκεπτών και εργαζομένων, εφαρμόζοντας σύγχρονες, επιστημονικά και τεχνολογικά τεκμηριωμένες λύσεις, για την πρόληψη και αντιμετώπιση των φυσικών κινδύνων» δήλωσε η Λίνα Μενδώνη
LIFO NEWSROOM
Κατερίνα Γιουλάκη: Το συγκινητικό «αντίο» της Φίνος Φιλμ – «Αγαπήθηκε βαθιά από κοινό τεσσάρων δεκαετιών»

Πολιτισμός / Κατερίνα Γιουλάκη: Το συγκινητικό «αντίο» της Φίνος Φιλμ – «Αγαπήθηκε βαθιά από κοινό τεσσάρων δεκαετιών»

«Η Κατερίνα Γιουλάκη ήταν μια ηθοποιός με ψυχή και ταλέντο, που κατάφερε κάτι άπιαστο: να αγαπηθεί βαθιά και αυθεντικά από κοινό τεσσάρων δεκαετιών χωρίς να φθαρεί στο πέρασμα του χρόνου»
LIFO NEWSROOM