Απάντηση σε δημοσίευμα εφημερίδας, το οποίο αναφέρει πως στο πλαίσιο της φωτογράφισης του οίκου Dior στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης θα «επιστρατευτούν» φορτηγά, έδωσε σήμερα το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

 

Στην ανακοίνωσή του, το υπουργείο κάνει λόγο για παραποίηση γεγονότων από την «Αυγή», κατηγορώντας την εφημερίδα για σκόπιμη διαστρέβλωση επισήμων εγγράφων για τη δημιουργία εντυπώσεων.

 

«Δεν εξηγείται διαφορετικά η επιμονή στην ''πληροφορία'' ότι θα ανεβούν φορτηγά στον βράχο της Ακρόπολης, κάτι που ούτως ή άλλως είναι πρακτικά αδύνατον» σημειώνει, μεταξύ άλλων, το υπουργείο.

 

Παράλληλα, διευκρινίζει πως «τα οχήματα που θα μεταφέρουν τον εξοπλισμό, ως τη βάση του εργοταξιακού αναβατορίου πρέπει να μην ξεπερνούν τα 5μ».

 

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού:

 

​«Με αφορμή το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Αυγή», με τίτλο «Και φορτηγά και καμαρίνια στην Ακρόπολη για το γούστο του Dior», έπειτα από σχετικές διευκρινίσεις που ζητήθηκαν από  δημοσιογράφους  μετά  το εν λόγω δημοσίευμα, το Γραφείο Τύπου του ΥΠΠΟΑ διευκρινίζει τα εξής:

 

Είναι συνεχής η παραποίηση γεγονότων από την «Αυγή», κάτι που μπορεί να αποδοθεί μόνο σε σκόπιμη διαστρέβλωση επισήμων εγγράφων για τη δημιουργία εντυπώσεων. Δεν εξηγείται διαφορετικά η επιμονή στην «πληροφορία» ότι θα ανεβούν φορτηγά στον βράχο της Ακρόπολης, κάτι που ούτως ή άλλως είναι πρακτικά αδύνατον,  αλλ´ όμως η «Αυγή» επιμένει ότι έχει επιβεβαιωθεί.

 

Για την αποκατάσταση της αλήθειας, αναφέρεται παρακάτω τι προβλέπει για τη φωτογράφηση στην Ακρόπολη, η απόφαση που υπογράφεται από τη Γενική Διευθύντρια Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς, κ. Πολυξένη Αδάμ-Βελένη:

 

«Τα οχήματα που  θα χρησιμοποιηθούν για τη μεταφορά του του εξοπλισμού στη βάση του εργοταξιακού αναβατορίου-γερανού στην ανατολική κλιτύ της Ακρόπολης να μην ξεπερνούν τα 5 μ. μήκος».  Δηλαδή, τα οχήματα που θα μεταφέρουν τον  εξοπλισμό, ως τη βάση του εργοταξιακού αναβατορίου πρέπει να μην ξεπερνούν τα 5μ».