Hotel Experience: Τα πρώτα highlights του συνεδρίου που ενώνει ξενοδόχους, επιχειρηματίες του τουρισμού και αρχιτέκτονες

Tα πρώτα δ Facebook Twitter
0

Σε περίπου ένα μήνα, στις 5 Οκτωβρίου, το συνέδριο Hotel Experience αναμένεται να υποδεχθεί εκατοντάδες επισκέπτες και συνέδρους που θα βιώσουν μια μοναδική εμπειρία μέσα από πρόσβαση σε στρατηγικές, best cases και καινοτόμες ιδέες που σκιαγραφούν την επόμενη μέρα στον τουρισμό, με "ξεναγούς" μερικούς από τους σημαντικότερους και πιο ενδιαφέροντες εκπροσώπους του χώρου.

Για δύο μέρες, το Ωδείο Αθηνών θα δώσει βήμα σε ονόματα με διεθνή απήχηση και καριέρα που απαριθμεί διακρίσεις και αναγνώριση. Ανάμεσα στα ονόματα που ανακοινώθηκαν για την πρώτη μέρα, 5 Οκτωβρίου, συναντάμε τον ιδρυτή της αλυσίδας ξενοδοχείων 25 Hours Hotels, διεθνείς star σχεδιαστές όπως η Paola Navone, ο Werner Aisslinger και οι Melita Skamnaki και Wilhelm Finger του γραφείου Double Decker στο Λονδινο, τον Serdar Kutucu, πρώην Chief Operating Officer στα «Design Hotels» και νυν Διευθύνοντα Σύμβουλο της Slowness και τον Leon Avigad, συνιδρυτή της αλυσίδας Brown Hotels.

Το συνεδριακό σκέλος του Hotel Experience είναι ένα καινοτόμο event που ενώνει ξενοδόχους, επιχειρηματίες του τουρισμού και αρχιτέκτονες για να συζητήσουν τις μελλοντικές τάσεις και προκλήσεις του κλάδου. Με έναν γρήγορο και δυναμικό ρυθμό, που αντικατοπτρίζει την εποχή των σύντομων βίντεο και των reels, το event επικεντρώνεται στην παροχή ουσιαστικών και πρακτικών γνώσεων και στρατηγικών, αξιοποιώντας την πολυφωνία κορυφαίων ηγετών του χώρου.


Πώς διαμορφώνεται το μέλλον του τουρισμού σε σχέση με τις κοινότητες και το περιβάλλον; Ποια θα είναι τα χαρακτηριστικά του ξενοδοχείου του αύριο; Και πώς η εμπειρία μπορεί να λειτουργήσει ως καταλύτης που ενισχύει την αλληλεπίδραση μεταξύ πελατών, εργαζομένων και τοπικών κοινοτήτων, δημιουργώντας αξία και βιωσιμότητα σε κάθε επίπεδο; 

Hotel Experience: Τα πρώτα highlights του συνεδρίου που ενώνει ξενοδόχους, επιχειρηματίες του τουρισμού και αρχιτέκτονες Facebook Twitter


Το Σάββατο 5 Οκτωβρίου στο Ωδείο Αθηνών,ο ιδρυτής της αλυσίδας Brown Hotels, Leon Avigad, θέτει το ερώτημα: «Πώς δημιουργούμε το ξενοδοχείο του μέλλοντος;» Μέσα από μια στρατηγική που εστιάζει στη δημιουργία μοναδικών και εξατομικευμένων εμπειριών, τα Brown Hotels αναδεικνύουν τον τοπικό χαρακτήρα κάθε ξενοδοχείου, συνδυάζοντας αυθεντικότητα με υψηλή ποιότητα παροχών, όπως εξαιρετική ποιότητα ύπνου, τοπικά πρωινά και μια ισορροπία μεταξύ τεχνολογίας και ανθρώπινης επαφής. Η στενή συνεργασία με τοπικούς σεφ, καλλιτέχνες και μουσικούς ενισχύει την αίσθηση της κοινότητας, προσφέροντας πολιτισμικά πλούσιες διαμονές. Παράλληλα, η εταιρεία επενδύει σε big data και AI για να κατανοήσει καλύτερα τις προτιμήσεις των πελατών και να βελτιστοποιήσει τις υπηρεσίες της, ενισχύοντας τόσο την εμπειρία των επισκεπτών όσο και τα επιχειρησιακά αποτελέσματα. 

Tα πρώτα δ Facebook Twitter
Leon Avigad


Όμως το δημιουργικό του όραμα εξελίσσεται σταθερά. Την επόμενη μέρα διερευνά σε μία συζήτηση με τον Serdar Kutucu, Διευθύνων Σύμβουλος της Slowness - μιας καινοτόμου συλλογικότητας φιλοξενίας, που επιδιώκει να επαναπροσδιορίσει τον τρόπο που ζούμε, εργαζόμαστε και αλληλεπιδρούμε – και πρώην Chief Operating Officer στα «Design Hotels». Η Slowness δίνει έμφαση στη βιωσιμότητα και την τοπική συμμετοχή, δημιουργώντας μοναδικές εμπειρίες που ενσωματώνουν τη βιολογική γεωργία, τους κοινοτικούς χώρους και τον πολιτιστικό προγραμματισμό. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το Flussbad, ένα πολυδιάστατο πολιτιστικό campus στο Βερολίνο που αναβιώνει το παλιό δημοτικό λουτρό του Lichtenberg, το οποίο λειτουργούσε κατά την εποχή της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης, προσελκύοντας χιλιάδες επισκέπτες καθημερινά. Η περιοχή αυτή μεταμορφώθηκε σε έναν πολυλειτουργικό χώρο που περιλαμβάνει εργαστήρια, χώρους διαμονής, ένα εστιατόριο, καθώς και τον Reethaus, έναν υπόγειο χώρο για καλλιτεχνικές παραστάσεις, εμπνευσμένο από την αρχιτεκτονική των αρχαίων ναών. Η ιδιαίτερη αρχιτεκτονική του και η ενσωμάτωσή του στο φυσικό τοπίο του ποταμού Spree, το καθιστούν μοναδικό, καθώς προσφέρει μια εμπειρία που συνδυάζει την ιστορία με τον σύγχρονο πολιτισμό​. Η σημασία του Flussbad έγκειται στη φιλοδοξία του να γίνει ένα παγκόσμιο σημείο αναφοράς για τη βιώσιμη αστική ανάπτυξη.

Tα πρώτα δ Facebook Twitter
Werner Aisslinger


Με συναφές πνεύμα αρχιτέκτονας Ελένη Τσιγαρίδα, επικεφαλής του γραφείου Etsi Architects, θα μιλήσει για τη «Ρούγα της Βαμβακούς», έναν παραδοσιακό ξενώνα στη Βαμβακού της Λακωνίας, που αποτελεί μέρος της πρωτοβουλίας Vamvakou Revival. Υποστηριζόμενη από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (SNF), η πρωτοβουλία αυτή στοχεύει στην αναζωογόνηση του χωριού και στη μετατροπή του σε εναλλακτικό προορισμό στην Πελοπόννησο. Οι επισκέπτες του ξενώνα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν τον τρόπο ζωής του χωριού και να γίνουν για λίγο μέρος της τοπικής κοινότητας. Το εγχείρημα δεν έχει μόνο τουριστική σημασία, αλλά και κοινωνικο-οικονομική, καθώς στοχεύει στη δημιουργία θέσεων εργασίας, στην προσέλκυση νέων κατοίκων και στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας. Αποτελεί ένα λαμπρό παράδειγμα του πώς η συνεργασία και η δημιουργικότητα μπορούν να αναζωογονήσουν ένα παραδοσιακό ελληνικό χωριό.

Tα πρώτα δ Facebook Twitter
Paola Navone


Ανάμεσα στους ομιλητές από το εξωτερικό, θα βρίσκεται ο Christoff Hoffmann, ιδρυτής της 25 Hours Hotel. Παρότι είναι αλυσίδα, κάθε 25 Hours Hotel διαθέτει μοναδικό χαρακτήρα που αντλεί έμπνευση από την τοπική κουλτούρα και ιστορία. Αυτό επιτρέπει στους επισκέπτες να βιώσουν μια πραγματικά τοπική εμπειρία, αντί μιας τυποποιημένης διαμονής. Έτσι, το design είναι κεντρικό στοιχείο της ταυτότητάς τους, αλλά όχι απλά για αισθητικούς λόγους. Ο Christoph Hoffmann θα συνομιλήσει με τα «ιερά τέρατα» του design, Paola Navone, Werner Aisslinger από το Studio Aisslinger, Melita Skamnaki και Wilhelm Finger από το γραφείο Double Decker. Η Paola Navone εργάστηκε στο 25hours Hotel Piazza San Paolino στη Φλωρεντία, Ιταλία. Ο σχεδιασμός της για αυτό το ξενοδοχείο ήταν εμπνευσμένος από τη «Θεία Κωμωδία» του Δάντη, όπου έπαιξε με τα θέματα του παραδείσου και της κόλασης. Το εσωτερικό του ξενοδοχείου είναι ένας συνδυασμός του χαρακτηριστικού εκλεκτικού στυλ της με την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της Φλωρεντίας. Ο Werner Aisslinger με την ομάδα του Studio Aisslinger σχεδίασαν τα εσωτερικά διαφόρων 25hours Hotels, συμπεριλαμβανομένων των 25hours Hotel Zurich Langstrasse και 25hours Hotel The Circle στην Κολωνία. Στη Ζυρίχη, ο Aisslinger εισήγαγε την έννοια ενός «μικρόκοσμου», χρησιμοποιώντας μια ποικιλία από υλικά, χρώματα και υφές για να δημιουργήσει ένα μοναδικό περιβάλλον που αντικατοπτρίζει την ποικιλομορφία της περιοχής Langstrasse. Στην Κολωνία, ο σχεδιασμός του είναι εμπνευσμένος από τον ρετρο-φουτουρισμό της δεκαετίας του 1950 και 1960, μεταμορφώνοντας ένα ιστορικό κτίριο σε έναν χώρο που αποπνέει τόσο νοσταλγία όσο και προοδευτική ματιά στο μέλλον. Η Melita Skamnaki και ο Wilhelm Finger των Double Decker ανέλαβαν τον σχεδιασμό και την επιμέλεια του 25hours Hotel One Central στο Ντουμπάι. Η δουλειά τους επικεντρώθηκε στη δημιουργία ενός ζωντανού και πολιτισμικά πλούσιου περιβάλλοντος που αντανακλά τη διαφορετικότητα και τη δυναμική φύση του Ντουμπάι. 

Tα πρώτα δ Facebook Twitter
Melita Skamnaki και Wilhelm Finger


Οι εκπρόσωποι του Studio Double Decker από το Λονδίνο, θα παρουσιάσουν ακόμα σε ένα keynote τη σημασία της επιμέλειας συλλογών τέχνης που δεν ακολουθούν απλώς τις πρόσκαιρες τάσεις, αλλά αντέχουν στον χρόνο και αποτελούν διαχρονικά περιουσιακά στοιχεία ενός brand. 


Πριν το μεγάλο πάρτυ του event, η μέρα κλείνει με ένα video – περιήγηση του Kirios Criton από τα πρώτα design ξενοδοχεία της Νέας Υόρκης, στην Ομόνοια του σήμερα.

Η παρακολούθηση είναι δωρεάν, με προκράτηση θέσης στο www.hotelexperience.gr.

 


 

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΣΠΑΝΙΑ ΚΑΝΟΝΙ ΚΑΛΟΣ ΚΑΚΟΣ ΑΣΧΗΜΟΣ

Πολιτισμός / «Δεν είχαμε ιδέα»: Το κανόνι από τον «Καλό, τον Κακό και τον Άσχημο» βρέθηκε σε μουσείο της Ισπανίας

Πρόκειται για το κανόνι που χρησιμοποιείται σε μία από τις πιο γνωστές σκηνές της ταινίας, όταν ο χαρακτήρας του Κλιντ Ίστγουντ ανάβει ατάραχος το φυτίλι με το πούρο του για να σταματήσει τον Τούκο (Ίλαϊ Γουάλακ)
THE LIFO TEAM
Ο Ράμι Μάλεκ για το Όσκαρ του: «Σε όλο τον κόσμο οι άνθρωποι ξέρουν πώς είναι να νιώθεις μετανάστης»

Πολιτισμός / Ράμι Μάλεκ: «Σε όλο τον κόσμο οι άνθρωποι ξέρουν πώς είναι να νιώθεις μετανάστης»

Λίγο πριν την πρεμιέρα του The Man I Love του Άιρα Σακς στις Κάννες, ο Ράμι Μάλεκ μίλησε για τη νέα του ταινία, την αιγυπτιακή του καταγωγή και το βάρος του να γίνει ο πρώτος ηθοποιός αιγυπτιακής καταγωγής που κέρδισε Όσκαρ Α’ Ανδρικού Ρόλου.
THE LIFO TEAM
Ο Νίκολας Βίντινγκ Ρεφν λύγισε στις Κάννες μιλώντας για τη στιγμή που «πέθανε για 25 λεπτά»

Πολιτισμός / Ο Νίκολας Βίντινγκ Ρεφν λύγισε στις Κάννες μιλώντας για τη στιγμή που «πέθανε για 25 λεπτά»

Στη συνέντευξη Τύπου για το Her Private Hell, ο Δανός σκηνοθέτης μίλησε συγκινημένος για τη σοβαρή περιπέτεια υγείας που, όπως είπε, του έδωσε μια δεύτερη ευκαιρία και τον έκανε να επιστρέψει στο σινεμά.
THE LIFO TEAM
Η τεχνητή νοημοσύνη «ζωντανεύει» ερωτικές φωτογραφίες του 1976 στις Κάννες

Τech & Science / Η τεχνητή νοημοσύνη «ζωντανεύει» ερωτικές φωτογραφίες του 1976 στις Κάννες

Μια σειρά μικρού μήκους ταινιών, δημιουργημένων με τεχνητή νοημοσύνη από ερωτικά περιοδικά πριν από 50 χρόνια, παρουσιάστηκε στο περιθώριο των Καννών και προβάλλεται στο Cultpix, με κυκλοφορία σε Blu-ray και περιορισμένη έκδοση VHS.
THE LIFO TEAM
Η Τίλντα Σουίντον άνοιξε στην Αθήνα μια ντουλάπα γεμάτη φαντάσματα

Πολιτισμός / Η Τίλντα Σουίντον άνοιξε στην Αθήνα μια ντουλάπα γεμάτη φαντάσματα

Στο Onassis Ready, η έκθεση Ongoing και η περφόρμανς A Biographical Wardrobe μετατρέπουν τα ρούχα, τα αντικείμενα και τις καλλιτεχνικές φιλίες της Τίλντα Σουίντον σε ζωντανό αρχείο μνήμης, απώλειας και δημιουργικής συγγένειας.
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
Ο Γουίστλερ έκανε την ομορφιά σκηνικό, σκάνδαλο και καβγά

Πολιτισμός / Ο Γουίστλερ επιστρέφει στην Tate Britain: ο δανδής που έκανε τον Τάμεση ομίχλη και την ομορφιά πρόκληση

Η Tate Britain ανοίγει τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή αναδρομική του Τζέιμς ΜακΝιλ Γουίστλερ εδώ και 30 χρόνια, με τη διάσημη «Μητέρα του Γουίστλερ», τα νυχτερινά του Τάμεση και τα έργα που έκαναν την ομορφιά, την ατμόσφαιρα και την αφαίρεση να μοιάζουν προκλητικές στη βικτωριανή Βρετανία.
THE LIFO TEAM
«Πώς γίνεται η γυμνότητα να προκαλεί ακόμη;» Η Φλορεντίνα Χόλτσινγκερ ταράζει τη Μπιενάλε με τζετ σκι, καμπάνες και ούρα

Πολιτισμός / «Πώς γίνεται η γυμνότητα να προκαλεί ακόμη;» Η Φλορεντίνα Χόλτσινγκερ ταράζει τη Μπιενάλε με τζετ σκι, καμπάνες και ούρα

Στο Αυστριακό Περίπτερο της Μπιενάλε της Βενετίας, η Φλορεντίνα Χόλτσινγκερ στήνει ένα υγρό, γυμνό και άβολο θέαμα με τζετ σκι, ανθρώπινες καμπάνες και περφόρμερ μέσα σε φιλτραρισμένα ούρα.
THE LIFO TEAM
Η Κέιτ Μπλάνσετ στις Κάννες: «Θλιβερό να μιλάμε για πολέμους και γενοκτονίες μόνο στα φεστιβάλ»

Πολιτισμός / Η Κέιτ Μπλάνσετ στις Κάννες: «Θλιβερό να μιλάμε για πολέμους και γενοκτονίες μόνο στα φεστιβάλ»

Σε συζήτηση στις Κάννες, η Κέιτ Μπλάνσετ μίλησε για την Παλαιστίνη, τους πολέμους και την ευθύνη της πολιτικής, λέγοντας ότι είναι θλιβερό να γίνονται τα φεστιβάλ οι μόνοι χώροι όπου επιτέπεται να μένουν ζωντανές αυτές οι συζητήσεις.
THE LIFO TEAM
Ένα αλλόκοτο takeover του The Boy στη Στέγη

Πολιτισμός / Ένα αλλόκοτο takeover του The Boy στη Στέγη

Με τον γενικότερο τίτλο «Δεν ταξίδεψα ποτέ στην Αυστραλία» ο σκηνοθέτης και μουσικός οργανώνει μια σειρά από εκδηλώσεις. Προβολές, installations, μια συναυλία και μια έκθεση φωτογραφίας, στη Στέγη, από τις 5 ως τις 7 Ιουνίου.
THE LIFO TEAM
Η Σάρον Στόουν βρήκε το πιο κομψό «παράθυρο» στους νέους κανόνες των Καννών για γυμνότητα και υπερβολή

Πολιτισμός / Η Σάρον Στόουν βρήκε το πιο κομψό «παράθυρο» στους νέους κανόνες των Καννών για γυμνότητα και υπερβολή

Στην πρεμιέρα του Fjord, η Σάρον Στόουν εμφανίστηκε με τουαλέτα Miss Sohee και θεαματική κάπα, παίζοντας στα όρια του νέου κανονισμού των Καννών για τα υπερβολικά σέξι ρούχα.
THE LIFO TEAM
Η Νικόλ Κίντμαν, ο Μπρανκούζι και η νύχτα του 1,1 δισ. δολαρίων στη Christie’s

Πολιτισμός / Η Νικόλ Κίντμαν, ο Μπρανκούζι και η νύχτα του 1,1 δισ. δολαρίων στη Christie’s

Η Christie’s πούλησε στη Νέα Υόρκη έργα αξίας 1,1 δισ. δολαρίων μέσα σε μία νύχτα, σε μια δημοπρασία που έσπασε ρεκόρ για Μπρανκούζι, Πόλοκ και Ρόθκο. Η εικόνα που έμεινε, όμως, ήταν η Νικόλ Κίντμαν μπροστά στη χρυσή «Δαναΐδα».
THE LIFO TEAM