Eurovision 2019: Ανέκριναν για δυο ώρες την χορεύτρια της Μαντόνα με την σημαία της Παλαιστίνης

Eurovision 2019: Ανέκριναν για δυο ώρες την χορεύτρια της Μαντόνα με την σημαία της Παλαιστίνης Facebook Twitter
0

Η χορεύτρια που φόρεσε την σημαία της Παλαιστίνης στη διάρκεια του σόου της Μαντόνα στην Eurovision 2019 κατήγγειλε πως ανακρίθηκε για σχεδόν δυο ώρες στο αεροδρόμιο προσπαθώντας να φύγει από το Τελ Αβίβ μετά τον διαγωνισμό.

Η Μαντόνα θέλησε να στείλει από τη σκηνή της Eurovision ένα μήνυμα ειρήνης ανάμεσα στους Ισραηλινούς και τους Παλαιστίνιους. Έτσι δύο χορευτές κατά τη διάρκεια της εμφάνισής της, ανέβηκαν τα σκαλιά της σκηνής αγκαλιασμένοι και έχοντας στις πλάτες τους τις σημαίες του Ισραήλ και της Παλαιστίνης αντίστοιχα. 

 

Η χορεύτρια Mona Berntsen, που έφερε στην πλάτη της την σημαία της Παλαιστίνης, περιέγραψε την περιπέτειά της στο αεροδρόμιο του Τελ Αβίβ μέσα από ένα μακροσκελές ποστ στο Instagram, το οποίο αργότερα διέγραψε μετά από απειλές που φέρεται να δέχθηκε. 

Η 29χρονη χορεύτρια με καταγωγή από Νορβηγία και Μαρόκο ανέφερε πως το να φύγει από το Ισραήλ ήταν «μια έντονη εμπειρία», καθώς την ανέκριναν για μιάμιση ώρα στο αεροδρόμιο. «Σε ευχαριστώ Μαντόνα που ήμουν μέρος της δήλωσής σου και που φόρεσα την σημαία της Παλαιστίνης μπροστά από εκατοντάδες εκατομμύρια τηλεθεατές. Δυστυχώς η καταπίεση στη Δυτική Όχθη είναι αληθινή. Οι ώρες μετά το χθεσινό σόου ήταν έντονες, αλλά ποτέ δεν είχα φανταστεί πως θα με παρακολουθούσαν με τέτοιον τρόπο», γράφει στο ποστ της η ίδια, σημειώνοντας πως ο εντατικός έλεγχος ήταν προφανώς απόρροια της εμφάνισής της.

Και συνεχίζει: «Στο τσεκ-ιν του αεροδρομίου έδειχνα συνεχώς το διαβατήριό μου και μετά κρατήθηκα για ανάκριση από τον επικεφαλής ασφαλείας για περισσότερη από μιάμιση ώρα. Χρειάστηκε να πως όλη την ιστορία της ζωής μου, τους λόγους που έχω ταξιδέψει στις αραβικές χώρες μέχρι σήμερα, τις σχέσεις μου με την θρησκεία, τα οικογενειακά μου θέματα, να δείξω το καθημερινό λεπτομερές μου πρόγραμμα στη διάρκεια της διαμονής μου και να εξηγήσω τι έκανα και πού πήγα την τελευταία φορά που ήμουν στην Ιερουσαλήμ πριν από τρία χρόνια. ΤΑ ΠΑΝΤΑ! Ενώ έφευγα από την χώρα. Όλα προφανώς επειδή έβαλα μια σημαία στο πλαίσιο μιας περφόρμανς που έπαιρνε θέση για μια τρέχουσα διαμάχη, ώστε να προωθήσει την ειρήνη, την ενότητα και την ελευθερία».

Η Mona Berntsen αναφέρεται στη συνέχεια στον «βαθμό παρακολούθησης και καταπίεσης που υφίστανται καθημερινά οι άνθρωποι της Παλαιστίνης», εκφράζοντας ταυτόχρονα την στήριξή της απέναντι σε «όσους ορθώνουν ανάστημα και μιλούν όταν βλέπουν μια αδικία, χρησιμοποιώντας οποιαδήποτε πλατφόρμα προκειμένου να ευαισθητοποιήσουν».

«Τις τελευταίες ημέρες είδα να το κάνουν πολλοί άνθρωποι. Είδα ντόπιους Παλαιστίνιους και Ισραηλινούς μουσικούς να διοργανώνουν την δική της Gazavision, είδα καλλιτέχνες που γνωρίζω να ταξιδεύουν στην Βηθλεέμ για να τραγουδήσουν στην Globalvision και είδα ανθρώπους σε όλη την Ευρώπη να μποϊκοτάρουν την Eurovision. Όλοι τους να χρησιμοποιούν τις φωνές τους για όσους δεν μπορούν να ακουστούν. Σε ευχαριστώ Μαντόνα που χρησιμοποίησες αυτήν την περφόρμανς για να μιλήσεις», καταλήγει η 29χρονη χορεύτρια.

*ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «Αφωνη,γρια ,υποκριτρια,ΞΕΠΕΣΜΕΝΗ που δεν καθεται πια σπιτι της;» Η άλλη (θετική) άποψη για τη Μαντόνα
Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στη Βενετία, ο Ανδρέας Αγγελιδάκης τυλίγει το ελληνικό περίπτερο με αλυσίδες

Πολιτισμός / Στη Βενετία, ο Ανδρέας Αγγελιδάκης τυλίγει το ελληνικό περίπτερο με αλυσίδες

Αλυσίδες, κόκκινο νέον, Frankie Goes to Hollywood και ο Ζακ Κωστόπουλος μέσα στο ελληνικό περίπτερο της Βενετίας. Με το Escape Room, ο Ανδρέας Αγγελιδάκης δεν στήνει απλώς μια εντυπωσιακή εγκατάσταση, αλλά ένα δωμάτιο απόδρασης για την ίδια την ελληνική εικόνα.
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ
Η Sylvia Sleigh ζωγράφισε γυμνά σώματα χωρίς να τα κάνει λάφυρα

Πολιτισμός / Η Sylvia Sleigh ζωγράφισε γυμνά σώματα χωρίς να τα κάνει λάφυρα

Μια μικρή έκθεση στο Λονδίνο φέρνει ξανά στο φως το The Bridge, έναν σπάνια ιδωμένο πίνακα της Sylvia Sleigh από το 1963: μια νεοϋορκέζικη απάντηση στην Κοιμωμένη Αφροδίτη και μια υπενθύμιση ότι η Ουαλή ζωγράφος άλλαξε το γυμνό σώμα στην τέχνη χωρίς να του αφαιρέσει την ομορφιά, την επιθυμία ή την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
THE LIFO TEAM
Steven Meisel: Το εκθαμβωτικά αγενές Λονδίνο της Stella Tennant, της Bella Freud και της Isabella Blow

Πολιτισμός / Πληθωρικές υπάρξεις και ευδαίμονες μελαγχολικοί: Τα σπάνια πορτρέτα του Στίβεν Μάιζελ από το Λονδίνο των 90s

Στο Photo London 2026, ο Στίβεν Μάιζελ επιστρέφει στο Λονδίνο των 90s: η Στέλλα Τέναντ, η Μπέλα Φρόιντ, η Πλαμ Σάικς, η Όνορ Φρέιζερ και η Ιζαμπέλα Μπλόου επιστρέφουν ως πληθωρικές υπάρξεις και ευδαίμονες μελαγχολικοί, μέσα από τη θρυλική σειρά "Anglo-Saxon Attitude" της British Vogue. Μια σπάνια έκθεση για τη στιγμή που η μόδα είχε ακόμη αγένεια, αριστοκρατική παραμόρφωση και καθαρό μαγνητισμό.
THE LIFO TEAM
Όταν η διαφθορά αγοράζει Πικάσο: Η Μαλαισία ανέκτησε έργα τέχνης του σκανδάλου 1MDB

Πολιτισμός / Οι Πικάσο και Μιρό που αγοράστηκαν με κλεμμένο δημόσιο χρήμα επιστρέφουν στη Μαλαισία

Η Μαλαισία ανέκτησε τέσσερα έργα τέχνης που φέρονται να αγοράστηκαν με χρήματα από το σκάνδαλο 1MDB, ανάμεσά τους έργα των Πάμπλο Πικάσο και Ζοάν Μιρό. Τα έργα θα παραδοθούν στην Εθνική Πινακοθήκη της χώρας, ενώ οι αρχές αναζητούν ακόμη πίνακες των Ματίς, Πικάσο και Νταλί.
THE LIFO TEAM
Ο Χρήστος Στέργιογλου και ο Αλέξανδρος Δράκος Κτιστάκης στο 54ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου της Μπιενάλε Βενετίας 2026 με τις «ΙΑΧΕΣ» των Ταξιάρχη Δεληγιάννη και Βασίλη Τσιουβάρα

Πολιτισμός / Η παράσταση «ΙΑΧΕΣ» στο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου της Μπιενάλε Βενετίας 2026

Στο 54ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεάτρου της Μπιενάλε Βενετίας 2026, που διευθύνει ο Willem Dafoe, θα παρουσιαστεί η παράσταση «ΙΑΧΕΣ» των Ταξιάρχη Δεληγιάννη και Βασίλη Τσιουβάρα, γεγονός που αποτελεί μια σημαντική στιγμή εξωστρέφειας για την ελληνική δραματουργία.
THE LIFO TEAM
Τι θα γινόταν αν ένα μουσείο έπαιρνε στα σοβαρά τα παιδιά;

Πολιτισμός / Τι θα γινόταν αν ένα μουσείο έπαιρνε στα σοβαρά τα παιδιά;

Το KinderKunstLabor στο Σανκτ Πόλτεν της Αυστρίας δεν είναι ούτε παιδότοπος ούτε κλασικό μουσείο. Είναι ένας χώρος σύγχρονης τέχνης για παιδιά έως 12 ετών, που σχεδιάστηκε με τη συμμετοχή παιδιών από νηπιαγωγεία και σχολεία.
THE LIFO TEAM
Η Μπίλι Άιλις και ο Νατ Γουλφ έκαναν την πρώτη τους κοινή εμφάνιση στο κόκκινο χαλί

Πολιτισμός / Η Μπίλι Άιλις και ο Νατ Γουλφ έκαναν την πρώτη τους κοινή εμφάνιση στο κόκκινο χαλί

Η Μπίλι Άιλις και ο Νατ Γουλφ εμφανίστηκαν μαζί στην πρεμιέρα της νέας 3D συναυλιακής ταινίας της Hit Me Hard and Soft: The Tour. Η ταινία, που συν-σκηνοθέτησε η Άιλις με τον Τζέιμς Κάμερον, βγαίνει στις αίθουσες στις 8 Μαΐου.
THE LIFO TEAM
Η Σκάρλετ Γιόχανσον θα πρωταγωνιστήσει στο νέο φιλμ του Άρι Άστερ

Πολιτισμός / Η Σκάρλετ Γιόχανσον περνά από τους δεινόσαυρους στον κόσμο του Άρι Άστερ

Η Σκάρλετ Γιόχανσον θα πρωταγωνιστήσει στο Scapegoat, τη νέα ταινία του Άρι Άστερ για την A24. Ο δημιουργός των Hereditary, Midsommar και Beau Is Afraid επιστρέφει με πρωτότυπο σενάριο και ένα ακόμη μυστικό project, χωρίς να έχουν αποκαλυφθεί λεπτομέρειες για την πλοκή.
THE LIFO TEAM
«Η τέχνη της Ρωσίας είναι αίμα»: Οι Pussy Riot μπλόκαραν το ρωσικό περίπτερο στη Βενετία

Πολιτισμός / «Η τέχνη της Ρωσίας είναι αίμα»: Οι Pussy Riot μπλόκαραν το ρωσικό περίπτερο στη Βενετία

Οι Pussy Riot και η FEMEN διαδήλωσαν έξω από το ρωσικό περίπτερο της Μπιενάλε Βενετίας, καθυστερώντας την πρόσβαση για περίπου μισή ώρα. Η επιστροφή της Ρωσίας στη διοργάνωση έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις και ευρωπαϊκές πιέσεις.
THE LIFO TEAM
Σαρλότ Γκενσμπούρ, Έντγκαρ Ραμίρες και Άναμπελ Γουάλις σε σατιρική κωμωδία με φόντο την Αντίπαρο

Πολιτισμός / Πλούσιοι, φάρσες και χάος στην Αντίπαρο: Η νέα ταινία του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου μοιάζει με ελληνικό εφιάλτη πολυτελείας

Σε μια πολυτελή βίλα στην Αντίπαρο, οι ειδυλλιακές διακοπές μιας παρέας πλούσιων Βρετανών μετατρέπονται σε χάος, όταν μια φάρσα πάει θεαματικά στραβά. Το Oh, How Fun!, η νέα σατιρική κωμωδία του Αργύρη Παπαδημητρόπουλου, θα παρουσιαστεί στο Marché du Film των Καννών, με πρωταγωνιστές τη Σαρλότ Γκενσμπούρ, τον Έντγκαρ Ραμίρες και την Άναμπελ Γουάλις.
THE LIFO TEAM
Η Ροσαλία μετατρέπει την pop αρένα σε όπερα, μπαλέτο και τελετουργία

Πολιτισμός / Η Ροσαλία αποθεώνεται από τις κριτικές για το Lux Tour στο Λονδίνο

Οι δύο sold out εμφανίσεις της Ροσαλία στο O2 του Λονδίνου προκάλεσαν ενθουσιώδεις κριτικές, με το Lux Tour να περιγράφεται ως ένα απαιτητικό, θεαματικό και ασυνήθιστα φιλόδοξο pop show που ενώνει όπερα, μπαλέτο, techno ένταση, θρησκευτική εικονογραφία και την κλίμακα μιας μεγάλης συναυλιακής υπερπαραγωγής.
THE LIFO TEAM
Τα όμορφα αγόρια του Hernan Bas ταξιδεύουν σαν να μην υπάρχει κόσμος

Πολιτισμός / Τα όμορφα αγόρια του Hernan Bas ταξιδεύουν σαν να μην υπάρχει κόσμος

Η έκθεση The Visitors ανοίγει στις 7 Μαΐου στο Ca' Pesaro της Βενετίας, με πάνω από 30 νέους πίνακες του Κουβανοαμερικανού καλλιτέχνη. Οι νεαροί άνδρες του Hernan Bas, όμορφοι, αμήχανοι και συχνά ενοχλητικοί, γίνονται η εικόνα μιας εποχής που αγγίζει τον κόσμο σαν τουριστικό προϊόν.
ΠΑΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛ