Το φιλανθρωπικό γκαλά του Έλτον Τζον για το AIDS συγκέντρωσε περισσότερα από 5,4 εκατομμύρια

Το φιλανθρωπικό γκαλά του Έλτον Τζον για το AIDS συγκέντρωσε περισσότερα από 5,4 εκατομμύρια Facebook Twitter
0

Ένα φιλανθρωπικό γκαλά με σκοπό την συγκέντρωση χρημάτων για την καταπολέμηση του ιού HIV-AIDS στην Κένυα διοργάνωσε στη Νότια Γαλλία ο Βρετανός τραγουδιστής Έλτον Τζον.


Ειδικότερα, ο Έλτον Τζον στο φιλανθρωπικό γκαλά που διοργάνωσε και στο οποίο έδωσαν το παρόν πλήθος διασημοτήτων κατάφερε να συγκεντρώσει περισσότερα από 5,40 εκατομμύρια ευρώ για την καταπολέμηση του ιού HIV - AIDS στην Κένυα.

Ο Βρετανός τραγουδιστής και τραγουδοποιός, σε ένα διάλειμμα από την αποχαιρετιστήρια παγκόσμια περιοδεία του καλωσόρισε στο γκαλά, τον φρόντμαν των Coldplay , Κρίς Μάρτιν, τον κιθαρίστα των The Who, Πιτ Τάουνσεντ, την ηθοποιό Τζόαν Κόλινς και τον Τάρον Έγκερτον που υποδύεται τον Έλτον Τζον στο «Rocketman» σε μια βίλα στο Cap d'Antibes στη Γαλλία.

Στη δημοπρασία που διοργανώθηκε για την ενίσχυση των σκοπών του Ιδρύματος Elton John Aids, οι καλεσμένοι κλήθηκαν να υποβάλουν προσφορές για μία Bentley Flying Spur First Edition σε βαθύ μπλε χρώμα – η οποία πουλήθηκε έναντι 700.000 ευρώ. 

Επίσης πουλήθηκαν ένα ρολόι Chopard, έναντι 90.000 ευρώ και ένα πακέτο διακοπών 9 ημερών σε σαλέ στο Courchevel της Ελβετίας έναντι 120.000 ευρώ.

Τα αντικείμενα που συγκέντρωσαν το μεγαλύτερο ποσό ήταν ένα τζάκετ Gucci και το πιάνο από την ταινία «Rocketman» που πουλήθηκαν μαζί έναντι ενός εκατομμυρίου ευρώ.

«Είμαστε εδώ για το Ίδρυμα Elton John AIDS, ελπίζουμε να συγκεντρώσουμε χρήματα για ανθρώπους που το χρειάζονται απεγνωσμένα για την καταπολέμηση του HIV και του AIDS»δήλωσε ο τραγουδιστής.

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με τον Κρις Μάρτιν των Coldplay να ανεβαίνει στη σκηνή και τον Σερ Έλτον Τζον να τον συνοδεύει στην ερμηνεία του «Rocketman» και του «I'm Still Standing».

Το Ίδρυμα Elton John AIDS ανακοίνωσε πέρσι το πρόγραμμα MenStar Coalition που στοχεύει στην επέκταση της διάγνωσης και της θεραπείας των λοιμώξεων από τον ιό HIV, ιδίως στην υποσαχάρια Αφρική. Το γκαλά διοργανώθηκε για να υποστηριχθεί ένα πρόγραμμα για την παροχή τεστ αυτοδιάγνωσης για τον ιό του AIDS σε 400.000 νεαρούς άνδρες στην Κένυα.

Με πληροφορίες από Reuters / ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ

Πολιτισμός / Μάνος Χατζιδάκις: «Η πλευρά Θεοδωράκη καλεί την οργανώτρια εταιρεία να κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να λήξει η διαμάχη»

Η πλευρά Θεοδωράκη πήρε θέση για τις νομικές ενέργειες από πλευράς Γιώργου Χατζιδάκι, γιου του Μάνου Χατζιδάκι, σε βάρος της εταιρείας παραγωγής
LIFO NEWSROOM
Πέθανε σε ηλικία 88 ετών ο Βρετανός θεατρικός συγγραφέας σερ Τομ Στόπαρντ

Πολιτισμός / Πέθανε σε ηλικία 88 ετών ο Βρετανός θεατρικός συγγραφέας σερ Τομ Στόπαρντ

Ο σερ Τομ Στόπαρντ έλαβε αμέτρητες διακρίσεις και τιμές κατά τη διάρκεια της μακράς καριέρας του, συμπεριλαμβανομένου του ότι χρίστηκε ιππότης από τη βασίλισσα Ελισάβετ για την προσφορά του στη λογοτεχνία
LIFO NEWSROOM
Σε δημοπρασία το εμβληματικό μοβ παλτό της Τζάκι Κένεντι Ωνάση

Πολιτισμός / Σε δημοπρασία το παλτό της Τζάκι Κένεντι Ωνάση που φορούσε τη νύχτα των εκλογών του 1960

Το πανωφόρι φορέθηκε από την Κένεντι καθώς συνόδευε τον Τζον Κένεντι στο Χαϊάνις Πορτ τη νύχτα των εκλογών του 1960 και ήταν οκτώ μηνών έγκυος στο δεύτερο παιδί της
LIFO NEWSROOM
«Θεωρώ τελείως ακατάλληλη την κυρία να πει τραγούδια μου»: Όταν ο Μάνος Χατζιδάκις έριχνε «άκυρο» και στην Αγνή Μπάλτσα

Πολιτισμός / «Θεωρώ τελείως ακατάλληλη την κυρία να πει τραγούδια μου»: Όταν ο Μάνος Χατζιδάκις έριχνε «άκυρο» και στην Αγνή Μπάλτσα

Σε ελάχιστους καλλιτέχνες είχε εμπιστευθεί τη μουσική και τα τραγούδια του όσο ζούσε και τα ίδια αυστηρά κριτήρια τηρεί ο γιός και κληρονόμος του.
LIFO NEWSROOM