LIVE!

Το ετήσιο αφιέρωμα του Vanity Fair με την ελίτ του Χόλιγουντ υμνεί την διαφορετικότητα

Το ετήσιο αφιέρωμα του Vanity Fair με την ελίτ του Χόλιγουντ υμνεί την διαφορετικότητα Facebook Twitter
0

Το Vanity Fair επέλεξε μερικούς από τους πιο ταλαντούχους σταρ του σήμερα για το ετήσιο τεύχος Χόλιγουντ και φέτος δεν τους φωτογράφισε μόνο, αλλά ζήτησε στον βραβευμένο διευθυντή φωτογραφίας Emmanuel «Chivo» Lubezki να δημιουργήσει επίσης μερικές «κινούμενες» πόζες τους.

Στο εντυπωσιακό εξώφυλλο για την 25η επέτειο κυκλοφορίας του περιοδικού πρωταγωνιστούν οι Rami Malek, Chadwick Boseman, Saoirse Ronan, Timothee Chalamet, Henry Golding, Yalitza Aparicio, Regina King, Tessa Thompson, Elizabeth Debicki, Nicholas Hoult, και John David Washington.



«Αυτό είναι το 25ο τεύχος του περιοδικού που αφιερώνεται στο να αναδείξει τις φιλοδοξίες και τις προσωπικότητες που δίνουν δύναμη στο Χόλιγουντ και το γιορτάζουμε φτιάχνοντας μερικές δικές μας κινούμενες εικόνες. Ο τρεις φορές βραβευμένος με Όσκαρ διευθυντής φωτογραφίας Emmanuel "Chivo" Lubezki δημιούργησε το εξώφυλλο και το συνοδευτικό portfolio με μια κάμερα που αιχμαλώτισε τα αντικείμενά του σε πλήρη κίνηση. Είναι μια εποχή τεράστιας αλλαγής στην βιομηχανία του κινηματογράφου. Κάθε καλλιτέχνης εδώ έχει μια μοναδική χολιγουντιανή ιστορία που λέει πολλά για το πού ήταν κάποτε η βιομηχανία- και πού οδεύει», εξηγεί το περιοδικό.



«Οι ηθοποιοί μέσα στις σελίδες αυτού του τεύχους δίνουν νέα πνοή στο τι είναι το Χόλιγουντ και τι θα πρόκειται να γίνει. Και αυτό αναφορικά με την διαφορετικότητα, την εθνικότητα, το φύλο και το είδος δουλειάς που κάνουμε», είπε ο Chadwick Boseman, πρωταγωνιστής της ταινίας «Black Panther».


Η Tessa Thompson, επίσης σταρ της Marvel, προσθέτει: «Είμαι αισιόδοξη για τον πραγματικό ακτιβισμό που συμβαίνει εντός της βιομηχανίας και τις συζητήσεις για την ισότητα, που δημιουργούν ουσιαστικές αλλαγές». 


«Ελπίζω στα επόμενα 25 χρόνια ο κινηματογράφος να μην καταλήξει να εξαφανιστεί εντελώς, υπάρχοντας μόνο στην οθόνη ενός φορητού υπολογιστή», σχολίασε η Saoirse Ronan, που φέτος είναι υποψήφια για τον ρόλο της στην ταινία «Mary Queen of Scots».


Το τι ακριβώς συμβολίζει η παρουσία τους στο συγκεκριμένο τεύχος αντιλαμβάνονται εξίσου οι υπόλοιποι ηθοποιοί, ανάμεσά τους ο John David Washington του «BlacKkKlansman». «Καθώς φορούσα το υπέροχο κοστούμι μου, συνειδητοποίησα πως δεν έχει να κάνει με μένα αλλά με κάποιον που μου μοιάζει στο Κάνσας ή την Βόρεια Καρολίνα, στην κεντρική ή νότια Αμερική, που θα δει ένα τέτοιο εξώφυλλο και θα εμπνευστεί να αλλάξει το περιβάλλον του, θα κινητοποιηθεί και θα πει, "Μπορώ να γίνω αυτό, μπορώ να το κάνω αυτό"», λέει ο ίδιος. 


Η Yalitza Aparicio, που κέρδισε μια ιστορική υποψηφιότητα στα φετινά βραβεία Όσκαρ για τον ρόλο της στην ταινία «Roma», μίλησε επίσης για την διαφορετικότητα στο Χόλιγουντ. «Παρόλο που ο καιρός μου στην βιομηχανία είναι λίγος, υπήρξε πηγή υπερηφάνειας και ελπίδας για πολλούς να βλέπουν κάποιον άνθρωπο σαν εμένα να πρωταγωνιστεί σε μια ταινία ενός σκηνοθέτη βραβευμένου με Όσκαρ», δήλωσε. 


«Ελπίζω ειλικρινά η μαγευτική και θρυλική ιστορία του κινηματογράφου που είχε τόσο έντονο αντίκτυπο πάνω μας να υπάρχει ακόμη τα επόμενα 25 χρόνια», λέει ο Ράμι Μάλεκ, που υποδύθηκε τον Φρέντι Μέρκιουρι στην ταινία «Bohemian Rhapsody».

Πολιτισμός
0

LIVE!

ΑΦΙΕΡΩΜΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ ΚΙΝΗΜΑΤΓΡΑΦΟΣ ΚΑΝΝΕΣ ΤΑΙΝΙΕ

Πολιτισμός / Οκτώ στιγμές που ο νοτιοκορεάτικoς κινηματογράφος κατέκτησε τη μεγάλη οθόνη

Η επιλογή του Park Chan-wook στην προεδρία της κριτικής επιτροπής αναδεικνύει την ηχηρή παρουσία της Νότιας Κορέας στο φεστιβάλ των Καννών και φέρνει ξανά στο προσκήνιο τις ταινίες που ξεχώρισαν
THE LIFO TEAM
Το Met βγάζει τη Lee Krasner από τη σκιά του Pollock

Πολιτισμός / Pollock και Krasner ως ισότιμοι: η νέα έκθεση του Met αναθεωρεί έναν μύθο

Το Metropolitan Museum of Art παρουσιάζει το φθινόπωρο την έκθεση «Krasner and Pollock: Past Continuous», αφιερωμένη και στους δύο καλλιτέχνες σε όλο το εύρος της πορείας τους. Η επιμέλεια τονίζει την ισότιμη συμβολή της Lee Krasner στον Αφηρημένο Εξπρεσιονισμό, αναθεωρώντας το κυρίαρχο αφήγημα γύρω από τον Pollock.
THE LIFO TEAM
Η Isabelle Adjani κάλεσε τους άνδρες να σηκωθούν όρθιοι στα Césars για τη βία κατά των γυναικών

Πολιτισμός / Η Ιζαμπέλ Ατζανί κάλεσε τους άνδρες να σηκωθούν όρθιοι στα Σεζάρ για τη βία κατά των γυναικών

Στα βραβεία Σεζάρ 2026, η Isabelle Adjani κάλεσε τους άνδρες στην αίθουσα να σηκωθούν όρθιοι σε ένδειξη αλληλεγγύης προς όλες τις γυναίκες που έχουν υποστεί βία, ενώ η Golshifteh Farahani μίλησε για την αιματηρή καταστολή στο Ιράν.
THE LIFO TEAM
«Αφήστε με να μπω»: Καλλιτέχνης διαμαρτύρεται έξω από μεγάλα πολιτιστικά ιδρύματα που δεν είναι προσβάσιμα

Πολιτισμός / «Αφήστε με να μπω»: Καλλιτέχνης διαμαρτύρεται έξω από μεγάλα πολιτιστικά ιδρύματα που δεν είναι προσβάσιμα

Στο Perth Festival, ο 26χρονος καλλιτέχνης Hugo Flavelle μετατρέπει τη διαμαρτυρία για την προσβασιμότητα σε κινητή performance–rave έξω από μουσεία και θέατρα που ο ίδιος δυσκολεύεται να χρησιμοποιήσει.
THE LIFO TEAM
Η Chloë Sevigny γυρίζει ντοκιμαντέρ για τους Deadheads και για την Αμερική που επιμένει

Πολιτισμός / Η Chloë Sevigny γυρίζει ντοκιμαντέρ για τους Deadheads χωρίς τους Grateful Dead

Χωρίς τους Grateful Dead στο κάδρο, το «Summer Tour» εστιάζει αποκλειστικά στους Deadheads. Το ντοκιμαντέρ, με τη στήριξη της Chloë Sevigny, κυκλοφορεί σε μια συγκυρία συμβολική για τη σκηνή, μετά τον θάνατο του Bob Weir.
THE LIFO TEAM