Το φιλανθρωπικό γκαλά του Έλτον Τζον για το AIDS συγκέντρωσε περισσότερα από 5,4 εκατομμύρια

Το φιλανθρωπικό γκαλά του Έλτον Τζον για το AIDS συγκέντρωσε περισσότερα από 5,4 εκατομμύρια Facebook Twitter
0

Ένα φιλανθρωπικό γκαλά με σκοπό την συγκέντρωση χρημάτων για την καταπολέμηση του ιού HIV-AIDS στην Κένυα διοργάνωσε στη Νότια Γαλλία ο Βρετανός τραγουδιστής Έλτον Τζον.


Ειδικότερα, ο Έλτον Τζον στο φιλανθρωπικό γκαλά που διοργάνωσε και στο οποίο έδωσαν το παρόν πλήθος διασημοτήτων κατάφερε να συγκεντρώσει περισσότερα από 5,40 εκατομμύρια ευρώ για την καταπολέμηση του ιού HIV - AIDS στην Κένυα.

Ο Βρετανός τραγουδιστής και τραγουδοποιός, σε ένα διάλειμμα από την αποχαιρετιστήρια παγκόσμια περιοδεία του καλωσόρισε στο γκαλά, τον φρόντμαν των Coldplay , Κρίς Μάρτιν, τον κιθαρίστα των The Who, Πιτ Τάουνσεντ, την ηθοποιό Τζόαν Κόλινς και τον Τάρον Έγκερτον που υποδύεται τον Έλτον Τζον στο «Rocketman» σε μια βίλα στο Cap d'Antibes στη Γαλλία.

Στη δημοπρασία που διοργανώθηκε για την ενίσχυση των σκοπών του Ιδρύματος Elton John Aids, οι καλεσμένοι κλήθηκαν να υποβάλουν προσφορές για μία Bentley Flying Spur First Edition σε βαθύ μπλε χρώμα – η οποία πουλήθηκε έναντι 700.000 ευρώ. 

Επίσης πουλήθηκαν ένα ρολόι Chopard, έναντι 90.000 ευρώ και ένα πακέτο διακοπών 9 ημερών σε σαλέ στο Courchevel της Ελβετίας έναντι 120.000 ευρώ.

Τα αντικείμενα που συγκέντρωσαν το μεγαλύτερο ποσό ήταν ένα τζάκετ Gucci και το πιάνο από την ταινία «Rocketman» που πουλήθηκαν μαζί έναντι ενός εκατομμυρίου ευρώ.

«Είμαστε εδώ για το Ίδρυμα Elton John AIDS, ελπίζουμε να συγκεντρώσουμε χρήματα για ανθρώπους που το χρειάζονται απεγνωσμένα για την καταπολέμηση του HIV και του AIDS»δήλωσε ο τραγουδιστής.

Η βραδιά ολοκληρώθηκε με τον Κρις Μάρτιν των Coldplay να ανεβαίνει στη σκηνή και τον Σερ Έλτον Τζον να τον συνοδεύει στην ερμηνεία του «Rocketman» και του «I'm Still Standing».

Το Ίδρυμα Elton John AIDS ανακοίνωσε πέρσι το πρόγραμμα MenStar Coalition που στοχεύει στην επέκταση της διάγνωσης και της θεραπείας των λοιμώξεων από τον ιό HIV, ιδίως στην υποσαχάρια Αφρική. Το γκαλά διοργανώθηκε για να υποστηριχθεί ένα πρόγραμμα για την παροχή τεστ αυτοδιάγνωσης για τον ιό του AIDS σε 400.000 νεαρούς άνδρες στην Κένυα.

Με πληροφορίες από Reuters / ΑΠΕ-ΜΠΕ

Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια τελετή αλλιώτικη: Η Ολυμπιακή Φλόγα άναψε μέσα στο μουσείο της Ολυμπίας

Πολιτισμός / Μια τελετή αλλιώτικη: Η Ολυμπιακή Φλόγα άναψε μέσα στο μουσείο της Ολυμπίας

Παρά την αναγκαστική μεταφορά στο μουσείο, η τελετή διατήρησε τα καθιερωμένα τελετουργικά, δηλαδή τις χορογραφημένες κινήσεις των «ιερειών» και των κουρών, καθώς και απαγγελίες στην ελληνική γλώσσα
LIFO NEWSROOM
Το Moυσείο Κυκλαδικής Τέχνης παρουσιάζει για πρώτη φορά στο κοινό το Balloon Venus Lespugue του Jeff Koons

Πολιτισμός / Το Moυσείο Κυκλαδικής Τέχνης παρουσιάζει για πρώτη φορά στο κοινό το Balloon Venus Lespugue του Jeff Koons

Εξερευνώντας τη σημασία της μορφής της Αφροδίτης από την Παλαιολιθική περίοδο μέχρι σήμερα, το έργο θα φιλοξενηθεί από τις 19 Μαρτίου ως τις 31 Αυγούστου 2026 στο Μέγαρο Σταθάτου μαζί με δέκα αντίγραφα ειδωλίων «Αφροδίτης» της Ανώτερης παλαιολιθικής περιόδου
LIFO NEWSROOM
Τζένιφερ Λόρενς, Οικονομίδης και μεταφυσικό ρομάντζο από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Τζένιφερ Λόρενς, Οικονομίδης και μεταφυσικό ρομάντζο από αύριο στους κινηματογράφους

Η tour de force ερμηνεία της Τζένιφερ Λόρενς στη νέα ταινία της Λιν Ράμσεϊ, η «Σπασμένη Φλέβα» του Γιάννη Οικονομίδη, και μια ιδιαίτερη ρομαντική κομεντί ξεχωρίζουν από την κινηματογραφική σοδειά αυτής της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Μάνος Χατζιδάκις: Ο γιος του προσφεύγει στη Δικαιοσύνη για την παγκόσμια περιοδεία – Τι απαντά η εταιρεία παραγωγής

Πολιτισμός / Μάνος Χατζιδάκις: Ο γιος του προσφεύγει στη Δικαιοσύνη για την παγκόσμια περιοδεία – Τι απαντά η εταιρεία παραγωγής

Ο Γιώργος Χατζιδάκις αναφέρει ότι το αίτημα για την περιοδεία είχε απορριφθεί «ρητά», καθώς «δεν ανταποκρίνεται στις προδιαγραφές και στο καλλιτεχνικό ήθος» του Μάνου Χατζιδάκι
LIFO NEWSROOM
Θεολογική Σχολή Χάλκης: Η παπική επίσκεψη φέρνει ξανά στο προσκήνιο το ζήτημα της επαναλειτουργίας

Πολιτισμός / Θεολογική Σχολή Χάλκης: Η παπική επίσκεψη φέρνει ξανά στο προσκήνιο το ζήτημα της επαναλειτουργίας

Στο πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό, ο Πάπας Λέων επισκέπτεται την Τουρκία για να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις για τα 1.700 χρόνια από τη Σύνοδο της Νίκαιας, σε μια επίσκεψη που αναζωπυρώνει τις ελπίδες για την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης
LIFO NEWSROOM