Η ποινική δίκη που ο Bill Cosby δεν πίστευε ποτέ ότι θα αντιμετώπιζε, ξεκινά σήμερα σε μια προαστιακή πόλη έξω από τη Φιλαδέλφεια, καθώς οι δικαστές καλούνται να κρίνουν αν ο ηθοποιός χρησιμοποίησε φάρμακα για να ναρκώσει μια γυναίκα πριν τη βιάσει.

 

Μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου στο Norristown της Πενσυλβάνια, ο 79χρονος κωμικός θα κριθεί για πρώτη φορά έχοντας στο παρελθόν κατηγορηθεί για σεξουαλικές επιθέσεις από 50 γυναίκες. Οι περισσότεροι από αυτούς τους ισχυρισμούς έχουν απορριφθεί από τον Cosby, ενώ άλλοι έχουν οδηγήσει σε διαδικασίες αστικής δίκης, πολλές εκ των οποίων εξελίσσονται εκτός δημοσιότητας.

 

Η πρώην υπάλληλος του πανεπιστημίου Andrea Constand ισχυρίζεται ότι ο Cosby τη βίασε έχοντας προηγουμένως καταφέρει να την ναρκώσει με χάπια. Το 2004, η Constand ήταν 31 ετών και επισκέφθηκε το σπίτι του Cosby ζητώντας συμβουλές σταδιοδρομίας, μετά από φιλική συνάντηση που είχαν στο Πανεπιστήμιο του Temple στη Φιλαδέλφεια. Είπε ότι η Cosby της έδωσε τρία μπλε χάπια που έκαναν τα πόδια της να αισθάνονται αδύναμα και της έφεραν ζάλη και τότε εκείνος άρχισε να την αγγίξει.


Οι εισαγγελείς αναμένεται να χρησιμοποιήσουν τη μαρτυρία της Constand καθώς και μιας άλλης γυναίκας, που είναι γνωστή ως Kacey, η οποία ισχυρίζεται ότι δέχτηκε επίθεση τη δεκαετία του 1990. Αναμένεται επίσης να αναφερθούν στην παραδοχή του Cosby ότι είχε χρησιμοποιήσει ναρκωτικά ως μέρος των προσπαθειών του να κάνει σεξ με γυναίκες.


Ο Cosby επιμένει ότι η συνεύρεση με την Constand ήταν συναινετική και ότι προσέφερε σκευάσματα  σε γυναίκες για να τις ενθαρρύνει να χαλαρώσουν και όχι για να τις κάνει ανίσχυρες. Τη νύχτα της υποτιθέμενης επίθεσης, ο Cosby λέει ότι έδωσε στην Constand το σκεύασμα Benadryl, μια αντι-αλλεργική φαρμακευτική αγωγή που μπορεί να προκαλέσει υπνηλία.

 

Οι εισαγγελείς πρέπει να αποδείξουν ότι η Cosby διείσδυσε στα γεννητικά όργανα της Constand με οποιοδήποτε μέρος του σώματός του χωρίς τη συγκατάθεσή της όταν εκείνη ήταν σχεδόν αναίσθητη και ότι με τα φάρμακα εξασθένησε την ικανότητά της να συναινέσει, δίχως η ίδια να το γνωρίζει, για να αποτρέψει την αντίσταση. Θα προσπαθήσουν επίσης να αποδείξουν ότι ο Cosby είχε αναπτύξει ένα «modus operandi» για την καταστολή και την σεξουαλική κακοποίηση γυναικών. 

 

Ο Cosby είναι γνωστός για τον ρόλο του ως πατέρας στο τηλεοπτικό hit «The Cosby Show», το οποίο έγινε τεράστια επιτυχία στις ΗΠΑ και σε όλο τον κόσμο. Υπήρξε εποχή που ήταν ο υψηλότερος αμειβόμενος ηθοποιός στις ΗΠΑ. Η δίκη αναμένεται να ολοκληρωθεί σε περίπου δύο εβδομάδες αλλά όπως έχει γίνει γνωστό θα υπάρξει πολύ συγκεκριμένη δημοσιοποίηση στοιχείων για την εξέλιξή της και οι διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι έχουν λάβει αυστηρές προειδοποιήσεις. Η δίκη αυτή θεωρείται ως η μεγαλύτερη που σχετίζεται με διασημότητα από την προηγούμενη δίκη του αμερικανικού ποδοσφαιριστή OJ Simpson το 1995, έχει συγκεντρώσει διεθνές ενδιαφέρον και περισσότεροι από 100 δημοσιογράφοι θα την παρακολουθήσουν μέσα από την αίθουσα.

 

Ο Cosby αντιμετωπίζει 10 χρόνια φυλάκισης για κάθε σεξουαλική επίθεση που θα εξακριβωθεί και εάν καταδικαστεί θα πρέπει επίσης να εγγραφεί ως σεξουαλικός δράστης.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr